Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 08:30 2 374 4

Ивелин Попов: Може да ми се обиди някой, но 12 години в чужбина се равняват на 62-3 в България

  • ивелин попов-
  • футбол-
  • ботев пловдив

Или ти режат крилете, или ти ги дават

  Ивелин Попов: Може да ми се обиди някой, но 12 години в чужбина се равняват на 62-3 в България - 1

Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов говори специално за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. 36-годишният футболист на Ботев Пловдив коментира раздялата си с Левски, която по негови думи го е оставила с лош вкус.

Попов направи и интересно сравнение. Според атакуващия хафл 12 години в чужбина, колкото има той, се равняват на над 60 в България.

„Мисля, че преходът ни беше добър, затова взехме точка от Левски. Бързи футболисти, знаещи къде да подават. 25 минути бяха за Левски, 20 за нас през първото полувреме. Получи се добър и динамичен мач, хубав за зрителите“.

„Аз съм на 36 години, имам много опит и мачове, 12 години в чужбина. Или ти режат крилете, или ти ги дават. Аз съм същият футболист, не мога да забравя как да спирам и подавам. Даже съм същият човек. Може да ми се обиди някой, но 12 години в чужбина се равняват на 62-3 в България, много малко ще научиш тук. Да вметна, че когато се върнах в Левски никога не е ставало въпрос на пари. Преговорите стартираха така: „За теб може повече“. Аз казах, че искам младите да си взимат парите навреме. Контузих се на 15-20 ден и бях забравен и отписан. Аз аванта не пускам на никой, събирам си сака и си заминава. Още след мача с Локо София, когато загубихме с 2:3 им казах, че мога да си тръгна. На колене не заставам“.

„Едни те уважават, други не. Нормална реакция, не знам доколко нормална. След това интервю може да обърнат нещата и да поразсъждават. Не може вината да се хвърля върху един, това е споделен процес“.

Попов коментира и дали следи процесите и проблемите във вече бившия му клуб Левски: „Не бягам от въпроса, но откъдето съм си тръгнал с лош привкус, не следя какво се случва. Може да ми се обидят родители и приятели, но на 36 години няма човек, който да ме превъзпита. Аз не мога да бягам от себе си, не мога да се принизявам. Който иска да ме разбира“.

„На 15 август подписах с Ботев. Излязох от съблекалнята и казах на съпругата ми: „Тези хора не знаят какво имат“. Стадион, база, град, фенове, футболисти. Нужно е да се запали искра. Съгласен съм, когато отборът не върви да има освирквания. Може да се забави, но ще дойдат победите. Изиграхме две дербита – надиграхме съперниците. Другите отбори губят точки, на нас лоша шега ни изиграха първите 6 кръга с две точки само“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Офф..

    5 3 Отговор
    Аман от Кирчовци..
  • 2 СЗО

    3 4 Отговор
    Аз съм голямата работа!
  • 3 Дааа

    7 2 Отговор
    Нямат край футболистите, които са си тръгнали с горчив вкус от Левски! За прогонените и за треньорите, няма какво да говорим!
  • 4 чичко Венци

    2 3 Отговор
    Къде в чужбина си играл бе .....в Русия .