Last news in Fakti

4 Септември, 2023 07:00 833 0

Ювентус взе своето срещу Емполи въпреки два отменени гола и изпусната дузпа

  • ювентус-
  • футбол-
  • емполи-
  • серия а

„Биаконерите“ биха с 2:0

Ювентус взе своето срещу Емполи въпреки два отменени гола и изпусната дузпа - 1

Ювентус записа втора победа от началото на сезона в Серия А, след като надви с 2:0 като гост Емполи в среща от третия кръг на първенството. „Биаконерите“ доминираха в мача и можеха да спечелят и по-убедително, като Душан Влахович пропусна дузпа, а освен това и още два гола на торинци бяха отменени в хода на мача.

Все пак „старата госпожа“ стигна два гола дело на Данило в 24-ата и на Федерико Киеза в 82-ата минута. По този начин Ювентус събра 7 точки и излезе на третата позиция, докато Емполи остава последен, като единствен все още няма актив до момента.

Ювентус взе своето срещу Емполи въпреки два отменени гола и изпусната дузпа

Тимът на Масимилиано Алегри можеше да открие резултата още в десетата минута, когато при едно меле след корнер Данило успя да вкара отблизо, но голът не бе зачетен заради нарушение на защитника срещу вратаря Бериша.

В 24-ата минута резултатът все пак бе открит в полза на гостите. При пореден корнер се стигна до ново разбъркване в близост до вратата, няколко играчи се засуетиха около топката, като накрая Данило стреля и успя да реализира за 0:1.

В 37-ата минута Юве получи дузпа. Федерико Гати се бе включил в предни позиции и бе спънат в наказателното поле от Юсеф Малех. Душан Влахович застана зад бялата точка, но ударът му бе спасен от Етрит Бериша.

В 57-ата минута „биаконерите“ можеха да получи втора дузпа. Уестън МакКени игра с глава на аутлиинята и топката срещна ръката на Якопо Фацини. Положението бе разгледано със системата ВАР, но в крайна сметка съдията каза играта да продължи.

В 59-ата минута Федерико Киеза пропусна да удвои аванса на тима си, след като излезе сам срещу Бериша, но не успя да намери очертанията на вратата.

Ювентус все пак се добра до втори гол в 82-ата минута. Тогава гостите организираха контраатака, Киеза изскочи зад защитата, вратарят Бериша излезе извън наказателното си поле и дори препъна нападателя, който загуби равновесие и падна, но успя да стане и да вкара в опразнената врата за крайното 0:2.

В добавеното време на срещата торинци нямаха късмет, след като на два пъти гредата ги лиши от нов гол. В 91-ата минута Аркадиуш Милик стреля с глава, но топката се отби от напречната греда. В четвъртата минута от добавеното време пък този път Мойс Кийн шутира по земя и топката за втори път срещна гредата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА