Last news in Fakti

29 Септември, 2023 10:44 1 664 0

Левски постигна нещо, което не беше правил от точно 20 години

  • левски-
  • славия-
  • футбол

За последните 20 години левскарите получиха много червени картони, но пък в доста от тези мачове не спечелиха

Левски постигна нещо, което не беше правил от точно 20 години - 1

Левски постигна в мача срещу Славия нещо, което не беше правил от точно 20 години. А именно да спечели среща от първенството, след като при негативен резултат (за такъв приемаме и равенството) не само е останал с 10 души на терена, а и до самия край на двубоя е продължил да бъде с човек по-малко.

В последното издание на най-старото столично дерби "сините" останаха с 10 души още в средата на първото полувреме, след като след намеса на ВАР Валентин Железов изгони френския халф в състава на Николай Костов - Асими Фадига. Въпреки това, с човек по-малко, отборът вкара два гола и победи с 2:0.

За последните 20 години левскарите получиха много червени картони, но пък в доста от тези мачове не спечелиха. Немалко бяха и сблъсъците, които "сините" доиграваха с човек по-малко, но пък червените картони срещу техни играчи бяха вдигани, когато те водят в резултата. Имаше и двубои, в които това се случваше при изоставане, но пък след това биваше изгонван и съперников футболист.

Справката в статистиката показва, че за последно, при подобни обстоятелства като тези в "Овча Купел", Левски спечели на 19 септември 2003 година. Тогава "сините" победиха Беласица на стадион "Цар Самуил" в Петрич с 1:0. Автор на победния гол бе Елин Топузаков от дузпа в 78-ата минута. В самия край на първото полувреме съдията Цветан Георгиев изгони за втори жълт картон халфа на "сините" Саша Симонович. Треньор на Левски в онзи мач беше Георги Тодоров, отбелязва "Мач Телеграф".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА