Last news in Fakti

17 Януари, 2022 17:01 5 525 27

Повечето американци не искат хибриди и електромобили

  • електромобили-
  • сащ

Проучване разкрива, че само 5% от собствениците на автомобили в САЩ са готови да купят екологичен автомобил

Повечето американци не искат хибриди и електромобили - 1
Снимка: Shutterstock

Според скорошно проучване на Deloitte, 69% от американците няма да изберат електрически автомобил, хибрид или plug-in хибрид като следваща кола. Близо две трети от анкетираните (малко по-малко от хиляда души) казват, че биха предпочели двигател с вътрешно горене, защото не вярват в съвременните електрически превозни средства. Освен това те са сигурни, че инфраструктурата за зареждане не е достатъчно развита.

Само 17 процента от анкетираните са готови да изберат традиционен хибрид като следваща кола, 5 процента планират да закупят plug-in хибрид, а други 5 процента биха избрали изцяло електрически автомобил. Отбелязва се, че резултатите от изследването в САЩ са приблизително сходни с тези, получени в страните от Югоизточна Азия.

В Германия, Япония и Южна Корея обаче цифрите са много различни. В тези страни само 49%, 39% и 37% от купувачите, съответно, биха избрали нов автомобил с двигател с вътрешно горене. И повечето от купувачите, които са готови да купят чисто нов електрически автомобил, в крайна сметка са в Корея, Германия и Китай: съответно 23%, 17% и 15%.

Доста изненадващо е, че американските купувачи проявяват малък интерес към електрифицираните превозни средства (класически хибриди и PHEV). Забавно е, но по този показател те изпревариха Индия, където 21 процента от анкетираните обмислят закупуване на хибриди, а 10 процента гледат към PHEV превозни средства.

Всички анкетирани обаче отбелязват, че ако цените на електроенергията се повишат, това ще ги изплаши от закупуването на електрифицирани модели. Интересното е още, че индийците и американците биха искали да зареждат автомобилите си с батерии у дома, докато азиатците са склонни да го правят само на обществените станции.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    13 21 Отговор
    Така е,Американците искат евтина манджа и по възможност топло място на завет за спане,може и в картонен кашон на тротоара.

    Коментиран от #6, #16

  • 2 механик

    46 10 Отговор
    Никой не иска га кара електрокар!!!
  • 3 малкия 3.2л двигател

    60 6 Отговор
    Американците си карат V8-ците и се радват на динамиката и приятния звук. Тръмп ще се върне и ще натика еко талибаните там, където им е мястото.

    Коментиран от #4

  • 4 123

    11 21 Отговор

    До коментар #3 от "малкия 3.2л двигател":

    Тръмп ли щеше да убива ураган с бомби, дано се върне, да
  • 5 Ами ...

    44 4 Отговор
    Нищо изненадващо. Просто здрав разум.
  • 6 Ами ...

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана":

    И сто ник-а да смениш, все тая. 😀

    Коментиран от #9

  • 7 DrivingPleasure

    38 7 Отговор
    То никой не ги иска електротрошляците, що си мислите, че в европа размитат за тях, но под диктатурата на зелените терористи и безумно пропадналата политическа гняз ги налагат с огън и меч. Оставят ли пазара да реши може да кажете сбогом на това жалко недоразумение електромобила. Даже жалките фенчета на теслоночо няма да си купуват трошляците му!
  • 8 Някой

    40 5 Отговор
    Че то, положението, е същото и в Европа. Направете едно проучване, ама истинско, де... Да видите какво искат хората. А бе зелените терористи, които са превзели Брюксел, и налагат решения, които водят Европа към катастрофа.
  • 9 ТАКА Е

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ами ...":

    и все истината пише човека!

