Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 13:25 9 788 2

Първият интелигентен електрически скутер/велосипед (ВИДЕО)

  • скутер-
  • велосипед-
  • segway

Segway представи eMoped C80

Първият интелигентен електрически скутер/велосипед (ВИДЕО) - 1

По-рано през годината Segway обяви плановете си да пусне нови модели електрически превозни средства, сред които се открои електрическото двуколесно превозно средство eMoped с кодово име C80. Сега иновацията е качена на платформата за набиране на средства Indiegogo, където буквално в първите дни вече са събрани около 350 хиляди долара, а за стартиране на производството са необходими 10 хиляди долара.

Дизайнът на C80 е в много отношения подобен на традиционния скутер, но инсталирането на педали го превръща в клас велосипед. Максималната скорост, която eMoped C80 е способен да развие е 32 км/ч, което ще позволи да се използва в някои страни без задължителна регистрация и получаване на шофьорска книжка. Мощността на електрическия байк е 750 W, а вграденият в системата за управление круиз контрол ще ви позволи да зададете фиксирана скорост чрез натискане на един бутон.

Първият интелигентен електрически скутер/велосипед (ВИДЕО)

Системата за управление eMoped C80 е LED екран, монтиран на кормилната колона. Автономното шофиране се осигурява от бързо сваляща се акумулаторна литиево-йонна батерия с капацитет от 1 152 Wh, достатъчна за пробег от около 85 км. Безопасността се осигурява от предни дискови и задни барабанни спирачки. EABS (електрическата абсорбционна спирачна система) преобразува енергията на барабанната спирачка в електрическа при спиране.

Интелигентната система RideyGo използва няколко нови функции като NFC етикет, интелигентно разпознаване на седалките и режим на автоматично заключване на велосипеда. Веднага след като собственикът напусне eMoped C80, системата автоматично заключва устройството след 3 секунди. Също така, собственикът на eMoped C80 може да забрави за физическите бутони, контролът се осъществява чрез специално мобилно приложение в смартфона.

Първият интелигентен електрически скутер/велосипед (ВИДЕО)

Системата AirLock ви позволява да отключите eMoped C80 с едно докосване чрез приложението Segway-Ninebot. В случай на кражба на електрическо колело, към смартфона на собственика се изпраща специален звуков и визуален сигнал, а колелата на C80 се блокират. GPS сензорът пък ще проследи къде се намира откраднатия скутер. EMoped C80 може да бъде поръчан на Indiegogo за цена на базовия модел от $ 1 900. Доставката на продукти до първите клиенти ще започне през ноември. След това ел.скутерчето с педали ще се продава на цена от 2 200 долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НиРиба НиРак

    3 0 Отговор
    Два основни недостатъка - обемист е, а не е сгъваем, и не можеш до го носиш като тротинетката и велосипеда.
  • 2 Хитар Петар

    0 3 Отговор
    Трябва да съм голям глупак да дам 2,200 долара за такова нещо . Ами колите чисто нови втора употреба са толкова даже и по ефтини