27 Май, 2022 10:31 2 099 1

Boeing Starliner се завърна успешно на Земята след тестов полет до МКС (ВИДЕО)

  • наса-
  • boeing-
  • космос-
  • мкс

Според специалистите системата е готова за полети с астронавти

Boeing Starliner се завърна успешно на Земята след тестов полет до МКС (ВИДЕО) - 1

НАСА и Boeing безопасно приземиха космическия кораб CST-100 Starliner в пустинята на западните Съединени щати, завършвайки безпилотен орбитален полет до Международната космическа станция, за да докажат, че системата е готова за полети с астронавти.

Около четири часа след излитането от космическата станция, Starliner кацна на земята, завършвайки шестдневен полет, тестващ възможностите на космическия кораб. Кацането последва след изход от орбита, отделяне на обслужващия модул на космическия кораб и успешно разгръщане на трите основни парашута и шестте въздушни възглавници. Полетните тестове започнаха в четвъртък, 19 май, когато Starliner изстреля ракета ULA Atlas V от Космодрума 41 на нос Канаверал във Флорида.

„НАСА и Boeing днес направиха важна и успешна стъпка към увеличаване на броя на пилотираните космически полети до Международната космическа станция на американски космически кораб“, каза администраторът на НАСА Бил Нелсън. „Мисията на OFT-2 е съвместни сили, която ни позволява да правим иновации в полза на човечеството и да вдъхновяваме света чрез открития. Тази златна ера на космически полети не би била възможна без хилядите хора, които упорстваха и вляха страстта си в това голямо постижение.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО

    4 8 Отговор
    Браво! Сега остава и да не го научат да не пада докато лети, че да не си остане завинаги на земята като новия 737 дрийм лендър!