Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 10:09 3 059 4

Навигацията на Skoda ще показва съобщения като във видео игрите

  • skoda-
  • superb-
  • karoq-
  • kamiq-
  • kodiaq

Skoda ще съобщава за грешен път при шофиране

Навигацията на Skoda ще показва съобщения като във видео игрите - 1
Снимка: Skoda

Спомняте ли си когато играехте или все още играете видео игри и завиете в грешна посока на състезание. Един голям надпис „Wrong way!”, обикновено се появяваше в средата на екрана. Въпреки, че шофирането на пътя няма почти нищо общо с това в игрите, някои неща могат да бъдат полезни и в реалния живот.

Последната съвместна разработка на Skoda и Bosch ще показва, именно „Грешен път!“ на екрана на мултимедията, ако карате в улица с еднопосочно движение или пък объркате платната на магистралата.

Приложението Traffication получава "живи" данни от GPS-а на колата и ги сравнява с база данни, както и с такива от други автомобили, които използват приложението. Ако приложението засече, че се движите в посока която е обратна на движението, то екранът на мултимедията ще бъде зает от надпис, а сигнализация през колоните ще насочи вниманието ви към него.

За сега от Bosch имат правата да използват приложението само в моделите на Skoda - Superb, Scala, Kamiq, Karoq и Kodiaq, но се очакват още модели и други марки да се включат през 2021 година. Ако все пак искате да изпробвате приложението, то може да го изтеглите на телефона си и то да работи посредством неговият GPS и да се присъедините към 2.5-милионната му аудитория.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко проникващ

    2 3 Отговор
    Има едни сайтчета за възрастни напишете Wrong hole и гледайте.Почти същото усещане като да си купиш нов ФВ.Не голове за старите доказани модели. Приятно гледане.
  • 2 сектант

    1 6 Отговор
    Шкода са изключително здрави автомобили, но не толкова вълнуващи като Дачия.

    Коментиран от #4

  • 3 Голям Слон

    7 0 Отговор
    Най-важното е в точния момент да ти изпише GAME OVER! Инак, между другото, може да ти дава точки, ако не превишаваш скоростта и спазваш стриктно всички правила. А после точките да ги обръща в биткоини :-) Ти да видиш тогава...
  • 4 123

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Ей, винаги успяваш да подобриш настроението..