Last news in Fakti

14 Септември, 2023 11:02 1 411 0

Легенда на Ferrari: Алонсо не е толкова добър, колкото го изкарват част от медиите

  • фернандо алонсо-
  • формула 1-
  • спорт-
  • ferrari

2023 година е 20-ят сезон на Алонсо във Формула 1, като двукратният световен шампион заема третото място при пилотите с 7 подиума в първите 14 старта

Легенда на Ferrari: Алонсо не е толкова добър, колкото го изкарват част от медиите - 1

Легендата на Ferrari Джоди Шектър, който с титлата си от 1979 година беше последният световен шампион на Скудерията преди ерата на Михаел Шумахер, изненада феновете с остро изказване за Фернандо Алонсо, което се различава от общото впечатление за испанеца.

73-годишният Шектър е съгласен, че Алонсо е „много добър”, но уточни че медиите го изкарват по-добър отколкото е той всъщност.

„Ясно е, че Фернандо е много добър – обясни Шектър. – Не харесвах някои неща, които той правеше в началото на кариерата си. Изобщо не ги харесвах. Но Алонсо е добър, агресивен е. Но не мисля, че е толкова добър, колкото го смятат част от медиите. Но сега се справя добре, страхотно.”

2023 година е 20-ят сезон на Алонсо във Формула 1, като двукратният световен шампион заема третото място при пилотите с 7 подиума в първите 14 старта. 42-годишният пилот все още е мотивиран да се бори на пистата, а Шектър уточни, че решението за край на кариерата е „много лично” за всеки пилот.

„Винаги съм казвал, че ако все още ти харесва да се състезаваш, кариерата ти може да продължи по-дълго, стига да не се натоварващ твърде много – обясни Шектър. – Може би аз не направих точно това. Но това е лично решение за всеки пилот.”

Въпреки силния си старт в началото на сезона Астън Мартин отстъпи на четвъртото място в класирането на конструкторите, а представянето на Алонсо успя да засенчи дори победната серия на световния шампион Макс Верстапен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА