18 Септември, 2024 16:45 725 1

Роджър Федерер иска да се извини на Алкарас защото отказал да тренира с него

  • роджър федерер-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • футбол

Почти не познавах Карлос Алкарас, но бях наистина развълнуван да го видя да играе за първи път

Роджър Федерер иска да се извини на Алкарас защото отказал да тренира с него - 1

Легендарният швейцарски тенисист Роджър Федерер разкри любопитен детайл от своята кариера, свързан с младата испанска звезда Карлос Алкарас. Федерер сподели, че иска да се извини на Алкарас за това, че по време на активната си кариера е отказал да тренира с него, когато испанецът е бил още в юношеска възраст, пише TennisUpToDate.

Карлос Алкарас, който вече е смятан за един от най-добрите играчи в световния тенис, редом с Яник Синер и Новак Джокович, е имал шанса да тренира с Федерер само веднъж – на Уимбълдън, когато все още е бил млад талант. По време на интервю преди предстоящото си участие на Laver Cup 2024, Федерер си спомня този случай и споделя, че на следващия ден е отказал да повтори тренировката с Алкарас, предпочитайки да загрее с треньора си, Хуан Карлос Фереро, който е от неговото поколение.

„Почти не познавах Карлос Алкарас, но бях наистина развълнуван да го видя да играе за първи път“, заяви Федерер. „Тренирахме заедно само веднъж на Уимбълдън, когато той беше още юноша, а на следващия ден треньорът ми попита дали искам да загрея с него отново. Тогава отказах и предпочетох да тренирам с Хуан Карлос Фереро. Тази седмица обаче ще имам възможност да се извиня на Карлос.“

Швейцарският маестро също така сподели своите очаквания за предстоящото издание на Laver Cup, в което отборът на Европа ще се изправи срещу отбора на Света в тридневно зрелище. Федерер изрази оптимизъм относно шансовете на европейците, като смята, че те ще доминират в мачовете на сингъл.

„В мачовете на сингъл сме големи фаворити“, заяви той. „Отборът на Света има страхотни играчи, които в момента са в отлична форма, но вярвам, че повечето мачове на сингъл ще бъдат в полза на Европа. Що се отнася до двойките, там очаквам предимството да бъде на страната на Света.“

Предстоящият Laver Cup ще бъде с особено емоционално значение, тъй като това ще бъде последното участие на капитаните Бьорн Борг и Джон Макенроу в този турнир.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕЛЛИН

    1 0 Отговор
    Както се казва “ По - добре късно , отколкото никога “ . Чест му прави на Федерер за взетото решение . Швейцарците са истински джентълмени .