Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 17:27 2 496 9

Как да контролираме температурата вкъщи от разстояние?

  • умни устройства-
  • отопление-
  • безжична връзка-
  • технологии

Умни джаджи, които гарантират лесно управление на отоплението вкъщи и едновременно помагат за пестенето на енергия

Как да контролираме температурата вкъщи от разстояние? - 1

Студените зимни месеци тепърва настъпват и това означава само едно – повече проблеми с отопляването на дома, по-високи разходи за енергия и по-високи сметки за домакинствата. И докато енергията в различните ѝ форми винаги е била необходима за това домът да е топъл и комфортен, то сега има по-умни опции за използването ѝ по най-добрия възможен начин. За един такъв ще ви разкажем сега.

Става дума за т.нар. умни джаджи, които гарантират лесно управление на отоплението вкъщи и едновременно помагат за пестенето на енергия. Такова решение се предлага от Resideo се нарича Honeywell Home evohome. Умната система работи чрез безжична интернет връзка и може да контролира температурата в до 12 зони, намиращи се в едно жилище. Така температурата във всяко отделно помещение може да бъде контролирана 24/7, ограничавайки потреблението на енергия и намалявайки сметките на домакинството.

Как да контролираме температурата вкъщи от разстояние?

Умната система е съвместима с всички видове отоплителни системи, като термопомпи, традиционни и модерни високоефективни комбинирани котли, централно отопление и пелетни горелки. Патентованата технология Advanced Load Scaling™, използвана при evohome, ограничава неефективните високи температури на котела и го научава да работи в най-ефективния му режим.

Иначе казано тази система представлява един интелигентен термостат, който се контролира отвсякъде. Термостатът е лесен за инсталиране - свързване, включване и конфигуриране. Управлява се, както от екрана на уреда, така и отдалечено - от смартфон.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Име

    4 3 Отговор
    Умните къщи стават все по-популярни. А такова решение е идеално за ваканционна къща или апартамент

    Коментиран от #8

  • 4 Марио

    4 2 Отговор
    Да, и аз разучавам въпроса, а такова решение ми допада. Проблемът е, че все още са скъпи
  • 5 Караиванов

    3 3 Отговор
    Honeywell са китайски, но са много напред в тези технологии, а и цените им не са толкова високи
  • 6 бай онзи

    10 1 Отговор
    липсва надписа платена публикация. Такива системи има доста и не са скъпи. Само не ги купувайте от местните хитреци - визирам както единия "производител", така и вностителите на разни други марки. Цената при покупка извън бг е с поне 30% надолу
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Jack Bauer

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Име":

    Умните хора си купуват седмичен таймер и си го програмират, глупавите търсят умни къщи с умни уреди и умно електрозахранване и умен интернет.
  • 9 Един

    3 0 Отговор
    факт: в "умната" къща кат ти спре тока не може да влезеш в тоалетната, а като нява вода - не може да излезеш от тоалетната, сега пък кат ти прекъсне връзката с нета - оставаш на студено ! А стига простотии - целта на всичко това е просто да си зависим!