Last news in Fakti

21 Март, 2022 09:48 22 876 53

Смартфоните стават все по-големи, но все още можете да намерите и малки модели

  • samsung-
  • смартфони

Когато Samsung представи първия Galaxy Note през 2011 г., той беше посрещнат със значителен скептицизъм

Смартфоните стават все по-големи, но все още можете да намерите и малки модели - 1

Note серията е пионер в категорията устройства, които станаха известни като „фаблети“, подходящ дескриптор за телефон между телефоните, който изглежда твърде голям, за да се счита за смартфон, но твърде малък, за да бъде таблет. Забавно как се е променило възприемането на „голямото“.

Оригиналният Note имаше тогава огромен 5,3-инчов екран, размер, почти слаб за днешните стандарти, когато дори смартфоните с под 6-инчови дисплеи са сравнително малко. Общите размери на много телефони нарастват с увеличаването на размерите на екрана през годините, но може би не толкова, колкото може би си мислите. Дизайнерите свиват границите, наречени рамки, около дисплеите на телефоните и понякога премахват физически бутони или ги вграждат под екрана.

За възрастни хора, чието зрение не е това, което беше, привлекателността на по-големите дисплеи е лесна за разбиране.

Но в епоха, доминирана от огромни смартфони, използването на малките устройства дава няколко потенциални предимства. Обикновено плащате по-малко за телефон с по-малък размер, плюс освобождавате място в джоба или дамската си чанта. А хората с по-малки ръце или които обичат да използват телефони с една ръка могат по-лесно да работят с по-малки устройства.

„По-големите телефони се продават и производителите са разбрали съобщението. Размерът на човешката ръка обаче не се е увеличил, така че все още има хора, които искат устройства с размер удобен за работа с една ръка“, казва Ави Грингарт, президент на базираната в Ню Джърси фирма за технологични изследвания Techsponential. „Още едно измерване, което трябва да вземете предвид: размерът на телефона в ръката ви спрямо размера в джоба ви.

Смартфоните стават все по-големи, но все още можете да намерите и малки модели

Най-новите флагмани на Samsung имат големи екрани и високи цени, а именно Galaxy S22, S22 Plus и смартфонът S22 Ultra се предлагат съответно с 6,1-, 6,6- и 6,8-инчови дисплеи.

Тези дни Google предлага телефони Pixel 6 и Pixel 6 Pro с 6,4- и 6,7-инчови дисплеи и цени, които започват от $599 и $899, вместо по-малкия 5,8-инчов и вече спрения Pixel 4a. По-евтиният модел Pixel 5a от $449 с 5G увеличава размера на екрана до 6,3 инча. Няколко други компании, включително Motorola и OnePlus, произвеждат смартфони с Android.

Това прави Apple като единствения голям производител, който желае да играе с по-малката гама. Производителят на iPhone току-що пусна нов модел SE, който не само има 4,7-инчов дисплей като своя 2-годишен предшественик, но и класически бутон за начало. Наистина, този най-нов SE използва системата за пръстови отпечатъци Touch ID на Apple вместо лицево разпознаване Face ID, за да удостовери потребителя и да отключи iPhone – система, която някои хора биха предпочели.

iPhone SE модернизира предишния модел SE, като добавя 5G свързаност, по-дълготрайна батерия и повече изчислителна мощност чрез подсиления чип A15 Bionic на Apple, същият процесор, който се намира на най-скъпите iPhone. И както при други iPhone, той работи със софтуер iOS 15.

Apple не изостави по-големите телефони. Далеч от това. Списъкът му включва най-добрите телефони iPhone 13 Pro и 13 Pro Max, които могат да се похвалят с 6,1-инчови и 6,7-инчови дисплеи.

Най-новият iPhone SE е малко по-висок от 13 mini, но има по-широки рамки около екрана, което прави дизайна да изглежда малко остарял и дисплеят още по-тесен, особено ако сте прекарали време с по-голям смартфон.

Смартфоните стават все по-големи, но все още можете да намерите и малки модели

Въпросния модел има много добра камера, но липсва елегантната функция за нощен режим, която се намира на по-скъпите модели, която ви позволява да правите прилични снимки дори в почти тъмна среда. Той също така има един обектив на задна камера, а не комплект обективи, които се намират на по-скъпите устройства.

