Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 14:30 1 580 0

Суарес се завърна в игра за Уругвай и обяви кой е най-добрият №9 в света

  • луис суарес-
  • уругвай-
  • футбол-
  • боливия-
  • дарвин нунес

Както се развиха последните месеци след Световното първенство през 2022, не си представях, че ще се върна в тима

Суарес се завърна в игра за Уругвай и обяви кой е най-добрият №9 в света - 1

Най-добрият реализатор в историята на националния отбор на Уругвай по футбол Луис Суарес призна, че не е очаквал да се върне в тима. Той отново игра за урусите след 11 месеца отсъствие при победата с 3:0 срещу Боливия в квалификация за Мондиал 2026.

"Както се развиха последните месеци след Световното първенство през 2022, не си представях, че ще се върна в тима. Но това е резултат на работата и заслугите с отбора ми Гремио Порто Алегре. Ще се опитам да дам всичко, което мога, на този забележителен отбор", каза Суарес пред сайта на федерацията.

Уругвай бе елиминиран в групите на Световното първенство в Катар, а Суарес не вкара нито един гол в трите мача. След това той не бе викан в националния тим, чийто селекционер от месец май насам е Марсело Биелса.

"Имаме най-добрия номер 9 в света, това е Дарвин Нунес, който вкара два гола срещу Боливия", добави Суарес, който бе аплодиран при влизането си в игра в 72-рата минута. "Отборът има нужда от него и всичко, което трябва да направя, е да му помагам", каза още нападателят.

36-годишният Суарес има 68 гола с фланелката на Уругвай, а от този сезон е футболист на бразилския Гремио. Уругвайците са на второ място в групата с 13 точки след тима на Аржентина, който е с 15. В четвъртък Уругвай нанесе първа загуба на Аржентина (2:0) след световната им титла в Катар.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА