8 Септември, 2024 17:36 966 2

Марк Маркес с втора поредна победа в MotoGP

  • гран при-
  • сан марино-
  • марк маркес-
  • motogp-
  • мотоциклетизъм

Испанецът спечели надпреварата в Гран При на Сан Марино

Марк Маркес с втора поредна победа в MotoGP - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

След като трябваше да чака 1043 дни, за да спечели отново в MotoGP, Марк Маркес имаше нужда от само седем дни, за да се качи отново на най-високото стъпало на почетната стълбичка в кралския клас, съобщи sportal.bg.

Испанецът стори това, след като спечели щурата Гран При на Сан Марино на пистата „Мизано“. Пилотът на Грезини Дукати стигна до челото в осмата обиколка, когато се ориентира перфектно в краткото преваляване, което намали нивата на сцепление.

След това трасето много бързо изсъхна, а Маркес се озова на първото място точно пред бъдещия си съотборник Франческо Баная. Италианецът обаче избра да не рискува с необмислена атака, за да се възползва максимално от грубата тактическа грешка, която Хорхе Мартин допусна.

Мартинатора беше на второто място когато над пистата заваля, за да премине към мокрите гуми, но само два тура по-късно той се върна при механиците, за да се върне отново към сликовете. Това смъкна испанеца до дъното на зоната на точките и той завърши едва 15-ти, на повече от обиколка зад победителя.

По този начин той загуби цели 19 точки от Баная в битката за световната титла след второто място на световния шампион днес. Разликата между двамата преди финалните седем кръга за сезона падна до осем пункта в ползва на Мартин.

А третото място в Гран При на Сан Марино беше спечелено от Енеа Бастианини, който в последните обиколки кара самотен на пистата. Брад Биндър остана четвърти пред Марко Бедзеки, Алекс Маркес, Фабио Куартараро, Джак Милър, Фабио Ди Джанантонио и Пол Еспаргаро, които оформиха топ 10. Точки от Гран При на Сан Марино взеха още Мигел Оливейра, Йоан Зарко, Такааки Накагами, Щефан Брадъл и Мартин.

Дуелът между Мартин и Баная за титлата в MotoGP през 2024 година ще продължи след две седмици с надпреварата за Гран При на Емилия-Романя, която отново ще се проведе на „Мизано“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин

    2 0 Отговор
    Той е най добрия на всички времена..юю

    Коментиран от #2

  • 2 Слави

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Валентин":

    Спорно, просто сега го няма Роси и компания да има ужесточена битка.