Last news in Fakti

9 Септември, 2023 21:10 1 819 14

Украйна взе точка от Англия

  • англия-
  • украйна-
  • футбол-
  • евро 2024

Двубоят се игра в полския град Вроцлав. Домакините поведоха в 26-ата минута с гол на Олександър Зинченко, а в края на първата част Кайл Уокър изравни

Украйна взе точка от Англия - 1

Украйна завърши наравно 1:1 срещу Англия в квалификация от група С за UEFA EURO 2024. Двубоят се игра в полския град Вроцлав. Домакините поведоха в 26-ата минута с гол на Олександър Зинченко, а в края на първата част Кайл Уокър изравни.

Точката може да се окаже много ценна за украинците по пътя към класиране на турнира в Германия следващото лято. Селекцията на Серхий Ребров вече има 7 в своя актив и заема второ място в групата. Англия продължава да е лидер, като има 13 точки.

Срещата започна с натиск на Англия. Играта се водеше предимно в полето на домакините, но опасности пред Георгий Бушчан липсваха. В 12-ата минута плътен удар на Букайо Сака извън наказателното поле беше блокиран от защитник в жълто.

Постепенно домакините изнесоха играта в полето на англичаните и стигнаха до гол в 26-ата минута. Георгий Судаков отне топката в центъра на терена и подаде към Виктор Циганков отдясно. Крилото напредна и пусна към Юкхим Конопля, който заходи зад него. Защитникът намери Олександър Зинченко около точката за изпълнение на дузпа и той с плътен удар матира Джордан Пикфорд за 1:0.

"Трите лъва" опитаха да отговорят като веднага се втурнаха в атака. В 30-ата минута Сака свали топката за Джеймс Мадисън, който от трудна позиция от границата на наказателното поле шутира над вратата.

Англичаните стигнаха до изравнителен гол в 41-ата минута. Тогава Хари Кейн се беше върнал в центъра на терена и пусна страхотен извеждащ пас зад защитата за включилия се в атака отдясно Кайл Уокър. Крайният защитник се озова сам срещу вратаря Бушчан, овладя топката и я прати във вратата за 1:1.

В 51-ата минута Джордан Хендерсън центрира в наказателното поле след изпълнение на фал, а Хари Магуайър засече с глава, но прати топката над вратата. Осем минути по-късно Кейн намери Сака отдясно. Фланговият нападател навлезе навътре и от границата на наказателното поле отправи силен удар, който след намесата на Бушчан срещна горната греда. В 64-ата минута удар на Кейн от границата на наказателното поле не се получи и премина покрай вратата.

В 71-ата минута Магуайър засече с глава центриране от корнер, но не затрудни вратаря на домакините.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    35 3 Отговор
    по сценария ,без много драма изиграха пиесата и вълка сит и агнето цяло....вълнувай се народе ,коментирай,губи си времето да ги гледаш !!!!!!!
  • 2 Сатана Z

    33 2 Отговор
    Едни Укри мрат на фронта ,а други се забавляват на стадиона.Евро-атлантически ценности.

    Коментиран от #4

  • 3 Механик

    33 0 Отговор
    Направо им давайте световната титла и да се приключва.
    Какво тука разни 1:1, па и некакви точки? Действайте като ЕвроВизия- давате първо място на Украйна и ще ви е мирна главата.
  • 4 Руснаците

    5 16 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана Z":

    с кой играят?

    Коментиран от #5, #12

  • 5 нашия

    22 4 Отговор

    До коментар #4 от "Руснаците":

    с кого си искат....що питаш.....????!!!!!

    Коментиран от #8

  • 6 Идвам

    15 0 Отговор
    Хептем майтап! Поне коНдоми имаше ли или на Г оло???
  • 7 Аспарух

    3 5 Отговор
    И във футбола и на фронта Украйна са много по добри от ушанките.
    Руzия да си направи СП с Еритрея, С.Корея, Беларус и най накрая да станат световни шампиони.Нали уж се борят за многополюсен свят.Само, че правят еднополюсен диктаторски свят с 5-6 държави.
    Жалки крепостни ушанки.
  • 8 Аспарух

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "нашия":

    С никой, а не с когото си поискат.На всички големи спортни събития ги няма и флагчето им също....а само пред МОЧА
  • 9 Варналията

    6 1 Отговор
    Защо тези мъже(футболисти и треньорски щаб) не са на фронта??? Въпросът ми е риторичен... Затова Русия ще спечели войната и Путин ще си вземе каквото иска от Украина...Украинските мъже са страхливци, нито те искат на фронта,нито съпругите и майките им ги пускат на фронта.
    Не харесвам Путин ,но само заради страхливите украинци Русия ще спечели тази война.
  • 10 Македония

    3 0 Отговор
    взе точка от Англия.

    Коментиран от #11

  • 11 Взе точка от

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Македония":

    Италия
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дрън дрън та пляс

    0 0 Отговор
    И това е било по милост, също като при бокса
  • 14 дядо поп

    3 0 Отговор
    По правилно би било , на Украйна пак и подариха точка! Но за второто място могат да забравят!