Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 07:00 2 387 3

Александър Везенков и Сакраменто поразиха ЛеБрон Джеймс и компания

  • александър везенков-
  • сакраменто кингс-
  • лос анджелис лейкърс-
  • нба-
  • баскетбол-
  • спорт

Българинът изигра най-силния си мач до момента в Лигата на извънземните, като отбеляза 11 точки, овладя 4 борби и направи 1 асистеция за 18 минути на паркета

Александър Везенков и Сакраменто поразиха ЛеБрон Джеймс и компания - 1

Александър Везенков и неговият Сакраменто Кингс надвиха Лос Анджелис Лейкърс със 132:127 след продължение и записаха първа домакинска победа от началото на сезона в НБА. Българинът изигра най-силния си мач до момента в Лигата на извънземните, като отбеляза 11 точки, овладя 4 борби и направи 1 асистеция за 18 минути на паркета. Най-полезният играч в Евролигата беше точен в ключови моменти от двубоя и има сериозен принос за триумфа на "кралете" в калифорнийското дерби.

В първия си мач в НБА Везенков вкара 8 точки за 16 минути на Юта Джаз, а след това се разписа с 10 точки за 12 минути срещу Голдън Стейт Уориърс. Днес той получи по-голямо доверие от треньора Майк Браун и беше в игра във всяка от четирите части, както и в края на допълнителното време.

Домакините поведоха от самото начало благодарение на лидерите си Ди'Аарън Фокс и Домантас Сабонис. Фокс реализира 8 от първите 10 точки за "кралете", които постепенно натрупаха двицуфрена преднина. Везенков се появи в игра за първи път в средата на откриващата четвърт и веднага отбеляза за 23:16 след асистенция на Сабонис.

Малко по-късно българинът блокира Рей Хачимура и постави началото на бърза атака на Сакраменто, завършила с тройка на Дейвиън Мичъл. Самият Везенков също демонстрира точния си мерник от далечна дистанция, а до края на частта успя да направи и асистенция за Малик Монк, преди да овладее втората си борба след пропуск от наказателната линия на ЛеБрон Джеймс.

Родният национал остана в петицата на домакините и за старта на втората четвърт, а след излизането му ЛА Лейкърс стопи голяма част от изоставането си при 55:59. Последваха много силни изяви на Ди'Аарън Фокс и Сакраменто се оттегли на почивката с аванс от 11 точки - 66:55.

Лошата новина за "кралете" беше, че Сабонис рано натрупа нарушения, а от другата страна ЛеБрон Джеймс се опитваше да върне Лейкърс в мача, но взе няколко трудни стрелби и ги пропусна. Везенков се завърна на паркета в средата на частта и допринесе за това Сакраменто да не изпусне инициативата. Той наниза още една тройка след асистенция на Сабонис, след което взе борба в защита под носа на Антъни Дейвис и беше фаулиран от центъра на "езерняците". Саша изигра и добра защита срещу ЛеБрон Джеймс, а в края на периода стреля неуспешно от далечна дистанция.

Добрите прояви на Везенков не спряха дотук. В началото на последната четвърт той устоя на натиска на Джаксън Хейс в подкошието и реализира нови две точки, въпреки че беше фаулиран. Българинът не трепна и от наказателната линия, с което направи резултата 89:86 в полза на домакините.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей такива новини искам

    21 0 Отговор
    Браво момче!
  • 2 и трите мача показа топ игра

    1 1 Отговор
    Стахотен играч е Сашко Везенков.
    Посъветвах го да отиде в Калифорния и се радвам, че не сбърках.
    Той има още какво да покаже и да се превърне в няй-голямата ни спорнта звезда в историята до момента.

    Освен това трансферът му е в топ отбор. Виждам ги как мачкат на плейофите!
  • 3 велик е нашия

    0 0 Отговор
    Калифорния Дримин :)))