19 Септември, 2024 13:30 624 2

България с прогрес в световната ранглиста

  • българия-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • световна ранглиста

По-рано този месец футболистите на старши треньора Илиан Илиев направиха 0:0 с Беларус и победиха с 1:0 Северна Ирландия в първите си два мача от Лигата на нациите

България с прогрес в световната ранглиста - 1

Националният отбор на България се изкачи с едно място в месечната ранглиста на ФИФА и вече заема 81-ва позиция в света, става ясно от публикуваната от световната централа класация за септември.

По-рано този месец футболистите на старши треньора Илиан Илиев направиха 0:0 с Беларус и победиха с 1:0 Северна Ирландия в първите си два мача от Лигата на нациите. Това добавя още 7,18 точки към актива на "трикольорите", които вече имат актив от 1302,68 точки. Непосредствено пред България са тимовете на Салвадор, Израел, Оман и Хондурас, докато след националите остават Гвинея, Боливия, Габон и Ангола.

От съперниците на българския тим в Лигата на нациите най-напред е Северна Ирландия - на 73-то място с 1339,64 точки. След това е Люксембург на 87-мо място с 1261,95 точки, а Беларус е на 97-ма позиция с 1229,07 точки.

В челото на ранглистата няма никакви размествания спрямо класацията за август месец. Лидер е световният шампион Аржентина с 1889,02 точки. На второ място е Франция с 1851,92 точки, а тройката се допълва от европейския шампион Испания с 1836,42 точки. В топ 5 попадат още Англия и Бразилия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 0 Отговор
    Прогрес - твърдо на последно место на Балканите.
  • 2 Последния Софиянец

    1 0 Отговор
    Евала Илиев! Машала Гонзо! Отбори като Ангола, Гвинея и Габон ни дишат прахта. Да се готви Салвадор да бъде изместен от славните лъвове