Last news in Fakti

10 Юни, 2024 07:00 1 922 1

Напрежение в Alpine - пилот отказа да изпълни заповедите от бокса

  • естебан окон-
  • спорт-
  • формула 1-
  • alpine-
  • пиер гасли

Според записите от радиокомуникацията малко преди финала от бокса са поискали от Окон да пропусне Гасли на 9-ото място, за да може той да преследва Дениъл Рикардо, който се движеше 8-и

Напрежение в Alpine - пилот отказа да изпълни заповедите от бокса - 1
Снимка: БГНЕС


Напрежението в Alpine отново се покачи, след като Естебан Окон демонстрира неподчинение и отказа да изпълни заповедите от бокса и да пропусне пред себе си другия пилот на тима Пиер Гасли.

Според записите от радиокомуникацията малко преди финала от бокса са поискали от Окон да пропусне Гасли на 9-ото място, за да може той да преследва Дениъл Рикардо, който се движеше 8-и. Първоначално Естебан е отказал и е казал на инженера си „да забрави” за идеята, но по-късно – в завой №8 в 69-ата от общо 70 обиколки, той пусна Гасли напред.

„Радвам се, че и двете коли на тима взеха точки, но класирането ни трябваше да е по-различно – заяви след финала Естебан. – Получих инструкции да пропусна Пиер може би две обиколки преди финала, за да догони той Даниел, но разликата беше 2,5 секунди и той беше твърде бърз, така че в това нямаше смисъл. Но аз си свърших моята работа, показах, че съм екипен играч. Винаги съм уважавал инструкциите, които получавам. Аз изпълних моята част от задачата, но тимът не го направи, което е много тъжно.”

Преди Гран При на Канада стана ясно, че Alpine няма да предложи нов договор на Окон, който в Монако предизвика катастрофа със съотборника си Гасли и имаше очаквания той да бъде наказан и да не кара в Монреал.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пъф

    3 0 Отговор
    Това ми прилича като финал на маратон на който белия пропуска черния за да не го изкарат расист !