19 Септември, 2024 10:30 680 0

Български вратар блести в младежката Шампионска лига срещу ПСЖ

  • александър андреев-
  • жирона-
  • футбол-
  • младежка шампионска лига-
  • псж

Родният талант се намеси решаващо при три опасни удара на парижани

Български вратар блести в младежката Шампионска лига срещу ПСЖ - 1

Българският вратар Александър Андреев и неговият Жирона спечелиха с 2:0 гостуването на ПСЖ в младежката Шампионска лига в мач от първия кръг в груповата фаза. Родният талант се намеси решаващо при три опасни удара на парижани. Хуан Аранго (11) и Енрик Гарсия (76) вкараха головете за испанския тим, който от 65-ата минута игра с човек по-малко заради директен червен картон на Гийем Бадия.

Роденият през 2006 г. Александър Андреев бе привлечен в Жирона това лято от столичния Септември.

В следващия кръг може да има български вратарски сблъсък в младежката Шампионска лига. На 2 октомври Жирона приема Фейенорд, който наскоро купи Пламен Андреев от Левски. 19-годишният бивш страж на "сините" е трети вратар на мъжкия тим на нидерландския гранд, но може да играе и за младежите.

Младежката Лига на УЕФА се провежда в два потока. В първия играят талантите на клубовете, чиито мъжки отбори са в груповата фаза. 19-годишните следват програмата на професионалнистите и играят няколко часа по-рано.

Във втория поток участват националните първенци в същата възраст на всичките 52 европейски страни. Там отборите играят на отстраняване при разменено гостуване. Когато в двата потока останат по осем отбора, УЕФА ги събира в един жребий и разпределя двойки за осминафиналите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА