Last news in Fakti

8 Септември, 2023 14:00 4 889 5

В Саудитска Арабия няма проблем с алкохола, но има със захарта

  • саудитска арабия-
  • футбол-
  • захар-
  • тренировки-
  • десерт

На скорошна конференция бяха обсъдени характерни за държавата проблеми, които сподели португалският лекар - Серхио Гомес, който сега работи за Ал Итихад

В Саудитска Арабия няма проблем с алкохола, но има със захарта - 1

Професионалната лига на Саудитска Арабия приветства огромен брой звезди това лято, но първенството предлага нови предизвикателства както за играчите, така и за треньорските екипи.

На скорошна конференция бяха обсъдени характерни за държавата проблеми, които сподели португалският лекар - Серхио Гомес, който сега работи за Ал Итихад.

"От една страна, топлината и високата влажност правят упражненията с висока интензивност трудни, а това забавя темпото на лигата. Освен това месецът Рамадан, когато мюсюлманите постят между изгрев и залез слънце, също може да представлява предизвикателство за елитните професионалисти."

Гомес смята, че най-голямото предизвикателство на лигата от гледна точка на спортната наука е захарта.

„Нямаме проблем с алкохола, но имаме проблем със захарта. Традиция в Саудитска Арабия е да има десерт, който да е един и същ за всички и да бъдат спазени религиозните правила за да може всеки да яде."

Що се отнася до жегата, Гомес каза, че ще има стратегии по отношение на тренировките, а храненето и хидратирането ще са истинско предизвикателство.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    10 2 Отговор
    Няма проблем братя саудити, ние можем да ви решим проблема, като превърнем захарта в алкохол...
  • 2 Нямаме проблем с алкохола

    6 0 Отговор
    пафка я кажи какво казват
    или много има за пиене като алкохол или са трезвеници?!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тутко

    5 0 Отговор
    Заплатите как са? Проблем ли са?
  • 5 Диамантената ръка

    5 0 Отговор
    Футбол на 50 градуса не, мерси...