Last news in Fakti

7 Декември, 2023 09:30 1 030 2

Клоп след победата: Не отписвайте Ман Сити за титлата

  • юрген клоп-
  • футбол-
  • ливърпул-
  • манчестър сити

Дано битката за титлата не се реши в последния момент, особено ако ние спечелим

 Клоп след победата: Не отписвайте Ман Сити за титлата - 1

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остана доволен от успеха с 2:0 над Шефилд Юнайтед. С този успех мърсисайдци отново се доближиха на 2 точки зад лидера Арсенал. В същото време пък шампионът Манчестър Сити сгреши и загуби гостуването си на Астън Вила (0:1). Попитан какви са очакванията му в битката за титлата, германецът заяви, че трябва да е луд, за да отпише "гражданите" от нея.

"Дано битката за титлата не се реши в последния момент, особено ако ние спечелим. Ще видим какво ще стане. Ако някой отписва Ман Сити от борбата, това ще е най-голямата смешка в историята на футбола. Въобще няма смисъл. Арсенал очевидно е претендент, те имаха подобен мач с Лутън, както ние с Фулъм преди няколко дни. Победата бе много приятна. Но след това идва нов мач, който отново започва от 0:0, не от 4:3.

Когато си вкарал късен гол, той не се брои за следващия мач. Астън Вила се представя невероятно, а Юнайтед също е в борбата. Те, може би, не играят така, както някой би искал - медиите или не знам кой - има аргументи за това. Но въпреки това те печелят точки като луди! Така че остават наблизо. Челси, не съм сигурен, че те могат да се намесят в битката за челото. Но ние трябва да играем с тях, без значение къде са в класирането, те си остават много силен опонент. Цялото първенство е много силно. Трябва да имаш и малко късмет, особено с контузиите, така че ще видим какво ще стане", смята Клоп.

"В последните години най-често имаше два отбора, които се бореха за титлата. Така че сега, може би ще е по-оспорвано. Честно казано, това не ме вълнува особено. За мен е важно ние да сме сред претендентите. Но всичко е много трудно и напрегнато, предстоят ни още много мачове. Питайте ме за тези неща отново през април", допълни германецът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 3 Отговор
    Арсенал ще стане шампион, щото иде война у Британията.
  • 2 Ляв нежен демократ

    4 2 Отговор
    Ман.Сити приключи с възхода си !!! Половината от шампионския отбор го няма !!! А щом и това дърво Уокър е капитан - толкова !!! А Гуардиола май ще трябва да поеме „Джингиби Сюнет Спорт“ от пролетта !!!