Last news in Fakti

20 Август, 2020 11:48 3 252 6

Създадоха велосипед с автопилот (ВИДЕО)

  • велосипед-
  • автономно превозно средство

Създадоха велосипед с автопилот (ВИДЕО) - 1

В съвременните мегаполиси, страдащи от постоянни задръствания, все повече и повече хора използват велосипеди като транспортно средство. Инженерите, работещи за автономния велосипеден проект MIT, създадоха прототип на бъдещето, оборудван със система за автопилот, която позволява на колелото да бъде доставено автономно на потребителя.

Създадоха велосипед с автопилот (ВИДЕО)

Основното приложение за самостоятелно шофиране на велосипеди е в индустрията за наемане на превозни средства. Потребителят ще може да поръча байк с доставка до конкретна точка в града. Тогава потребителят го кара като обикновен велосипед. Когато пътуването приключи, устройството се трансформира в триколка за странична стабилност и преминава самостоятелно към следващия потребител.

Дизайнът на автономното колело осигурява специфична рамка с две колела отзад, която се сгъва при пътуване с пътник и се разгъва, когато се движи независимо. В режим на автономно пътуване все още не е предвидено наличието на човек на велосипеда. Настоящият прототип се управлява от дистанционно управление, има два двигателя и управляващ блок. Инженерите продължават да работят за подобряване на автономния хардуер и софтуер.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И ниИ сме дали нещо на света

    22 0 Отговор
    Много важно, вчера в Люлин се движеше каруца на автопилот!
  • 2 Анонимен

    2 5 Отговор
    Това е безсмислено. В колата с автопилот можеш да си почиваш и да се возиш, но при велосипеда така или иначе си се навел и трябва да спазваш равновесие. Даже е по-зле, защото не спортуваш.

    Коментиран от #3

  • 3 Никой

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Не е зле да прочетеш за какво аджеба става въпрос, преди да коментираш.
  • 4 мечо

    4 0 Отговор
    баканче това моето кулело
  • 5 Мммне

    2 1 Отговор
    Пълна глупост. За цената на 1 такъв велосипед ще купиш 5. Това е университетски проект, да завършат студентите.
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    На калпавия майстор инструмента му бил крив. За такива и самое6а4ка с автобилот ще направят.