Last news in Fakti

4 Септември, 2023 10:44 541 0

Масимилиано Алегри: Не сме фаворит за Скудетото!

  • ювентус-
  • масимилиано алегри-
  • футбол-
  • серия а-
  • емполи

Никой не харесва да бъде извън Шампионската лига

Масимилиано Алегри: Не сме фаворит за Скудетото!  - 1

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри остана доволен от успеха с 2:0 в гостуването на Емполи. След мача той отново бе попитан дали торинци са сред фаворитите за Скудетото, но според него има други отбори, които имат повече аргументи да аткуват титлата от неговия тим.

"Показахме добра игра срещу Емполи, а това е отбор, срещу който се играе трудно. Не допуснахме почти никакви положения за съперника, но трябва да сме по-спокойни във финалната третина и с финалното подаване. Забелязвам, че в това отношение сме малко хаотични. Но тези неща ще се коригират с времето", заяви Алегри.

"Никой не харесва да бъде извън Шампионската лига. Миналия сезон щяхме да сме трети, ако не беше наказанието с отнетите точки. В момента има отбори, които са по-добре окомплектовани, за да спечелят Скудетото. Такива са Наполи, Интер и Милан. Ние ще се постараем да останем възможно най-близо до тях и да се борим за топ 4. В някакъв момент може да се случи така, че да сме в битката за Скудетото, но не може да се каже, че сме сред фаворитите", допълни наставникът.

Той каза още, че в сегашната ситуация се налага да действа умно и да използва максимално качествата на играчите, с които разполага.

"Интелигентността на един треньор е да разбира с какви играчи разполага. Не може да излезеш с пистолет срещу танк, трябва да използваш друга стратегия. Този сезон имаме играчи с по-малко опит, но пък те имат здрави крака. Както Ариедо Брайда бе казал, във футбола не е задължително да тичаш много, но това помага. Не искам да казвам, че нещата са прости, защото знам, че има хора, които не харесват това. Но бих казал, че понякога най-простите неща на хартия, са най-сложни за изпълнение на практика", завърши специалистът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА