Last news in Fakti

8 Септември, 2023 06:30 1 790 1

Унгария оглави нашата групата след обрат срещу Сърбия, дошъл само за две минути

  • футбол-
  • унгария-
  • евро 2024-
  • евроквалификации-
  • сърбия

В 34-ата Барнабаш Варга изравни резултата, а след това Вили Орбан вкара за 1:2

Унгария оглави нашата групата след обрат срещу Сърбия, дошъл само за две минути - 1

Унгария победи Сърбия с 2:1 като гост в Белград в мач от група G в квалификациите за UEFA EURO 2024. Домакините поведоха на "Райко Митич" след автогол на Атила Салай в 10-ата минута. Маджарите обаче стигнаха до пълен обрат в рамките на две минути. Първо в 34-ата Барнабаш Варга изравни резултата, а след това Вили Орбан вкара за 1:2.

През второто полувреме "плавите" имаха няколко добри възможности за гол, но с пропуски се отличиха Душан Влахович и Неманя Гудел.

Унгария направи огромна крачка към класиране в Германия през следващото лято, след като събра 10 точки и е лидер в групата. Сърбия е на второ място със 7 точки. България остава на последно с едва една точка.

Първата добра възможност се откри пред гостите. В 9-ата минута унгарците разиграха добре, като топката се озова в Калъм Стайлс, който опита удар от около 15 метра, но след рикошет се стигна до корнер. Минута по-късно Сърбия поведе. Неманя Гудел с глава намери Сергей Милинкович-Савич в центъра на терена. Халфът пусна пас зад защитата за Душан Тадич, който напредна сам срещу вратаря и подаде към Душан Влахович. Ударът на нападателя беше слаб и нямаше да намери опразнената врата, но Атила Салай в опита си да изчисти прати топката в мрежата за 1:0.

В 28-ата минута Филип Костич беше намерен от Милинкович-Савич на далечната греда. Крилото пое топката и опита удар от малък ъгъл, който мина от външната страна на вратата.

В 34-ата минута маджарите изравниха. Лоик Него се пребори за топката отдясно и намери Роланд Салай. Нападателят овладя в наказателното поле и потърси далечния ъгъл, но Ваня Милинкович-Савич успя да избие. Топката отново се озова в Салай, чийто удар този път не се получи, но се превърна в асистенция за Барнабаш Варга, който засече топката във вратата за 1:1.

Две минути по-късно Унгария стигна до пълен обрат. След разбъркване в наказателното поле топката се озова в Адам Ланг отляво. Защитникът центрира на далечната греда, където Вили Орбан беше оставен непокрит и вкара за 1:2.

В края на първата част Милинкович-Савич центрира остро отдясно, а Влахович опита удар с глава, който премина опасно покрай вратата. В 57-ата минута сърбите можеше да стигнат до изравнителен гол, но Денеш Дибуш демонстрира страхотен рефлекс. Митрович свали топката за Влахович в наказателното поле. Нападателят отправи мощен удар под гредата, който вратарят спаси.

Малко след това вратарят на гостите отрази удар с глава на Тадич. В 69-ата минута Филип Младенович се включи отляво и центрира в наказателното поле. На далечната греда Влахович отправи удар в близкия ъгъл, който не намери целта.

В добавеното време на мача се откри добра възможност за Неманя Гудел. Защитникът овладя една избита топка и нанесе удар от границата на наказателното поле, който мина опасно покрай целта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.