Last news in Fakti

18 Декември, 2023 07:30 1 788 1

Пълен хаос около Суперкупата на Италия - арабите скандализирани от слабата популярност на два от тимовете

  • суперкупата на италия-
  • футбол-
  • наполи-
  • лацио-
  • интер-
  • фиорентина

За първи път битката за трофея трябва да се изиграе между 4 отбора

Пълен хаос около Суперкупата на Италия - арабите скандализирани от слабата популярност на два от тимовете  - 1

За първа година Суперкупата на Италия приема нов формат, в който участват 4 отбора. Шампионът на страната, вицешампионът, носителят на Купата, както и другия финалист в турнира. Този сезон това са тимовете на Наполи, Лацио, Интер и Фиорентина.

Италианската футболна лига има подписан мултимилионен договор със Саудитска Арабия за провеждането на турнира поне 4 пъти в рамките на 6 години именно там. Тази година обаче арабите са леко скептични и хич не са доволни от решението си. Причината е, че Лацио и Фиорентина не са толкова популярни отбори в световен мащаб, а още по-малко в Саудитска Арабия. От организаторите са поискали и преместване на датите, които в момента са заложени на 21 и 25 януари, поради факта, че само седмица по-рано ще се изиграе Суперкупата на Испания именно там и предпочитат италианската такава да се премести за февруари месец, за да има по-голямо очакване и да бъде по-самостоятелен турнир.

Всички от четирите отбора са отказали това предложение, а президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис дори заяви, че при наличието на Стадио Олимпико в Рим е за “малоумници” турнирът да се играе чак на Арабския полуостров.

Тепърва ще се уточнява дали ще има промяна във формата, който чука на вратата, а четирите италиански участника имат и бъдещи европейски ангажименти в клубните турнири на УЕФА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преди петрола

    17 0 Отговор
    Арабите нямат никакво познание по футбол. Само до преди 15 години им беше основно занимание камиларството и да обикалят пустинята.