Last news in Fakti

14 Септември, 2023 14:30 3 508 1

Стана ясно защо забранили на Тайсън Фюри да се боксира докато стане на 16 г.

  • тайсън фюри-
  • бокс-
  • спорт

И самият мащаб на Циганския цар означавал, че бившият треньор Стив Игън не е могъл да го види на ринга, докато Фюри не навършил 16 години

Стана ясно защо забранили на Тайсън Фюри да се боксира докато стане на 16 г. - 1

Тайсън Фюри не е имал право да се състезава в бокса за юноши поради размера си. По време на ранните си тийнейджърски години Фюри е тежал зашеметяващите 89 кг и превъзхождал младите си тренировъчни партньори. И самият мащаб на Циганския цар означавал, че бившият треньор Стив Игън не е могъл да го види на ринга, докато Фюри не навършил 16 години.

Но треньора винаги е вярвал, че е предопределен да стане страхотен боксьор. Игън каза пред вестник „Сън“: „Той беше 6 фута 4 инча (193 см), 89 кг, когато за първи път влезе в нашата фитнес зала на 14 години през 2002 г. Един ден се обърнах към баща си и му казах: „Той ще бъде световният шампион в тежка категория. Казах на Тайсън, че той ще стане световен шампион в тежка категория също“.

„Той обичаше да му казвам това, че ще бъде толкова добър. Тайсън започна да вярва в това. Винаги се смеехме. Той не се би като юноша, защото беше твърде голям. Беше твърде голям за възрастта си, така че не можех да му дам никакви битки, докато не стана на 16“.

„Когато беше на 14 нямаше друг толкова голям. Дори на 15 също. Така че той трябваше да изчака да стане на 16, за да може да се състезава с 16-годишните и 17-годишните. Нямаше как да се състезава преди това“.

Любимецът на феновете Фюри е един от най-уверените бойци на планетата, но това не винаги е било така.

„Спомням си един път – мисля, че това беше първата му битка – когато правехме кантара, той носеше два различни ботуша – червен и син. Имаше два чифта, но го направи само за забава. Да, всички тогава също се кикотехме, че беше смешен. Имаше моменти, когато той също се съмняваше в себе си, като момче, когато понякога нещата не вървяха добре във фитнеса, и той казваше: „Как мога да бъда световен шампион, когато не мога да направя това.“

Брат му Шейн беше причината за неувереността на Фюри в себе си, която Игън направи всичко възможно да изкорени. „Веднъж, когато той правеше спаринг на брат си Шейн и Шейн се беше справил добре за първи път, Тайсън стенеше: „Как ще бъда световен шампион, след като дори не мога да победя Шейн? Казах му: „Шейн те познава по-добре от всеки друг, ти се биеш с Шейн откакто си бил малък. Един ден той ще надделее над теб, това е само едно от нещата. Никой друг няма да те познава така, както той“.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 най-силния

    0 1 Отговор
    боксьор не остарява . В бокса без правила вземащи кока и алкохол боксьори се трепят до рухване . Кобрата пердашеше бившата, а падна от шишкавия нгрун , явно има скоро срещи .