13 Август, 2024 23:42 3 959 42

Карабах срази тежко Лудогорец в Разград

  • лудогорец-
  • карабах-
  • футбол-
  • шампионска лига

"Орлите" загубиха с 2:7

Лудогорец посреща Карабах в мач-реванш от квалификациите на Шампионска лига. Резултатът към този момент е 2:6. Жуниньо откри резултата в седмата минута на мача след грешка на Вердон. Шест по-късно Квадво Дуа изравни. Квадво Дуа вкара за втори път в срещата, този път от дузпа, в 23-ата минута. Ясин Бензия от азерите изравни и той от дузпа в първата минута на добавеното време от първата част. Патрик Андраде оформи втория обрат през първата част в шестата минута от добавеното време. Дурал Байрамов вкара четвърти гол в 93-ата минута за госта. В 111-ата минута Зигзия от Карабах вкара пети гол.

В седмата минута на срещата централният бранител на Лудогорец - Оливие Вердон, направи недопустима грешка. Диниш Алмейда даде пас по земя назад към бенинеца, който поведе лошо топката, а Жуниньо го атакува и отне. Последва спринт на бразилеца и Вердон не успя да го спре, след което бразилецът прати топката край Хендрик Бонман.

Отговорът на българския шампион не закъсня и Лудогорец изравни резултата в 13-ата минута, а точен беше Квадво Дуа. Топката беше центрирана в наказателното поле на Якуб Пьотровски. Той върна с глава към Диниш Алмейда, чийто удар спря в напречната греда на Бунтич, но топката се върна към Квадво Дуа, а швейцарецът отблизо не сгреши - 1:1. При попадението Дуа получи фланелка на Текпетей, който лекува тежка контузия и я показа на трибуните.

В 18-ата минута "орлите" имаха отличен шанс да поведат в резултата след лоша неточност в отбраната на Карабах. Кевин Медина и вратарят на Карабах действаха лошо, а Медина върна към стража. Той не изчисти добре и това позволи на Руан да опита пас към Квадво Дуа, чийто шут беше блокиран. При удара на Секо обаче стражът на азерите удари в главата нападателя на разградчани в главата и ситуацията беше прегледана. След преглед на ситуацията чрез ВАР реферът Соса беше привикан да погледне цялата атака и видя фала на Бухтич, след което посочи бялата точка за "орлите". Зад топката застана Квадво Дуа, който стреля в средата на вратата, докато Бухтич се хвърли вляво и обратът за българския шампион беше оформен - 2:1.

В 37-ата минута феновете на Лудогорец направиха хореография за Бърнард Текпетей, който получи тежка контузия в първия мач между двата отбора и ще липсва до края на 2024-а година. Както е известно, ганайската звезда играе тъкмо с 37-и номер с екипа на Лудогорец. "Бърнард, остани силен. Ние сме с теб", гласеше посланието на привържениците на разградския тим.

Три преди края на първата част гостите от Азербайджан разиграха пред наказателното на Лудогорец, за да може бившият играч на Черно море - Патрик Андраде, да шутира по диагонала, но Хендрик Бонман изби в корнер. В 44-ата минута Симоне Соса посочи бялата точка за Карабах. Дерой Дуарте влезе в единоборство в наказателното поле на "орлите" с Ясин Бензия и реферът от Италия отсъди дузпа за азерите.

Зад топката застана фаулираният Бензия, който с мощен шут неутрализира опеката на Бонман, макар стражът на Лудогорец да предугади ъгъла на удара - 2:2.

Миг преди да изтече шестминутното продължение от рефера Карабах смълча "Хювефарма Арена" и вкара трети гол в срещата. Жуниньо овладя центриране в наказателното на Лудогорец и върна назад към Патрик Андраде, Бившият футболист на Черно море шутира и след рикошет топката влетя в българската врата - 2:3.

На почивката Георги Дерменджиев замени Якуб Пьотровски, а на негово място се появи Ивайло Чочев. В 49-ата минута бившият играч на Локомотив Пловдив - Матеуш да Силва, се понесе при контраатака за гостите и шутира, но с отличен шпагат Вердон блокира удара на халфбека.

Единадесет след подновяването Сон стреля от изгоден фал, но доста неточно. Малко след това италианският рефер даде твърде пресилен жълт картон в средата на терена заради фал на Ивайло Чочев. В 71-ата минута Лудогорец стигна до много чиста ситуация в мача. Руан Крус се пребори с Кевин Медина след дълъг пас от отбраната и излезе на добра стрелкова позиция, но точността изневери на бразилеца и той стреля аут.

