Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 06:14 1 135 0

Барселона с трудна победа в Шампионска лига (ВИДЕО)

  • барселона-
  • порто-
  • футбол-
  • шампионска лига

Каталунците биха с 1:0 в Португалия

Барселона с трудна победа в Шампионска лига (ВИДЕО) - 1

Барселона постигна трудна победа с 1:0 при гостуването си на Порто в мач от група Е на Шампионска лига. Единственият гол в срещата вкара Феран Торес в продължението на първата част на срещата. Каталунците останаха без своята най-голяма звезда Роберт Левандовски, който се контузи малко след като измина половин час игра. През втората част "драконите" бяха много по-добрият отбор, като направиха няколко пропуска. Главният рефер Антъни Тейлър промени решението си, след като първоначално беше дал дузпа за игра с ръка на Жоао Кансело, а малко след това гол на Мехди Тареми беше отменен заради засада. В добавеното време на мача Гави беше изгонен за втори жълт картон.

С успеха Барса събра 6 точки и е лидер във временното класиране, докато Порто е втори с три точки.

Ламин Ямал започна като титуляр в срещата, което го превърна в най-младия футболист, играл в турнира - на 16 години.

Първият удар към една от двете врати беше на Жоао Кансело. Португалецът обаче прати топката далеч от целта от около 20 метра. В 14-ата минута удар на Алан Варела от далечна дистанция премина над вратата на гостите.

В 16-ата минута Мехди Тареми проби през центъраи подаде към Стивън Еустакио, който отправи удар от около 12 метра, но Тер Стеген се справи и спаси. В 23-ата минута Роберт Левандовски получи пред наказателното поле, но се забави и позволи защитник да му избие топката. Кълбото се озова в Жоао Феликс, който отправи топовен шут, като топката профуча опасно над вратата. Малко след това Жоао Феликс се справи с Ромарио Баро отляво и навлезе в наказателното поле, като опита удар, който беше блокиран.

След половин час игра Алехандро Балде проби отдясно и навлезе в наказателното поле, след което центрира. Топката се озова в Гави, който на два пъти не успя да нанесе удар, а след това Жоао Феликс стреля неточно.

В 33-ата минута Роберт Левандовски беше заменен, след като малко преди това Давид Кармо влезе изключително грубо в краката му. На мястото на поляка се появи Феран Торес. Десетина минути по-късно "драконите" развиха добра атака, която завърши с удар на Мехди Тареми, който обаче не затрудни Тер Стеген. В 44-ата минута каталунците организираха бърза контраатака. Жоао Феликс напредна през центъра и подаде към Феран Торес. Нападателят отправи много силен удар от около 20 метра, но Диого Коща изби.

В добавеното време на първата част Барселона поведе. Ромарио Баро сбърка в центъра на терена, което позволи на Илкай Гюндоган да му отнеме топката и да напредне през центъра. Германецът пусна отличен извеждащ пас към Феран Торес, който смени посоката, като така се освободи от Давид Кармо и пусна топката покрай Диого Коща в близкия ъгъл за 1:0.

Втората част започна с добра възможност за домакините. Жоао Марио проби по дясното крило, влезе навътре и отправи удар, който профуча покрай вратата. В 53-ата минута Мехди Тареми с магическо подаване изведе Пепе сам срещу вратаря. Бразилецът навлезе в наказателното поле и току да отправи удар Жул Кунде успя да го догони и да избие топката в корнер.

В 63-ата минута Ромарио Баро достигна подаване на Пепе отдясно и центрира, като Тареми засече с глава в наказателното поле, но прати топката покрай вратата. Две минути след това Галено се справи с Жоао Кансело и подаде към Вендел, който от няколко метра шутира от малък ъгъл, но Тер Стеген изби с крак. Малко след това Тареми овладя на гърди подаване в наказателното поле и шутира от десетина метра, а вратарят на гостите отново се справи.

Порто продължи да атакува и в 71-ата минута Галено получи подаване от Варела отдясно и мигновено потърси далечния ъгъл, но Тер Стеген успя да избие. В 79-ата минута Естакио получи пас от дълбочина, овладя топката в наказателното поле, след което Жоао Кансело игра с ръка. Главният рефер Антъни Тейлър мигновено посочи бялата точка. Положението обаче беше разгледано от ВАР, след което съдията беше повикан сам да види ситуацията и отсъди игра с ръка на канадеца при овладяването на топката, като така наказателният удар беше отменен. Решението му беше доста дискусионно.

В 83-ата минута страхотен гол на Тареми беше отменен заради засада. Иранецът вкара със задна ножица след меко подаване на Пепе, но се оказа, че нападателят на "драконите" е в тънка засада.

В продължението на мача Гави задържа Вендел в средата на терена и беше изгонен за втори жълт картон.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА