Last news in Fakti

5 Февруари, 2024 14:00 1 715 1

Отидоха си две футболни легенди

  • фиорентина-
  • швеция-
  • курт хамрин-
  • рома-
  • джакомо лози-
  • футбол-
  • легенди

Великият голмайстор на Фиорентина и Швеция Курт Хамрин и славният защитник на Рома Джакомо Лози си отидоха от този свят

Отидоха си две футболни легенди - 1

Две от легендите на Серия "А" починаха в неделния ден. Великият голмайстор на Фиорентина и Швеция Курт Хамрин и славният защитник на Рома Джакомо Лози си отидоха от този свят.

Хамрин почина на 89-годишна възраст. Шведът е носил екипите на АИК, Ювентус, Падуа, Милан, Наполи и ИФК Стокхолм, но най-запомнящ се е периодът му при "виолетовите". Хамрин изиграва 362 мача с 208 попадения за Фиорентина, което го поставя на върха в голмайсторската класация в клубната история заедно с Габриел Батистута.

Шведът е на деветото място сред реализаторите в Серия "А" за всички времена, а също така заема седма позиция сред чужденците по мачове в италианския елит с над 400 изиграни срещи.

Известният като Малката птичка футболист може да се похвали с две Купи на Италия и трофея от КНК с тима от Флоренция, както и с една титла на Италия, един трофей от КЕШ и още един от КНК с екипа на Милан.

Курт Хамрин беше последният жив участник във финала на Мондиалa 1958, в който шведите губят с 2:5 от Бразилия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глей само

    5 0 Отговор
    какви лица - итзлианецът си е италианец, шведът си е швед! Сега гледаш някакви орангутани с имена Бонго, Очевукво, Мехмедали и викат - тоя е французин, тоя е германец, този е холандец...Бах. ти сбъркания и футбол, и сят!