Карабах можеше да вкара четвърти гол в срещата след 78-ата минута, но гредата спомогна на българския шампион. Абдела Зубир надигра Диниш Алмейда и Дерой Дуарте в наказателното на "орлите" и шутира много силно, освобождавайки се от двамата с левия крак, ала топката се отби в напречната греда.

До края на срещата и двата отбора бяха по-предпазливи, което прати срещата да се реши след потенциални продължения или дузпи. В самото начало на първото продължение Карабах експлоатира левия фланг на родния шампион, а на стрелкова позиция се озова Ясин Бензия, чийто шут беше спасен от Бонман.

Продълженията продължиха много тежко за Лудогорец, който регистрира четвърти гол в срещата. Аслак Фон Витри, който влезе като резерва не противодейства на Абдела Зубир, а той върна към Дурал Байрамов, чийто плътен шут не беше отразен от Бонман - 2:4 за Карабах.

В стотната минута Лудогорец направи принудителна смяна, след като Квадво Дуа усети проблем в десния си бедрен мускул. Минута след това Рик Джонатан обстрелва азербайджанската врата, ала прати топката над напречната греда. Лудогорец продължи да притиска съперника в търсене на заветен гол. Офанзивните действия на българите обаче оставяха големи пространства за азерите, а удар на Бензия в 105-ата минута беше неточен.

В 109-ата минута Карабах стигна до изключителен шанс за пети гол. Топката беше изритана силно напред, а отбраната на Лудогорец не действа добре срещу Зубир. Той все пак залъга Бонман и подаде към Бензия, чийто силен шут беше блокиран с глава от капитана Антон Недялков току пред разградската голлиния.

В 111-ата минута обаче азербайджанския тим вкара пети гол в срещата, а точен за Карабах беше Зигзия.

Секунди след това Бонман отрази изстрел на Редон Джиджа, но при добавката футболистът на Карабах намери целта - 2:5. Само секунди след това попадение Лудогорец сякаш се разпадна и Патрик Андраде успя да вкара второто си попадение в срещата - 2:6.

В 117-ата минута на срещата Карабах вкара седмо попадение във вратата на разградските "орли". Жулио Ромао отправи удар от разстояние, а Хендрик Бонман действа слабо и боксира в краката на Бензия, който от няколко метра вкара седми гол в разградската врата.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахах

    23 61 Отговор
    То Украйна победи русия ... вие на това казвате сензация

    Коментиран от #12

  • 2 Циганите от Луноходец

    74 17 Отговор
    Браво на Карабах!Хубав ден за Българския Футбол!

    Коментиран от #16

  • 3 К.О.Т.арАК 🐱

    74 3 Отговор
    много яко им го накарабахиха..ГЕЛа трябва да пуска още параходи от Колумбия
  • 4 Съдията

    79 6 Отговор
    е виновен. Той незнае ли как се свири у Рязград? Купуват си 15 години шампионата. А навънка кой ги хване ги разкатава.
  • 5 слаб треньор

    29 19 Отговор
    Виновен е треньорът, който при 2:1 не промени тактиката. Трябваше да затворят играта, щом водят с благоприятен резултат. Слаб треньор е Дерменджиев, едно време играше в Славия, по-често резерва- страхлив като заек, неориентиран, нерешителен, муден. Време е за пенсия. Този мач бе пълен резил! Да паднат от някакви азери от Азия. Срам!
  • 6 Панчаревската кметица

    45 3 Отговор
    ще не го отложихте и тоя мач
    много ми е кеф
    седем е добро число на побратимите у ...
  • 7 Киро

    26 2 Отговор
    Тража тренер. Тоа с шубата да си оди.
  • 8 некадърници с привилегии

    52 4 Отговор
    Целият български футбол-доколкото съществува все още-обслужва тия от РЯзград. Отлагане на срещи, съдии, футболен съюз-всичко е тяхно. Сега се видя, че са некадърници с един крайно некадърен треньор на 69 години.
  • 9 И да паднем и да бием

    19 5 Отговор
    в разград пак ще се напием
  • 10 Сватба

    44 3 Отговор
    Сега кой мач ще отложат? Трябваше да свири Сватбата.
  • 11 Ауууу ужас!!!

    19 11 Отговор
    Лудогорец се опозориха, оставка на всички, трусове в клуба и съблекалнята! Само Лески(Подуяне) и ЛГБТ!
  • 12 Хапчетата

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Хахах":

    Хапчетата не забравяй ;)
  • 13 👏👏😜😜👏

    33 6 Отговор
    Браво на Карабах👏
  • 14 Някой си

    53 1 Отговор
    Не сразиха,а се подиграха с луноходец защото не свириха наши прецизни съдии.Футболът у нас ще загине окончателно до2-4 години!

    Коментиран от #27

  • 15 Хаха

    39 1 Отговор
    Видя се че в Европа Лудогорец не струва
  • 16 Ъхъ много убав!

    31 3 Отговор

    До коментар #2 от "Циганите от Луноходец":

    Само венци стефанов може да заложи на такъв резултат! И със сигурност го е направил!🤔

    Коментиран от #18

  • 17 льольо

    32 2 Отговор
    дали да ми стане мъчно или да си се посмея, ей тъй за оптимизъм!?
    "Вдигаме главите и гледаме напред!" Нъл тъй се вика при това положение? Ха, ха, ха.

    Коментиран от #19

  • 18 добре подбран момент

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ъхъ много убав!":

    В добър момент надничаш на батя си Венци в паничката...... Внимателно ,все пак! ! !
  • 19 за пред хората

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "льольо":

    Да , може и така да кажат ! Но все още предстои квалификация за ЛЕ
  • 20 Професор

    4 8 Отговор
    Азерите от Карабах имат опит. През 1992-ра година арменците играха футбол с отрязаните глави на карабахските азери..сега няма как да пусна документални снимки от Таймс и BBC от онова време щото няма да ги публикуват. Става дума за черно бели документални снимки на тела без глави и глави без тела.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бах

    20 8 Отговор
    Радвам се за Карабах . Дано цялата държава иде по дяво.лите . Нека мафията си има държава . Нямаме ангажименти към булгар.истан .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Който подарява купи, поема седмици

    19 1 Отговор
    Така им се пада като легнаха на жълтите папагали от Коматево за купата.
    Чичо Гошо се опозири на дърти години. Безроден продажник
  • 27 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Някой си":

    Той вече е загинал !
  • 28 бате Гоше

    4 0 Отговор
    ще го лапат този бая бахур-карабашки....
  • 29 Каранаибали са ги

    2 0 Отговор
    Хаагахахха
  • 30 Питанчев

    1 0 Отговор
    Реваншът кога е? За реванша питам. Кога ще гостуваме?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Въгларово

    2 1 Отговор
    Балонът се спука!
    Отборът от Разград е дърво без корен.
    Ако не беше БФС,отдавна да е изсъхнал!
    Господ забавя,но НЕ ЗАБРАВЯ!
  • 34 Забележка

    2 0 Отговор
    "Орли" в Разград няма, там има отбор на един мафиот.
  • 35 Олигофрен ага

    2 1 Отговор
    Продажни турци сте! Петрол ще има ли за корабите Домузе?
  • 36 Денев

    1 0 Отговор
    Стадиона на Лудогорец не носи успехи на български отбори в международни мачове. Това се отнася и за Националния ни отбор, ако се счита за успех равния мач със Северна Македония. Скоро и Черно море претърпяха поражение от Еврейски отбор, като преди това завършиха наравно като гост с тях на Литекс арена.ЕДИНСТВЕН ЗАПОМНЯЩ СЕ УСПЕХ НА ТОЗИ СТАДИОН Е ПОБЕДАТА НАД ОТБОРА НА КГБ цска москва. Това стадионче става само за първенство на фармацевти и училища.Игрището става и за сцена на театрална постановка. Затова трябва спешно да се изгради голям модерен само за футбол, Национален стадион. Големите стадиони трябва да бъдат поне осем за да може самостоятелно да провеждаме Европейски и Световни първенства по футбол.
  • 37 Реджеп

    2 0 Отговор
    Като завърши първенството Лудогорец може да участва в първенство на фармацевтите.Защото с такава игра където Карабах им скъсаха шортите няма да бъдат в челната шестица на първенството.
  • 38 Вергил

    2 0 Отговор
    Лудогорец разочарова малобройните си фенове и затова трябва да им плаща за да ходят на мачове. Може билетите да са без пари и да има томбула лека кола.
  • 39 Шукри

    2 0 Отговор
    В първенството ще започнат неприятни изненади за Лудогорец. Освен треньора трябва целия отбор да сменят. Този стадион е проклятие за българските отбори в международни мчове.
  • 40 Осман

    2 0 Отговор
    Лудогорец 11 години бяха безспорен фаворит в Българското първенство. Но скоро ще бъде бързо забравен.
  • 41 Рамазан

    2 0 Отговор
    След смяната на треньора идва ред и на собственика, както направи Гриша Ганчев с ЦСКА. ЗАЩОТО ВСЯКО НАЧАЛО ИМА И КРАЙ. Но стадиона ще остане за първенство между училищата. Братя Домусчийски добре се бяха ориентирали да строят небостъргачи.
  • 42 бг фенове

    1 0 Отговор
    Докато не бъдат изградени поне десет големи стадиони, никога няма да се играе качествен футбол в страната.Освен това няма да има Световни и Европейски първенства в страната ни.