29 Октомври, 2021 13:50 1 952 3

Blue Origin и Sierra Space разработват частна космическа станция

  • космос-
  • космическа станция-
  • джеф безос

Orbital Reef ще се превърне в своеобразен изкуствен космически парк, разположен в орбита

Blue Origin и Sierra Space разработват частна космическа станция - 1

Частните корпорации все повече участват в космическата надпревара и разработват далечни планове за колонизиране както на близкия, така и на дълбокия космос. Nanoracks, Voyager Space и Lockheed Martin наскоро обявиха планове за изстрелване на първата частна космическа станция Starlab в околоземна орбита, като идеята е това да стане още през 2027 г.

Сега компанията Blue Origin на Джеф Безос се включва в надпреварата, като планира да разшири услугите си в космоса от туризма до пускането на собствена станция Orbital Reef, която ще представлява изследователски и индустриален комплекс, разположен в орбита.

Blue Origin планира да разработи, изгради и пусне Orbital Reef в партньорство със Sierra Space, дъщерно дружество на Sierra Nevada Corporation. В момента Sierra Space работи по проект за изстрелване на собствен космически кораб Dream Chaser през 2022 г., предназначен да доставя товари до МКС.

Blue Origin и Sierra Space разработват частна космическа станция

Boeing, Redwire Space, Genesis Engineering Solutions и Arizona State University също се присъединиха към проекта Orbital Reef. Космическите кораби Dream Chaser (Sierra Space) и Starliner (Boeing) ще бъдат използвани за доставка на товари и екипаж до бъдещата търговска станция. Разработването на космическия кораб за решаване на оперативни проблеми и изпращане на космически туристи ще се поеме от Genesis Engineering Solutions.

Така Orbital Reef ще се превърне в своеобразен изкуствен космически парк, разположен в орбита. Бъдещата станция ще продължи традициите на МКС в изследователската работа в областта на микрогравитацията, развитието на комуникациите и биотехнологиите. Станцията Orbital Reef ще бъде разположена в ниска орбита на Земята и е предназначена да обслужва различни компании и научни организации. Отворената архитектура на станцията ще позволи на всеки клиент или страна да се свърже с проекта Orbital Reef, за да създаде модули, транспортни пристанища и комунални услуги.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В същото време

    8 1 Отговор
    Ние тук още не можем да построим една магистрала
  • 2 Баба Марта

    2 9 Отговор
    Сори, ама в Космоса не може да има частна собственост!
  • 3 идея

    3 0 Отговор
    Да им пратим бат бойко да направи една борисова градина и там