31 Март, 2023 15:34 1 231 9

Microsoft вгради реклами в "старт" менюто

  • microsoft-
  • реклами

Към момента иновацията е достъпна за ограничен брой потребители

Microsoft вгради реклами в "старт" менюто - 1

Microsoft добави рекламни известия към менюто "Старт" в новата версия на операционната система Windows 11. Разбира се, това предизвика недоволство сред потребителите.

Актуализацията KB5023778, която въведе тази иновация, вече предизвика критики от някои потребители, които смятат, че изскачащите рекламни съобщения нямат място в главното меню на системата.

Например, съобщение, което се появява в менюто "Старт", предлага да направите резервно копие на вашите данни, като използвате хранилището на OneDrive. това към момента е и най-често срещаната реклама.

Според BleepingComputer представители на Microsoft вече са дали изявление, според което иновацията е достъпна за ограничен брой потребители. Компанията също обещава да събере всички отзиви и да направи заключения въз основа на тях.

В отговор редица експерти припомниха, че компанията вече е тествала тази функция. Което говори за явно сериозно намерение за въвеждането ѝ в системата, при това на всички потребители.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ползващ freebsd

    13 1 Отговор
    хахахаха, пълни ур0ди
  • 2 гост

    9 1 Отговор
    Ако си "купя" ОС, в нея няма да има реклама.
    Допуснах грешка с телевизора, но е поправимо.
  • 3 Псевдоним

    9 1 Отговор
    Тия с всяка следваща ОС стават все по-меки китки.
  • 4 За протокола

    5 0 Отговор
    Не гледам и не слушам никакви реклами. Само чакам да свършат. Много са досадни и това е моят начин на протест и борба с тях.
  • 5 Ал Бунди

    6 0 Отговор
    Споко бе..има решение на проблема..един Линукс и нещата идват на мястото си...Аз отдавна приключих с микромеките и мирна ми глАва!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Знайко

    3 0 Отговор
    Пиша коментара за 3-ти път и сега няма да пиша на латиница нищо , за да не ме изтрията за 4 път! Спарки линукс , Гаруда линукс и Роса линукс. Най-леките версии са LXQT . Росата ще подкара и Nvidia графиките. Гаруда е супер красива и стабилна , но няма драйвер за моята nvidia и иска 4 г рам! Който има слаб комп да слага Спарки - има и 32 битова версия, за която обаче ъпдейтите не са много!
  • 9 Знайко

    2 1 Отговор
    Аууууу...бях забравил , че като видя КВ....., трябва да отида да се издрайфам! продължавайте да се занимавате с тия измамници, те няма да спрат да се занимават , как да ви фалират компа! Показвайки на жена ми виндовс8 за първи път, тя ме пита- ....къде са ми прозрачните прозорци? ...еми няма ги за да е по-бърза система, къде ми е контрол панела? ....еми ей тука на три клика е скрит в настройките...Значи искаш да ми кажеш, че 8-мицата е всъщност развалена 7-ца? Еми....нещо такова , викам аз докато инсталирам Линукс!