Вашият избор обикновено е ограничен, ако сте потребител на Android , който търси по-компактно устройство. Сгъваемият Galaxy Z Flip3 на Samsung всъщност има 6,7-инчов дисплей. Когато го затворите, той се побира добре в задния ви джоб.

Може да искате да намерите по-стар модел Android, който все още работи, като гореспоменатия Pixel 4a от Google. Той има 5,8-инчов екран и като цяло е събрал силни отзиви. Можете също да намерите Pixel 4a, който използва 5G, но струва малко повече и има 6,2-инчов екран, който по наша мярка вече не се счита за малък.

Смартфоните стават все по-големи, но все още можете да намерите и малки модели


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куцо пиле

    46 11 Отговор
    Търся си нов тел с 5 до 5.5 инча екран - е дявол го взел няма - всички са полудели да мъкнат телевизор с тях! Безумие! Някой да препоръча нещо

    Коментиран от #2, #53

  • 2 Информиран

    12 14 Отговор

    До коментар #1 от "куцо пиле":

    Нямаш много избор - май е най-подходящ новия iPhone SE (към хилядарка преди отстъпка от оператор). Изглежда скъп за това което е на пръв поглед, но айфоните си пазят цената и издържат най-дълго време без да се сбъгясат - може да дадеш около 600 след отстъпка от оператор за преподписване, и да го продадеш за 400 след 4 години - така погледнато всъщност излиза доста евтино.

    С андроид най-малките които знам са ZenPhone и Pixel 5a, но и двата са над 5.5 инча. Пикселът също има дългогодишна софтуерна поддръжка и добра камера, така че вероятно няма да е сериозно овътряне и ще ти служи дълго, но го няма при мобилните оператори, така че все пак ще излезе доста по-скъпо от iPhone. Зенфонът не е лош, но няма да можеш да го продадеш и дългосрочно също излиза по-скъп от iPhone. Отделно на АСУС не им дреме за софгуерна поддръжка и можеш да си имаш грижи след време. Най-вероятно след 2, максимум 3 години ще трябва да го сменяш.

    Така че най-малко грижи ще имаш с Apple, които ще ти излязат и най-евтино, колкото и странно да звучи. Екранът му е с най-ниско качество от всичко на пазара в момента, но във всяко друго отношение (дори ценово) май е по-добрият избор.

    Също, ако парите не са ти проблем можеш да си вземеш сгъваемият на самсунг (флип май се казваше) - но изглежда дамски и върви към 2 бона, което едва ли те устройва.

    Коментиран от #3

  • 3 куцо пиле

    6 10 Отговор

    До коментар #2 от "Информиран":

    Благодаря,
    Ами явно ще е Айфон, не ми се искаше много, но така обяснено ми приляга най-добре. В смисъл сега карам с една Нокия вече 8ма година, но последно време е голяма мъка точно заради липса на каквато и да е поддръжка. И фона щом е в състояние да издеяни 4-5 години сериозно ми се издига в очите. от всичко което чета повечето нови тел едва изкарвали гаранцията.
    А ако ще давам 2 бона за тел, което също смятам за безумие, по-скоро пак към Айфон бих завил, но 13 мини вместо SE.
    Доскоро имаше разни безизвестни марки, които продлагаха по-малки екрани - вече и те изчезнаха... а не хващам идеята да се кьоравя на 6 инча дисплей вместо да си зяпам като бял човек на 24 инча на компа... телефона ми трябва в екстремни случаи на път като съм да погледна адрес или поща...

    Коментиран от #6

  • 4 Този

    10 6 Отговор
    Pixel от 4-та серия вече не се предлага, т.е. остават устройствата на Апъл. Хубави, лоши това е положението. С 12 мини съм и не бих го заменил за по-голям в никакъв случай!!!
  • 5 азСера

    6 9 Отговор
    Най-хубавият телефон е Айфон Мини. Жалко, че скоро няма да правят нов модел, но ще си пазя моята "дванайстка" още 4-5 години, докато се появи следващото поколение. Не мисля да се ъпгрейдвам на 13.
  • 6 азСера

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "куцо пиле":

    Имай предвид, че батерията на минито не издържа така дълго като на телефоните със стандартен размер, защото самата батерия е малка. Айфон Мини 13 има по-добра батерия от Мини 12 обаче, задължително си вземи 13. Все пак зависи как го ползваш. Ако не си от сутрин до вечер пред тела ще ти издържа.

    Коментиран от #7

  • 7 куцо пиле

    2 8 Отговор

    До коментар #6 от "азСера":

    Мерси. В 90% от времето го ползвам наистина като телефон, за това не ми се мъкне и нещо огромно. 13 мини излиза прекалено много като пара, поскоро SE или евентуално 12 мини, ако се намери нещо изостанало на добра цена - май параметрите на 12 са по-добри от тези на SE нищо, е по-стария модел... но явно вървя бодро към Айфона :)
    Благодаря на включилите се.

    Коментиран от #9

  • 8 куцо пиле

    6 8 Отговор
    всъщност сега сравних 3те в GSMarena - като изключим селфи камерата и 4к видеото, което пък въобще не ми е приоритет са много ама много еднакви. Разлика между 12 и 13 мини е свръх малка. Чипсета и малко по-голяма батерия за 13. А SE не е много по-назад от 12 - той даже е със същия чипсет като 13, батерията е по-слаба и камерата.
    Прави ми впечатление, че макар общия размер на 12 и 13 да е с няколко милиметра по-малък, всъщност имат с почти инч по-голям дисплей. 12 мини е незначително по-скъп от SE и изглежда си струва да се плати тази разлика. А 13 мини е доста по-скъп от 12 и изглежда не предлага нещо драстично по-добро.
    Май вървим към 12 :)

    Коментиран от #10

  • 9 азСера

    3 9 Отговор

    До коментар #7 от "куцо пиле":

    Да, SE е по-добрият вариант, ако ме питаш. Размерът на екрана е горе-долу същия, само рамката му е по-голяма. Мисля, че и батерията му е по-добра от на мини, а и има най-новият провесор. Камерата обаче не е добра като на Мини, поне що се отнася до нощни снимки.
  • 10 азСера

    2 8 Отговор

    До коментар #8 от "куцо пиле":

    Размерът на Мини е по-голям от SE на височина, но на широчина е съъвсем малко по-малък и това се усеща. Аз мина от 8 на Мини и веднага усетих стесняването, което прави буквите съвсем малко по-малки, едва забележимо. Първоначално ми беше неприятно докато свикна. Беше ми трудно да свикна и с клавиатурата на мини-то след осмицата, даже имах малки болки в палците, когато трябва да достигна буквите най-встрани, но свикнах.

    Дилемата е между 12 и SE. Изглежда само процесорът на SE е по-добър, всичко остсанало е в полза на мини.

    Ако искаш да си запазиш батерията не я зареждай на 100% и никога да не пада на 0%. Аз се старая да я поддържам между 20% и 80% и вече година и 4 месеца е на 99% живот. Недостатъка е, че никога не ползвам пълния капацитет на батерията, така че не знам дали си струва да го правят.

    Коментиран от #11

  • 11 куцо пиле

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "азСера":

    Ще тряба да ги пипна, не на снимка :)
    За батерията съм запознат с теорията, но мисля, че успешно я доказвам за грешна :D Винаги зареждам до 100 и почти никога не пада под 10, около 12-13 - Нокията е 8ма година с много малка загуба на капацитета
  • 12 iShit

    11 7 Отговор
    Стига с тез детски играчки оня ден се кьорих на един приятел на телефончиту (mini12) да гледам някво клипче ми то мъка братче.... ама той не е от интернет маняците и от време едно си ползваше 3310, razr и един benq siemens и главно го ползва тва мини за вайбър и обаждания. Иначе тука пак някои си водят монолози :) чак сами се питат и си отговарят. Самонадъхване с цел да оправдаят положението си на прецакани. 99% живот ако ще 1 път на 10 дни да го зареждаш с 5w чушле - евтинджос (и от него бая си спестиха за ваша сметка) няма как да ти е толкоз батерията. Аз на моите айфони дето ги ползвах малко време и също ги зареждах от 20-80% (тук си прав) паднаха на 97% за няколко месеца. Харесва ми "телевизор" ... и за работа е по-добре и за безбройното съдържание на безкрайния нет. Ако ти трябва само за разговори тогава... по-може.

    Коментиран от #13, #17

  • 13 куцо пиле

    7 7 Отговор

    До коментар #12 от "iShit":

    За браузване чат и т.н си имам 24ка на компа и 17 на лаптопа - на мен ми трябва тел за в джоба, да ме намират хората, да намирам аз хората и много понякога да пусна някоя снимка по вайбър или да погледна адрес - не си троша пръстите с писане по тел - не го разбирам тва да се втренчваш в мини дисплейчето - и 6.5" да е пак си е кьоравене...

    Коментиран от #14

  • 14 Благо

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "куцо пиле":

    От iphone минах на xiaomi и съм доволен. Ползвам функцията "второ пространство" все едно два телефона в един. Първото пространство си ми е за лични неща и си го отключвам с десен палец а второто пространство го използвам като служебно и си го направих да се отключва с левия палец. Изненадата от продуктивността е огромна незнам защо другите производители не са вкарали Second space в андроид. Отварям си браузъра а, вайбъра или което и да е друго приложение с мултитаскинг си го оставям отворено едновременно и си пускам ютюб или филм в прозорче и т.н. А пък на второто пространстео са ми заредени служебните неща. За това ми е нужен голям дисплей лично на мен. И това една от малкото функции, които са ми крайно нужни. Като цяло miui на xiaomi ми харесва най-много и мисля намерих златната среда за мен. Ето и едно скрийншотче /като пример/, ровя се в менюто и са отворени вайбър и клипче в същото време.

    Коментиран от #15, #20

  • 15 куцо пиле

    4 8 Отговор

    До коментар #14 от "Благо":

    Супер... само да беше поне до към 5.5 инча, по голямо наистина не желая, а почват от 6.3

    Коментиран от #16

  • 16 Йохохо и бутилка ром

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "куцо пиле":

    Защо тогава не си взе Iphone 6? Пак прави снимки и има viber а и е 4.7" още по-добре нали?!? или се лъжа?!? Или викаш физически мн голям а с малък дисплей? То тогава iphone 4 или 5 нямаше ли пак да ти вършат същата работа?

    Коментиран от #45

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 азСера

    1 9 Отговор
    Като дойде време за среща телефонът ми казва “тръгни сега, за да стигнеш навреме”, защото той знае къде отивам и какви са задръстванията. Цепи минутата.

    Естествено това и Андроид го има, но там всичко е имитация и е някак си сделано - не върши работа.
  • 20 iShit

    11 5 Отговор

    До коментар #14 от "Благо":

    Приятел, не им отваряй очите... остави ги да си ровят в еднообразието наречено ios. Те още си мислят , че андроида е в застой отпреди 10 г. когато си беше лагаво дразнителче. Сега най-много да те заклеймят и анатемосат за де си оставил айфона и си взел китайски "боклук" ксиоми. И тия неща където си ги писал все едно на патагонски та те хал хабер си нямат за 90% от същността на андроид от функции и т. н. . Ти лично знаеше ли като се метна от айфона на ксиомито за какво иде реч, че ми е чудно ... Ииии защо?!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 iShit

    12 4 Отговор
    IOS 15.4 UPDATE RIDICULOUS BATTERY DRAIN – APPLE SAYS ITS NORMAL

    "Battery life on iOS 15.4 is really bad. After 24 hours, I lost 80%, but the screen was active no more than 2 hours and I only use Safari, YouTube, Instagram, Uber"

    Държите си неправилно телефоните и за тва губят обхват. Не ви дават зарядни , защото се правят на света вода ненапита. Никога не са виновни епъл - виновните сте вие, потребителите :) първо щото им вярвате и второ , защото не ви е еня за прякото неуважение проявено към вас самите. Не е луд тоя де яде баницата. Колко още прах в очите трябва да хвърлят, че хората да разберат , че са просто едни манипулатори и всичко го правят за пари... да ви цакат още и още. "The update includes several exciting features, including 37 new emoji, a gender-neutral " Джентърски глас :) за малумното siri , хахахахахахаха

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 азСера

    3 12 Отговор

    До коментар #23 от "iShit":

    ИТАР-ТАСС ли ми цитираш? Хайде малко уважение да си имаме, аз мога да ти цитирам съвсем други впечатления на доволни потребители.

    За кое да сме виновни; никой не е виновен за нищо, защото всичко си работи!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 iShit

    10 3 Отговор

    До коментар #26 от "азСера":

    G3, 99 или 2000г не си спомням точно. После го подарих на роднина. След това съм имал каквото де сетиш тяхно. Сега имам два айфона и скоро трябва да ги пускам за продаване. Уважението ми спря поради ред причини и някои от тях съм ги казвал доста пъти тук.

    Коментиран от #29, #44

  • 29 азСера

    3 12 Отговор

    До коментар #28 от "iShit":

    На G3 кубчето съм бачкал 2004-а. Беше морално остарял и доста бавен за времето си. По същото време се прехласвах новите iMac-ове в една американска библиотека...
    Нека да сме честни, ти имаш предразсъдъци към американците като цяло и това ти повлиява да взимаш толкова крайни оценки за продуктите на Апъл, които очевидно са един от американските символи в днешно време. Ти няма сериозни доводи в омразата си към Апъл, досега не си изтъкнал една причина, освен генерални обиди от сорта "вие сте овце, те ви стрижат и ви казват как да си държите телефона".

    Друго впечатление ми прави, че почти всички богати хора са задължително с Айфон, а да кажеш, че са овце, че са промити мозъци не върви. Нито да твърдиш, че при тях е поза, защото позата е за бедните.

    Казавш, че сме плащали за всякакви услуги. А може ли да е безплатно нещо въобще? Да, Гугъл имат навика да пускат безплатни услуги (зле скалъпени) и в един момент да ги спират или да ви вадят секирата и да ви искат пари за тях.

    Айфонът бил играчка. Идвам от среди, освен на програмисти, и на дизайнери. Не просто художници, а информационни архитекти, дизайнери по взимодействие (интеракшън). За тях това би било комплимент, да кажеш, че продуктът е лесен за използване като играчка. Та нали целта е вниманието ти да е свободно за работата, която вършиш, а не да се бориш с интерфейса и проблеми около него.

    Коментиран от #31, #32

  • 30 Иван

    3 11 Отговор

    До коментар #24 от "iShit":

    Ей тия компекски няма да ги избиеш. Ходи си сипи ракийка и коментирай нещо, от което разбираш.
  • 31 iShit

    12 4 Отговор

    До коментар #29 от "азСера":

    Ти не се чуваш какво говориш. Не мразя ни американци ни англичани - никой. Мразя пошлото, прикритото .. а епъл са точно това - дявол в ангелски одежди :). Изтъквам и ще продължавам да изтъквам понеже не към мен проявяват това неуважение а към вас самите. Другите ти предразсъдъци няма да ги коментирам. Не казвам, че собствениците на епъл продукти са ограничени в тавана а , че така лесно се оставят да бъдат манипулирани...и лъгани. Обидно е епъл да ви казват, че не си държите телефоните и за това губели обхват .. не го казвам аз? Аз само припомням с факти. Честно ли е като ви казваха така на времето, вие ли бяхте виновните? Отговори де :)

    Коментиран от #33

  • 32 Kungfu

    6 3 Отговор

    До коментар #29 от "азСера":

    Нямам никакви проблеми с интерфейса нито се боря с него. И аз ползвам miui на xiaomi като колегата по-горе и ми е 10000 пъти по-удобен от стоковия андроид и от ios.
  • 33 азСера

    0 8 Отговор

    До коментар #31 от "iShit":

    Просто Стив Джобс каза да не покриваш антената на iPhone 4 с ръка, защото сигнала отслабва. Какво лошо виждаш в това? Така е бил направен телефона тогава, така е работил. От мухата правиш слон.

    Коментиран от #36, #38, #39, #43

  • 34 Хахаххс

    6 5 Отговор
    Хора само не мога да разбера защо искате малки теелфона ,ако искате малки теелфона си вземете Нокиа фенерче,всичко под 6инча е подигравка,какво ще гледате на този 4,7инча дисплей ,за това дето ми казвате че имате компютър и лаптоп е то да не си ги носите със вас навсякъде,

    Коментиран от #35

  • 35 хах

    5 5 Отговор

    До коментар #34 от "Хахаххс":

    Що, ти филми ли гледаш на телефона?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 iShit

    10 1 Отговор
    Каква грешка бре момко, каква муха? То си беше скандал отвсякъде известен като антенагейт :) Наглост и безочие ..

    Тъй както и скришом ви забавяха батериите да може да си продадете джаджите и да купите "новите" им. Ще кажеш правили го за доброто на батерията мхм да ама не! Ако беше така трябваше някакъв анонс да се направи и да предупредят собствениците си най-малкото с ъпдейта. Ама има хора мислещи с главите си и забелязаха всичко.

    После идва театъра с премахването на зарядните :) едно казват а всички знаем, че замисъла беше да ви вземат отделно парите - 6 милиарда си спестиха за ваша сметка.. тъй опазиха природата, че нямам думи. Стойка за монитор - 1000$, търкала за настолен компютър - 400$.
    Ами за тез работници де се хвърляха от покривите? Почнаха да слагат мрежи по фабриката вместо да им подобрят условията за работа и заплащането.
    Не е въпроса дали имаш пари или не тук опира до самоуважение. Разбира се всички iSheeps (разбирай hardcore фенчетата) са като коне с капаци ...те на черното бяло си казват ясно осъзнавайки , че пикаят срещу вятъра. А 95% от собствениците на епъл продукти просто не осъзнават, че си продават душите на един култ, който хитро ги е забаламосал и зомбирал с годините. Пускай джендърското гласче на siri и се прави, че не ме разбираш. Аз говоря с факти тъй, че моите доводи не са от нищото както се изказа по-нагоре някъде. Имам алергия към прикритите манипулатори дали ще са епъл, гугъл... самсунг.

    Коментиран от #41

  • 41 Несессере

    0 9 Отговор

    До коментар #40 от "iShit":

    Забавяха батериите, за да не се иключва телефонът внезапно, както правеше андроид. Забавяха се стари батерии, които нямат живот в тях и които не отчитат вече правилен заряд и при висока работа на процесора може изведнъж тела да спре, КАКТО НА АНДРОИД. Какво предпочитат - внезапни изклчвания или забавяне при висока работа на процесора?

    Никакова Антенагейт не е имало, просто Стив Джобс каза съвсем искрено, без да лъже като други фирми, че ако си слагат лапата върху антената телефонът има слаб обхват. Искрено и честно!!!

    Въпросната стойка и колелца са правени за богати фирми, които ползват скъпа техника и имат нужда от най-съвремените джаджи. Никой не те кара да ги купуваш. Вие, комунягите, обичате сделаното, но все коментирате другите, европейците, запада колко им било гадно, скъпо и тн.

    Коментиран от #42

  • 42 iShit

    8 2 Отговор

    До коментар #41 от "Несессере":

    Ооо, имаше антенагейт имаше! ..не се прави маймункееее :)))! Добре, че имаше и будни притежатели на айфони, които забелязаха това и уличиха епъл а не фанатици като теб, които не могат или не искат да преглътнат този ФАКТ. Целта им беше ясна - да си помислят хората, че просто телефона вече им е бавен и да ъпгрейднат. Това е истината колкото и да не ти се иска.

    Имах една 6-ца почти в поза на буквата Г, но и там е друга темата (и така си я ползвах). Ти наистина живееш 10-12 г. назад! От години ползвам и андроид и НИКОГА ама НИКОГА телефоните не са ми се изключвали, не са почвали да бавят или нещо от сорта! Това се случваше със самсуняците заради рам-а, който е в историята вече, ама сега нещо и тях ги спипаха по стъпките на епъл с тия нарочни забавянки при много от приложенията (игри) както и при андроид шитните при ниския клас.

    Та така....тия, които мислите, че ви мислят доброто всъщност правят точно обратното целенасочено с различни прикрити действия и накрая се изкарват невинни а вие продължавате зорлем да им вярвате. За радост има много съвестни потребители с чувство за достойност и прозорливост, които разбаха колко са пошли. "Въпросната стойка и колелца са правени за богати фирми, които ползват скъпа техника и имат нужда от най-съвремените джаджи" :))))))))))))))))))) Браво! хахахаа
  • 43 Инженер

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "азСера":

    Така бил направен телефона? Ми те тези дето са го правили не знаят ли как ще се ползва този телефон, нали са много иновативни и технологични! Или май само се занимават с дизайна и рекламата? Ако разбираха от технологии щяха да знаят как да ги проектират, така че да работят при нормално ежедневно ползване. Нокия и другите големи производители, защо никога не са имали такъв проблем, защото устройствата им се проектират от инженери, а не от ПРОДАВАЧИ!!!
  • 44 азСера

    0 4 Отговор

    До коментар #28 от "iShit":

    Извинявай, че имам леки подозрения за покупката ти, но ще ми позволиш ли да ти задам допълнителни въпроси за да ги разсея? Помниш ли откъде си го купил, на каква цена и с каква цел го взе? Това е странна покупка на много бавен за времето си компютър, експериментален, от една напълно разрушена фирма, и за много пари. Едва ли някакъв полезен софтуер си могъл да ползваш на тази играчка, която хваща окото с цветанта си пластмас. Всяка друга машина на конкуренцията е била в пъти по-полезна и достъпна по това време.

    Ако днес хвърлиш парите за Мал, ти взимаш най-доброто за един професионалист (големите фирми като Гугъл днес предпочитат да раздават макове на служителите), но в онези години това е безсмислено.
  • 45 азСера

    0 4 Отговор

    До коментар #16 от "Йохохо и бутилка ром":

    Прав си, че iPhone 6, телефон на 6 години, все още работи прилично, обаче подръжката му вече спря и оттук нататък ще получава само ъпдейти за сигурността. Освен това, процесорът му започва да старае и някои приложение ще се усещат по-бавни. Не мога да си представа каква кочина е Андроид на 6 години.

    Коментиран от #47

  • 46 Българина

    4 4 Отговор
    всичко над 5 инча е таблет. нарочно го правят, ще не пускат малки модели. нищо пазарно няма на този пазар
  • 47 iShit

    5 0 Отговор

    До коментар #45 от "азСера":

    Първо няма нужда точно на теб да ти разсейвам каквото и да е ти си ми ясен, маймунке. G3 го купихме още като живяхме в щатите и .. си беше скъпичък не си спомням вече точно колко го взехме. А това , че гугъл раздавали макове айде слез на земята вече. Да, популярни са спор няма , и това е добре като цяло. Както казах минал съм по тоя път, някога и аз бях като теб предубеден, заслепен от епъл мислех си, че са най-най, и не приемах други мнения. Продуктите им са качествени, но и на конкуренцията също. Епъл отдавна не диктуват това, което се налага на пазара като тенденции а са следващи и действат като катализатор един вид. Ослушват се и това , което видят, че се налага от конкурентите го забавят с 2-3 г.оптимизират го и го пускат чак тогава. На племенницата телефона е 2016 андроид и до ден днешен си върви като пушка с една сменена батерия само без забавяния и тем подобни. Да , разбира се няма как да се усеща както флагман или тел от среден клас от 2022.

    Коментиран от #48

  • 48 азСера

    0 4 Отговор

    До коментар #47 от "iShit":

    Загубил си представа за реалността, нямаш достъп до текущите събития.

    Защо да слезна на земята, в IBM виждам, че също ползват само макове, почти никой не харесва ThinkPad. Следя туитъра на редица известни уеб разработчици - ами по света масово само на макове кодят. Колегите ми в Европа са 80% на мак. На коя земя да слезна, аз съм в кунята на нещата.

    Колегите, които работят на Уиндоус, трябва да си инсталират виртуална машина, за да пуснат на нея Линукс, в който да си подкарат сървърите. Като натрупат малко практика спират да се занимават с глупости и си взимат Мак, който е Юникс машина!

    Не водили тенденциите Апъл... Средата за разработване на iOS приложения е пример за всички видове програмиране. Докато другите се занимават да ги следват Апъл създава, води ни напред.

    Коментиран от #49

  • 49 iShit

    6 2 Отговор

    До коментар #48 от "азСера":

    Аз съм слезнал отдавна на земята ама ти не си. Точно пък за сървъри и КОДЕНЕ не ми говори, че тук се захващаш с неподходящия човек на, който да обясняваш! Ако ти си в кухнята значи аз съм самата кухня в случая. Не говоря празни приказки не зачеквай темата, и гледай туитърите по-добре.

    Коментиран от #50

  • 50 азСера

    1 5 Отговор

    До коментар #49 от "iShit":

    Що, да не пишеш ти библиотеките, с които работя? Защото ги пишат предимно разни младежи, намиращи се в Америка. Техните туитъри чета.
    Повтарям - коди се на POSIX машина - Мак/Линукс. Линукс е трагедия. Колегата доскоро неможеше да шерва картина по срещите, друг нямал драйвери за еди какво си и тн. Хората, които искат да работят, а не да се занимават с глупости взимат Мак-а и почват да са полезни

    Коментиран от #51

  • 51 iShit

    6 2 Отговор

    До коментар #50 от "азСера":

    Човече по-добре замълчи на тая тема. Повярвай ми не я отваряй. Ако искаш дай си е-mail да не спамим тук и да ти обясня някои неща. Знам за какво ми говориш , но съвсем добронамерено ми се иска да ти споделя нещо.

    Коментиран от #52

  • 52 азСера

    1 5 Отговор

    До коментар #51 от "iShit":

    Сподели го тук, не ти е нужен имейлът ми.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.