29 Август, 2024 09:04 1 190 0

Долна Митрополия приема стартовете от Балканските и Републиканските шампионати на писта и Супермото

  • мотоциклетизъм-
  • писта-
  • шампионати-
  • долна митрополия-
  • супермото

Шампионатите се подновяват след няколкоседмична пауза

Долна Митрополия приема стартовете от Балканските и Републиканските шампионати на писта и Супермото - 1
Снимка: БГНЕС

След пауза от няколко седмици този уикенд ще бъдат подновени шампионатите по егидата на Българската федерация по мотоциклетизъм.

Летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен ще бъде домакин на стартовете от Балканските и Републиканските шампионати на писта и Супермото. Освен най-добрите състезатели в различните класове от България се очакват представители от Гърция, Турция, Румъния и Северна Македония.

В Републиканския шампионат след 6 кръга при 125-кубиковите лидер е Боян Петров от МСК „Плевен“ със 106 точки, пред Димитър Христов от МСК „Плевен“ със 102 и Пламен Христов от МСК „Плевен“ с 91. В SSP 300 начело е Румен Димитров от „СБ мото рейсинг тийм“ със 119 точки, Жулиета Апостолова от „Хела мото спорт“ има 104, а Мартин Найденов от „СБ мото рейсинг тийм“ 101. В SSP 600 води Аксел Исмаил от „Ем енд джи моторспорт“ със 150 точки, пред Тодор Николов от „СБ мото рейсинг тийм“ със 103 и Марио Ашминов от „БМА рейсинг тийм“ с 84. Във Формула 1000 също с пълен актив от точки начело е Иван Костадинов от „Хела мото спорт“, следван от Пламен Бонев от МК „Боляри“ със 100 и Веселин Бременски от „Ем енд джи моторспорт“ с 58. В клас Супербайк води Мартин Чой от „Еко BMW МС77 рейсинг тийм“ с актив от 125 точки, Пламен Петров от „Хела мото спорт“ със 104 и Цветелин Пенчев от МК „Боляри“ с 81.

В Балканския шампионат Мартин Чой е начело в клас Superbike, Иван Костадинов е лидер във F 1000, а Боян Петров при 125-кубиковите. В клас STK 1000 Димитър Митов е втори в подреждането, Аксел Исмаил е 4-ти в SSP 600, а Румен Димитров е 9-ти в клас SSP 300.

След 3 кръга в Републиканския шампионат по Супермото в отделните класове начело са Лъчезар Петров от „Байк билд рейсинг“ в SM 65, Стефан Драганов от „АИТ рейсинг тийм“ в SM 85, Живко Иванов от „Елхово рейсинг клуб“ в S3, Димитър Тотев от „НСА моторспорт“ в SM Open и Бисер Асенов от „НСА моторспорт“ в SM Formula.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА