Last news in Fakti

6 Декември, 2023 07:00 3 068 7

Стоичков с разкритие за Любо Пенев, Балъков, Трифон Иванов и Барселона!

  • христо стоичков-
  • футбол-
  • барселона-
  • любослав пенев-
  • красимир балъков

Имаше шанс и други наши играчи да подпишат с Барселона

Стоичков с разкритие за Любо Пенев, Балъков, Трифон Иванов и Барселона! - 1

Христо Стоичков разказа още истории от миналото във втората част от участието си в подкаста "Код Спорт", правейки интересно разкритие за Любо Пенев. Камата посочи и кои други българи са имали шанс да подпишат с Барселона.

"Имаше шанс и други наши играчи да подпишат с Барселона. Първо беше с Любо Пенев, който играеше невероятно във Валенсия. Те бяха страхотен отбор, а той беше страшилище в атака. Много силен! Тогава в Барселона в атака бяхме аз и Салинас, останалите ни офанзивни играчи бяха крила и халфове. Предложих на Кройф да вземем Любо, но той реагира: "Аз едва се оправям с един българин, ти искаш да взема и втори..." Но имаше такъв вариант...", призна Стоичков.

"После, когато стана ясно, че Лаудруп напуска Барселона, имахме друг разговор с Йохан. "Има един човек, който ще свърши идеална работа. Покрива от наказателно поле до наказателно поле, може всичко. Краси Балъков." И тогава не се получи... И с Трифон Иванов имаше шанс. Когато Алесанко се отказа, Трифон бе в Бетис, в Испания. И играеше силно. Щяха да паснат идеално с Куман, а той бе в най-добрата си форма от кариерата тогава. Но пак не стана", добави Камата.

"Години по-късно Барселона ме прати в Италия да говоря с Валери Божинов, който бе на 16-17 години. Гледах мача Лече - Милан. След мача го викнах. Казах му - не се разбирай с никой друг, Барса те следи, не поемай други ангажименти. Но мина време, Чики Бегиристайн ме извика и каза, че Валери току-що е подписал с Фиорентина. Учудих се. Радвам се, че имах възможност да работя с него. Валери е много добро момче с голямо сърце", разказа още легендата.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Божинка

    1 1 Отговор
    Божинката си е божинката.
  • 4 0808

    3 6 Отговор
    ... абе кюрде, гледай си рекламните простотии в Кауф -ланда, ти повече не можеш...на мен България нищо не ми е дала....хем проЗт, хем нагъл..
  • 5 АлаБала

    1 2 Отговор
    изтъква се само, нищо реално ..............
  • 6 Пръц

    1 2 Отговор
    "Уреждача" Стоичков 😂
  • 7 Любо

    0 0 Отговор
    Писна ни от тоя тъпанар