Last news in Fakti

24 Януари, 2017 13:30 3 631 2

Защо хората се пристрастяват към Facebook?

  • facebook-
  • пристрастяване-
  • гени-
  • изследване

Английски учени откриха истината за манията по социалната мрежа

Защо хората се пристрастяват към Facebook? - 1
Снимка: shutterstock.com

Какво ни кара да влизаме по много пъти в социалната мрежа Facebook? Учените от Кралския колеж в Лондон стигнаха до заключението, че гените ни са причина да бъдем толкова пристрастени към Facebook. Учените са изследвали хиляди хора, които имат влечение към социалните мрежи и прекомерното играене на видео конзоли.

Гените са основната причина за отделеното време, което прекарваме пред различните видове електронни забавления, съобщава Tech2. Проучването установява още, че хората не са пасивно изложени на медиите, вместо това те се приспособят към виртуалните дейности въз основа на техните собствени уникални генетични предразположения.

"Разликите в ДНК съществено влияят върху това как хората взаимодействат с медиите и поставя пред потребителя избор за неговата визуална зависимост. Проучването доказва, че хората просто са такива - те са предопределени да бъдат зависими от дигиталния свят", коментира ръководителят на изследването Зайда Айорех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плейстейшън

    4 0 Отговор
    Пълни глупости ! Аз редовно играя на PS3 , но влизам в гъзбука 2-3 пъти годишно
  • 2 brigante

    3 3 Отговор
    клюкарите влизат там! хвалипръцковците влизат там! спамаджиите влизат там! безделниците влизат там! всичко е на подсъзнателно ниво и те не могат да се осъзнаят, че са такива :) а и на подсъзнателно ниво си правим там реален профил и качваме снимка/и, за да се ОБЕЗСМЪРТИМ един вид! последното няма да можете да го разберете на пръв прочит :) ще ви трябва време за обмисляне на писаното :) 4ао