Last news in Fakti

1 Юни, 2021 14:03 4 381 5

Моделите на всички марсоходи бяха сравнени с размера на човек (ВИДЕО)

  • марсоход-
  • марс

Създадена бе и карта на кацането на земни превозни средства на Марс

Моделите на всички марсоходи бяха сравнени с размера на човек (ВИДЕО) - 1

През последните години идеята за колонизация на Марс непрекъснато се развива. Само през миналата година две космически сили, САЩ и Китай, изпратиха експедиции за кацане на изследователски превозни средства на Червената планета. Към тях се присъедини и изкуственият спътник "Надежда", създаден в ОАЕ и изследващ атмосферата на Марс от орбита.

Ентусиастите от YouTube канала DeepSpaceCourier публикуваха интересно видео, показващо галерия от всички роботизирани космически апарати, изпращани някога до Марс и извършващи (успешно или неуспешно) кацане на планетата. За сравнение на размерите на марсианските изследователски превозни средства е използван стандарт под формата на триизмерна човешка фигура, висока 183 см.

В резултат на видеото всеки може да си създаде визуална представа на действителните и относителните размери и на космическия апарат, който е пионер в колонизацията на Марс. Последните кадри на видеото показват планетата Марс с указанието на местата за кацане на всички изследователски устройства. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 много

    7 0 Отговор
    интересно видео ..какво ли правят сега там...

    Коментиран от #2

  • 2 провинциалист

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "много":

    Там не знам, ама в НАСА усвояват едни пари...
  • 3 Вълко Червенков

    4 12 Отговор
    Марс е пълен провал за СССР и Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина.Освен показаните в клипа неуспешни съветски апарати Марс и катастрофиралата съвместната мисия с ЕС,останалите провалени мисии са Фобос-1,Фобос-2,Марс 96 и съвместната мисия с Китай Фобос-Грунт.Точно заради тази последната китайците се отказаха от кооперация с ватенките и осъществиха мисията Тианвен самостоятелно.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 иги гшши

    1 3 Отговор
    тея на луната не са одили ся за марс мечтаят-и един мармот завиваше>>>хо хо