Last news in Fakti

10 Декември, 2023 17:18 821 2

Ботев Пд завърши годината с победа срещу Хебър

  • ботев пловдив-
  • футбол-
  • хебър

Тази година бе доста странна за Ботев, имайки предвид позитивната новина с откриването на стадион "Христо Ботев" през месец април и последвалата дълга серия без победа на своя стадион

Ботев Пд завърши годината с победа срещу Хебър - 1

Ботев (Пловдив) победи Хебър с 1:0 в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион “Христо Ботев” бе ръководен от Георги Гинчев.

Антонио Перера (57) беше точен за домакините след асистенция на Ивелин Попов, а с четири 100-процентови пропуска се отчете Мартин Секулич, който бе предпочетен пред голмайстора Антоан Бароан в днешния мач.

Тази година бе доста странна за Ботев, имайки предвид позитивната новина с откриването на стадион "Христо Ботев" през месец април и последвалата дълга серия без победа на своя стадион. През лятото начело на тима беше назначен Станислав Генчев, при който отборът се срина, но в крайна сметка сега "канарчетата" гледат с оптимизъм към 2024 година.

Домакините имаха две отлични възможности да поведат още след 3 минути игра. Първо Секулич опита да изненада Матвей Игонен с изстрел извън наказателното, който обаче бе спасен от стража. Около минута след това нов шанс се откри пред хърватина. Той получи центриране от Ивелин Попов и стреля с глава, но отново стражът на Хебър го отказа.

В 10-ата минута "канарчетата" отнов обяха близо до гола. Този път Самюел Акере обстрелва противниковата врата след добро разиграване на съотборниците му. Топката мина встрани от десния страничен стълб.

Две минути след това пък Атанас Кабов си опита късмета с изстрел от дистанция, но изпълнението му не бе точно. След още около 120 секунди Георги Николов бе намерен с центриране в наказателното на Ботев. Нападателят успя да свали към Стефан Цонков, който успя да стреля с глава, а Ханкич блесна с добра намеса и изби топката над вратата си. Последва и сигнал за засада.

В следващите минути темпото спадна, а играта се разкъса заради няколко нарушения на Ботев Пловдив. Играчите на Хебър се опитаха с центрирания да затруднят стража на домакините, но той се справи отлично на няколко пъти.

В 32-ата минута Атанас Кабов стреля по страхотен начин извън наказателното, а топката бе насочена под напречната греда. Хидайет Ханкич обаче се намеси също толкова добре и успя да избие топката.

Четири минути след това Георги Николов бе потърсен около бялата точка в наказателното на Ботев. Нападателят на гостите се сгромоляса на земята и имаше сериозни претенции за дузпа. Георги Гинчев обаче остави играта да продължи, а и ВАР не се намеси впоследствие.

До края на първата част нямаше други сериозни възможности пред двете врати.

В 52-ата минута Точукву Ннади прати страхотен пас зад защитата на Хебър, а до него стигна Джеймс Ето'о, който си пое на гърди. След това обаче футболистът на Ботев не успя да стреля по най-добрия начин, а и Матевй Игонен излезе напред и се намеси.

Пет минути след това "канарчетата" изпълниха късо корнер, а Ивелин Попов прати добро центриране в наказателното на гостите. Там Антонио Перера се извиси над останалите и стреля с глава, а топката попадна в мрежата на Хебър.

В 69-ата минута Георги Николов комбинира със Стилиян Тисовски, който трябваше да завърши атаката на гостите, но не го направи по най-добрия начин. Ударът му не притесни сериозно Ханкич, който улови.

Две минути след това напрежението се прехвърли пред вратата на Хебър. Игонен сбърка с паса си и това позволи на Секулич от близка дистанция да стреля, но стражът все пак поправи неточността си с добро спасяване. Само секунди по-късно хърватинът имаше още един шанс да се разпише след центриране отляво. Той бе сам, но не успя да стреля директно, а заби топката в земята и тя отскочи в напречната греда и над вратата.

В 76-ата минута Матвей Игонен отрази нов изстрел към вратата си. Последва корнер за "канарчетата", от който те не се възползваха по най-добрия начин.

Ботев бе страшно близо до втория гол в 80-ата минута. Ивелин Попов центрира от ъглов удар, а Янис Карабельов отклони с глава. Топката стигна до Секулич, който отблизо опита да я добави в мрежата на Хебър. Там Игонен успя да се намеси, но не и напълно да спаси, а след втория опит на хърватина да добута топката във вратата, Стилиян Тисовски успя да изчисти от голлинията.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 София

    8 1 Отговор
    Браво на Ботев отбора на Пловдив
  • 2 Ром

    1 2 Отговор
    Попето е наше момче коньовичарче