Last news in Fakti

14 Юни, 2024 08:30 992 4

Бивш турски национал поема гранд след сензационната раздяла в Германия

  • нури шахин-
  • борусия дортмунд-
  • футбол

Финализирането на сделката остава само формалност

Бивш турски национал поема гранд след сензационната раздяла в Германия - 1
Снимка:

Бившият турски национал Нури Шахин ще бъде новият старши треньор на германския гранд Борусия Дортмунд, твърди вестник Bild.

Финализирането на сделката остава само формалност, а представителите му са в Дортмунд, за да уточнят последните детайли по срока на договора и финансовите параметри.

Шахин, който е роден в Германия и прекара голяма част от състезателната си кариера като футболист на Борусия Дортмунд, бе привлечен в щаба на досегашния старши треньор Един Терзич в края на миналата година заедно с друг бивш играч на тима Свен Бендер. Ръководството на Борусия обяви преди часове изненадващата раздяла с Терзич.

Нури Шахин е определян като тактически експерт, добър мотиватор и на него се отдава ключова роля при класирането на тима от Дортмунд за финала в Шампионската лига. Очаква се той да продължи да работи в екип със Свен Бендер и да има важна роля при трансферите през лятото.

На фона на треньорската рокада в клуба, друг местен вестник Ruhr Nachrichten обяви, че защитникът Матс Хумелс няма да получи предложение за нов договор.

35-годишният Хумелс изигра силен сезон, но в последните седмици се заговори за влошените му отношения с Един Терзич, а самият той все още не е коментирал какво е решението за бъдещето му.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 5 Отговор
    Одобрявам. Турчинът ще ги засили към втора Бундеслига

    Коментиран от #4

  • 2 Оги

    4 0 Отговор
    Браво Нурка, днес треньор, утре канцлер.
  • 3 Някой

    1 0 Отговор
    Завършиха пети и само заради новите правила за коефициенти са в следващата ШЛ. Нищо че бяха на финал.
  • 4 Ганьо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Да бяха привлекли чичовото или Мъри...