Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 06:14 2 194 3

Буфон призна за най-голямата си грешка в живота и не крие, че го е срам от постъпката си

  • джанлуиджи буфон-
  • футбол-
  • пиемонте

Един от най-великите вратари в историята на футбола е сторил това още като съвсем млад

Буфон призна за най-голямата си грешка в живота и не крие, че го е срам от постъпката си  - 1
Снимка: Instagram

Легендарният страж и настоящ отговорник на Италианския национален отбор Джанлуиджи Буфон разкри шокираща история от младежките си години. Това стори самият той на ежегодния спортен форум “Шампиони под звездите” в Пиемонте.

Пред рекорден брой зрители в залата на събитието Джиджи говори на дълго и на широко по всякакви теми за кариерата му и личния му живот. Легендата на Ювентус, който се пенсионира “едва” на 45 години в родния си клуб Парма сподели, че провалът в три финала на Шампионската лига не го безпокои и даже не го интересува. Един евентуален трофей от турнира е можел да сложи хубав завършек на славната му кариера, но не това са най-важните неща в живота, коментира още Буфон.

На въпрос от водещия Алесандро Алчато за какво съжалява най-много от миналото си Джиджи сподели следната любопитна история: “Правил съм много грешки в живота си, особено когато бях много млад. Това, с което най-малко се гордея, е, че купих своята диплома, когато бях на 18 години. Никога не бих повторил подобна постъпка, защото е некоректно и е един вид прибягване към пряк път, а аз никога не съм обичал преките пътища”.

Не е тайна, че легендарният вратар не бе посещавал училище в последната година от своето образование, но информацията за купената диплома излиза на бял свят едва след това интервю на шампиона.

За последно Буфон игра в плейофния мач за влизане в Серия “А” срещу Каляри миналото лято, където през първото полувреме неговият Парма водеше с 2:0, но той се контузи и бе заменен на почивката. След появата в игра на резервния вратар на “кръстоносците” Каляри успя да направи пълен обрат в мача и да спечели с 3:2 убивайки надеждата на Джиджи да се превърне в герой за своя роден тим, помагайки им да се изкачат в елита след дългогодишно отсъствие.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булпсихопатъ

    6 0 Отговор
    Значи българските футболери трябва да се срамуват двойно. И не само те.
  • 2 Раданч Татлъту

    8 1 Отговор
    Инджинер Гонзо😁😁😁🥳🤡👍
  • 3 Е Костадинов

    3 0 Отговор
    аз и купена нямам.