Last news in Fakti

18 Юни, 2024 14:36 662 3

Илия Груев влиза в треньорския щаб на третодивизионен немски тим

  • илия груев-
  • баща-
  • старши-
  • щаба-
  • немски-
  • тим

Той ще бъде един от двамата нови асистенти на старши треньора Забрина Витман заедно с Фабиан Райхлер в Инголщад

Илия Груев влиза в треньорския щаб на третодивизионен немски тим - 1
Кадър: bTV

Българският специалист Илия Груев влиза в треньорския щаб на Инголщад, съобщиха от германския третодивизионен футболен клуб.

Той ще бъде един от двамата нови асистенти на старши треньора Забрина Витман заедно с Фабиан Райхлер, предава БТА

Витман от края на миналия сезон е първата жена, която води отбор в професионалния германски футбол.

"Илия Груев и Фабиан Райхлер имат различни профили и ще допринесат по свой начин. Те ще запълнят свободните позиции в треньорския ни щаб, който вече е напълно комплектуван. Илия има сериозен опит и като футболист, и като треньор. Работихме заедно в Дуисбург и мога да гарантирам, че той е изключителен специалист. Пасва чудесно и на човешкия идеал на нашия клуб", коментира спортният директор Иво Гърлич.

Груев прекрати футболната си кариера през 2007 година, след което започна треньорска работа с юношите до 19 години на Рот Вайс (Ерфурт), после е помощник-треньор в Черноморец (Бургас), в националния отбор на България, в Хайдук (Сплит), Кайзерслаутерн и в Дуисбург, където през ноември 2015 година става и старши треньор. В последствие той е асистент в щаба на Вредер (Бремен) и за последно в Арминия (Билефелд) през сезон 2021/2022, като там дори за кратко е и временен наставник през март 2022 година.

"Много се радвам, че ще мога да помогна на Инголщад с моя опит. Благодаря на ръководство на клуба за гласуваното ми доверие. Аз съм отборен играч и обичам да работя с млади момчета. Ще дам всичко от себе си, за да помогна за развитието на играчите и на отбора и за постигането на добри резултати. Включвам се в треньорския екип с голяма мотивация и се надявам в края на сезона да бъдем възможно най-високо в таблицата на класирането", коментира 54-годишният Груев.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този лаладжия

    4 1 Отговор
    за нищо не става
  • 2 Егото му

    3 1 Отговор
    голямо, акъла му малко, друго няма....
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    В Германия и в аматьорските дивизии играят по качестен футбол отколкото в нашата Ефбет лига!Немкото първенство по шахмат е на същия принцип като футболното им.то е най силното от играчи и масовост в света!Този човек,Груев разбира футбола и е добър наставник!