Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 15:49 988 4

България загуби от Босна и ще играе в Световна група II за “Купа Дейвис”

  • купа дейвис-
  • българия-
  • спорт-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • босна и херцеговина

Александър Лазаров и Александър Донски загубиха на двойки от Дамир Джумхур и Мирза Башич с 6:7(10), 3:6, а това беше третата поредна загуба за българите

България загуби от Босна и ще играе в Световна група II за “Купа Дейвис” - 1

България загуби с 0:3 от Босна и Херцеговина в Бургас и ще играе в Световна група II за “Купа Дейвис”.

Александър Лазаров и Александър Донски загубиха на двойки от Дамир Джумхур и Мирза Башич с 6:7(10), 3:6, а това беше третата поредна загуба за българите.

Вчера Димитър Кузманов отстъпи в три сета на Нерман Фатич, а след него Янаки Милев не можа да се противопостави на Дамир Джумхур. Така вторият мач от програмата за неделя е без значение за крайния изход и нашият отбор ще играе в по-долната Световна група II.

През 2024-та се честват 60 години от участието на България в “Купа Дейвис” - при дебюта ни през 1964-та губим от един от най-силните отбори по това време Франция с 0:5.

В първия сет българите стигнаха до брейк-бол, от който обаче не можаха да се възползват, но все пак сервираха достатъчно солидно. Стигна се до тайбрек, в който отново имаше доминация на подавачите. Донски особено блесна с четири фантастични сервиса, довели до четири директни точки.

При 5-5 супервайзърът трябваше да се намесва в спорна ситуация, отсъдена първоначално в полза на българите, но в крайна сметка протестите на Босна се възнаградиха с присъдена точка за тях. Българите стигнаха общо до два сетбола, но все на началния удар на съперника. Босненците издържаха под напрежението и след непредизвикана грешка от форхенд на Донски тайбрекът приключи 12-10.

За съжаление, вторият сет се разви значително по-рутинно в полза на Джумхур и Башич. Те осъществиха пробив за 3:1 и така и не позволиха дори брейк-бол на Донски и Лазаров. При 5:3 съответно те затвориха комфортно сета и се поздравиха с победата, правейки четвъртия мач от съперничеството само протоколен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    7 2 Отговор
    хасковския селяк у България и за България не играе. Нали ?
  • 2 въпросче

    9 1 Отговор
    То тя,България от кого ли не е загубила?! И народа си загуби.
  • 3 Гришата

    2 3 Отговор
    Жалки нещастници. И Григорий да играе, какво от това ?
  • 4 ?????

    3 1 Отговор
    Това волейболисти ли са, че не става ясно?
    То като гледам препилите им физиономии са за световна група 3, ама в кварталната кръчма.