    Коментиран от #18

  • 10 оня с магарето

    16 4 Отговор
    въпрос на цена, като вдигнат акциза на горивата в края на годината... за сега на мен ми е по евтино на газ. като стане по евтино на ток тогава. карах 2 електрички( тестдрайв) харесаха ми и имам гараж но е по скъпо...
  • 11 Мии

    30 1 Отговор
    С тоя скъп ток да не са луди да искат електрички, а и още по-скъп, ще става! Ся да викат Грета Тунберг да ги разнася на гръб!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Уса

    23 4 Отговор
    Голяма част от американците мислят също като българите и няма да скочат толкова лесно на нещо,което само им изтръсква джоба.Ако електричките не подлежат на поамериканчване(побългаряване)американеца техничар веднага губи интерес не ги подценявайте не всички са тъпанари.Срещам пикап тракове из каубойските щати,които са приспособени лично от собствениците на водород.Това в България няма да видите все още ,но не е късно.Цената на тока се покачва спекулативно,за да бъде подготвено обществото за новото доене и стрижене.Истината е в водорода и японците работят усилено в тая посока

    Коментиран от #23

  • 14 Пешо

    25 2 Отговор
    Умни и практични хора са американците. Кой луд ще си купи тостер пред F150 Raptor или Кадилак от 450коня.Ел колите нямат бъдеще.
  • 15 Plameni

    23 2 Отговор
    Според безличния,, гост ""Тесла с нейните електрички е завладяла света ,а пък те дори в САЩ не ги искали

    Коментиран от #19

  • 16 666

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана":

    Вероятно Сатаната спи в кашон. Приятни сънища. хаха👿👿👿👿
  • 17 Рой

    8 0 Отговор
    И ко прайм сяя?
  • 18 Ами ...

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "ТАКА Е":

    Русофил, не човек. 😀
  • 19 И САЩ владеят

    6 8 Отговор

    До коментар #15 от "Plameni":

    Тесла държи около 70% от пазара на електромобили в Щатите въпреки, че всички останали производители с изключение на Tesla получават 7500 долара държавни помощи при покупка на електромобил. И Тесла държи този пазарен дял въпреки ударите под кръста от правителството на щатите.

    И обърни внимание на "статистиката" . Питани са 1000 човека. Това си е жива стъкмистика на фона на населението на Щатите.

    Коментиран от #22, #27

  • 20 Рой

    10 1 Отговор
    Никой не иска да купува скъпи батерий .
  • 21 Класика

    17 3 Отговор
    Абе не се ли разбра вече,че тези които измислиха ковид ,насила ще ни накарат ако трябва с бой и полиция както с стачките против ковид,но купувайте защото и тук ще има бой и полиция организирани от зелената секта!!! Та нали затова фалшифицираха изборите и избраха Байдън!!! Да имат подкрепа от ненормалниците! Бой за ваксини,бой за ел.боклуци които замърсяват озона,бой да приемем закон за печките и травеститите,бой за зелени сделки!!! Няколко забогатяли извратени мозъци решили,че знаят кое е добре за всички нас! А най- добре е в матрицата щом има толкова послушен добитък!... Амин...
  • 22 Къпан пор

    14 1 Отговор

    До коментар #19 от "И САЩ владеят":

    Пазарът на Тесла в Щатите е нищожен спрямо пазара на автомобилите на бензин и дизел.

    Коментиран от #25

  • 23 Ами ...

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "Уса":

    Работят трънки. Има няколко филмчета, как изгаря дирижабълът "Хинденбург". Много е ефектно. Това е истината за водорода.
  • 24 Фен

    3 0 Отговор
    Кой ли ги иска тези електрокари
  • 25 Така е разбира се

    2 4 Отговор

    До коментар #22 от "Къпан пор":

    Само не каза кога очакваш Тесла да фалира с тази липса на пазар?

    А те горките се чудят как да си изпълнят заявките които са натрупани до 2023 година за леките автомобили и до 2027 за пикапа, за който има 1,5 милиона поръчки, а производството му ще почне най-рано догодина. Ама иначе няма пазар и никой не ги иска, нали?
  • 26 Гост

    1 0 Отговор
    Каква дилема? Тази новина как кореспондира с убежденията на гост, че американците са номер едно, най-великите, най-умните, най-успелите, най-правите, и че колите на ток също са номер едно?
  • 27 Язе

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "И САЩ владеят":

    Такива помощи получаваше и Тесла.Или избирателно не помниш.А когато глобяваха всички производители на коли с млр долари,че не произвеждат миксери?Къде мислиш се наляха тези пари.Не говори глупости,че САЩ извивали ръцете на Тесла защото именно тя наля тези пари в компанията.