Last news in Fakti

9 Март, 2022 13:15 5 363 2

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ I)

  • телефони-
  • смартфони-
  • дизайн-
  • ретро

Спомняте ли си колко различни бяха телефоните преди смартфоните?

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ I) - 1

Имаше навремето телефони, които определено привличаха внимание с дизайна си. Именно тогава се виждаше дизайнерската и технологична мисъл. Предлагаме да си припомним някои от необичайните мобилни телефони, които удивляваха и продължават да удивляват досега.

Fujitsu F-022

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ I)


Този телефон за първи път се появи на пазара през 2011 г. Изглежда като мида, но по-интересното е и необичайно в модела е, че той имаше своеобразен резервоар, който генерира миризма по време на разговор. За да направите това, просто трябваше да поставите любимия си парфюм в него. Същият телефон беше един от първите, на които камерата имаше режим "beauty" - подобряващ кожата и правещ очите визуално по-големи.

Haier P7

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ I)


Джаджата беше пусната през 2004 г. и приличаше повече на куршум, отколкото на пълноценно устройство. Да, той имаше и камера, и цветен дисплей, но е ясно, че не можеше да замени компютър, както сегашните смартфони. Този телефон има едно предназначение: да осъществява разговори.

Sprint Kyocera Echo

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ I)


Когато е сгънат, наистина изглежда като обикновен телефон със сензорен екран, но всичко, което трябва да направите, е да го разгънете и и пред вас вече има два екрана, които заедно могат да заменят таблета. А тогава таблетките бяха малки. Това чудо работеше на Android 2.2, така че имаше доста бъгове. Но статус.

Nokia 888

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ I)


Този телефон, за съжаление, така и не стигна до серийно производство. Той беше представен като концепция на наградите Nokia Europe Benelux Awards 2005. Изводът беше прост: телефонът трябва да е функционален. Да е сгъваем и да се побира лесно в джоба ви, да се носи на ръката като гривна и като публиката го оцени, но проектът, очевидно, се оказа твърде скъп.

Xian Yan Wang XYW 3838

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ I)


Това технологично чудо направено н Тайван е най-добрият приятел на пушача, буквално. На гърба на телефона беше прикрепен калъф за цигари. Телефонът беше сравнително евтин по тогавашните стандарти - само 175 долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синтаксисът е на ниво

    6 0 Отговор
    "Да е сгъваем и да се побира лесно в джоба ви, да се носи на ръката като гривна и като публиката го оцени, но проектът, очевидно, се оказа твърде скъп."
    Редактор няма ли този сайт?
  • 2 Ицо

    6 1 Отговор
    Тези екзотики въобще не са се продавали в БГ. Така че първото изречение на статията малко се обезсмисля. Не не си ги спомняме тези.