Last news in Fakti

10 Септември, 2023 08:45 1 351 0

Резултати и голмайстори в европейските квалификации

  • евро 2024-
  • футбол-
  • резултати-
  • голмайстори

В може би най-интересния мач за деня Украйна измъкна 1:1 от фаворита Англия в мач, игран в полския град Вроцлав

Резултати и голмайстори в европейските квалификации - 1

Вчера се изиграха седем мача от квалификационни мачове за Евро 2024 в Германия. Получиха се и някои доста любопитни резултати, особено в мачовете на грандовете Англия и Италия, които не успяха да победят, съответно Украйна и Северна Македония.

В може би най-интересния мач за деня Украйна измъкна 1:1 от фаворита Англия в мач, игран в полския град Вроцлав. По този начин "трите лъва" загубиха първи точки през кампанията и нарушиха перфектната си серия. Мачът бе свирен от българска съдийска бригада, водена от Георги Кабаков, който нямаше проблеми в срещата.

Италия също не успя да запише победа в дебюта на новия си селекционер Лучано Спалети. "Адзурите" се препънаха срещу черната си котка Северна Македония при гостуването си в Скопие.

В ранния мач от група “F” Белгия измъкна минимален успех в Баку над Азербайджан, като се изравни по точки с Австрия на върха в групата.

В другата среща от групата пък Швеция постигна убедителна победа с 5:0 при гостуването си на Естония и запази шансовете си за класиране.

Интересно бе и в група “I”. Швейцария не успя да победи Косово в гостуването си в Прищина, като срещата бе доста вълнуваща и завърши при резултат 2:2.

Равенство имаше и в другия мач между Румъния и Израел. Двубоят в Букурещ приключи 1:1.

В ранната среща от групата аутсайдерът Андора поднесе една от изненадите на вечерта, като измъкна точката в домакинството си на Беларус.

Ето всички резултати и голмайстори:

Азербайджан - Белгия 0:1
0:1 Караско 38'

Андора - Беларус 0:0

Естония - Швеция 0:5
0:1 Виктор Гьокереш (21)
0:2 Деян Кулушевски (24)
0:3 Александър Исак (39)
0:4 Робин Куайсон (75)
0:5 Виктор Клаесон (90+2)

Украйна - Англия 1:1
1:0 Олександър Зинченко (25)
1:1 Кайл Уакър (41)

Косово - Швейцария 2:2
0:1 Ремо Фройлер (14)
1:1 Ведат Муричи (65)
1:2 Амир Рахмани (79-автогол)
2:2 Ведат Мурики (90+4)

Румъния - Израел 1:1
1:0 Денис Алибец (27)
1:1 Оскар Глук (53)

Северна Македония - Италия 1:1
0:1 Чиро Имобиле (47)
1:1 Енис Барди (81)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА