14 Август, 2024 14:45 2 490 3

Треньорът на мъжкия национален отбор по бокс се разплака и се извини на цяла България

  • бокс-
  • жоел арате-
  • национален отбор-
  • спорт-
  • париж 2024-
  • олимпийски игри-
  • хавиер ибаниес

Кубинският специалист разкри и какво е казал на Ибаниес след двубоя, в който бе ощетен

 Треньорът на мъжкия национален отбор по бокс се разплака и се извини на цяла България - 1
Снимка: БГНЕС

Главният треньор на мъжкия национален отбор по бокс - Жоел Арате, не можа да сдържи емоциите си и се разплака пред журналисти в пресклуб “България”. Той изрази за пореден път болката си от ощетяването на Хавиер Ибаниес и се извини на България и президента на боксовата федерация, че спечеленият медал в Париж не е златен.

"Aз като треньор съм доволен от всичките ни участници. Рами Киуан игра страхотни мачове. Показа страхотна техника, тактика и добре се представи физически и психически. Малко по малко вървим напред. Специални поздравления за Хавиер, видяхме, че съдиите не му дадоха златен медал. Съжалявам. Извинявам се на България и на Красимир Инински, че този медал не е златен”, каза през сълзи Арате.

Кубинският специалист разкри и какво е казал на Ибаниес след двубоя, в който бе ощетен.

“След мача казах на Хавиер, че животът е много повече от това. България е една красива държава. Има хора с големи сърца. Трябва да продължим напред и в Лос Анджелис да играем по-силно. Трябва ни по-различна тактика и по-силен удар. Ако има нокаут, няма съдии. Хавиер е агресивен боксьор и има техника. Трябва му повече акцент в ударите. Публиката харесва този стил и ние им даваме шоу” , обясни Арате.

Той не пропусна да благодари на президента на България Румен Радев, президента на БФ Бокс Красимир Инински, министъра на младежта и спорта Георги Глушков, президента на БОК Стефка Костадинова. Арате изказа благодарности и към футболната легенда Христо Стоичков.

"Искам да благодаря специално на легендата на футбола Христо Стоичков. Той ни говори на испански, дава ни съвети. Благодаря му", добави Жоел Арате.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    7 2 Отговор
    как може на най-голямото състезание да има съдии, които да ощетят даден отбор?!
  • 2 ХА ХА ХА

    5 8 Отговор
    щеше да е много смешно, ако не беше толкова трагично, саде патладжани да представят България начело с ицо поничката.
  • 3 РЕАЛИСТ

    7 1 Отговор
    Прав в треньорът. Страхотна игра на Хавиер. Отдавна не бях гледал такава размяна на удари през целия мач в аматьорския бокс.