Last news in Fakti

12 Април, 2022 10:25 3 266 19

Високопоставени лица решават бъдещето на автомобилите у нас

  • електромобили-
  • стимул-
  • българия

Дали ще има стимули за покупката на електромобили у нас?

Високопоставени лица решават бъдещето на автомобилите у нас - 1

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов съвместно с Аутомотив клъстер България организират Кръгла маса „Транспортът на бъдещето – чиста енергия на справедлива цена“.

Събитието е днес, 12 април 2022 г. в София Хотел Балкан, залa Сердика. В него участват вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, министри, евродепутати, депутати и представители на бизнеса.

Целта на събитието е да бъде предоставена възможност за стимулиране на диалога между изпълнителната, законодателната власт и бизнеса във връзка с необходимостта от предприемане на реформи и реализиране на мерки, произтичащи от изискванията за декарбонизация и постигане на въглеродна неутралност на ЕС към 2050 г.

Основни акценти в дискусията ще бъдат принципите за въвеждане на електромобилите, необходимостта от изграждането на зарядни панели по републиканската пътна мрежа, привличането на инвеститори в сферата на мултимодалния транспорт, както и внедряването на различни добри бизнес политики. Дали ще има стимули за покупката на електромобили у нас, ще разберем след срещата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    22 2 Отговор
    Все спИцИалисти гледам.......хвани единия, прасни другия .....
  • 2 Прозрачност

    20 2 Отговор
    Всички чиновници да карат само електрически коли, за да се спре кражбата на бензин от шофьорите.
  • 3 От село

    23 1 Отговор
    Абе аз три лв. За хляб и бира нямам, те за електромобили си мислят

    Коментиран от #5, #13

  • 4 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 2 Отговор
    Я , на тези им трябваха десет години за да прогледнат ‼️

    Коментиран от #18

  • 5 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "От село":

    Ами тези незнаят колко струва един хляб! Дори не знаят, че отдавна не е един килограм , а вече е 500гр.‼️‼️‼️
  • 6 Факт

    15 3 Отговор
    Българите да се подготвят да ходят пеш!

    Коментиран от #19

  • 7 Перо

    20 3 Отговор
    И кой е луд да купува скъпа електрическа кола и на всеки 5 г. да сменява батерията,която е на цената на нов автомобил! В някои страни държавата плаща компенсации до 10,000€! Да не говорим за късия пробег,бавното зареждане и студеното време!
  • 8 Някой си

    22 1 Отговор
    Единствения път за постигане на масовост на Е-колите е създаването на унифицирана батерия и съответно места къде може да се остави разредената за зареждане и да се сложи заредена. Кой каквото и да приказва да се твърди че Е- колите в момента са алтернатива на колите с ДВГ не е сериозно

    Коментиран от #11

  • 9 кой ще плати батерията след

    17 0 Отговор
    като фабричната умре .кой ще купи ел кола 2 ра потреба ?екологично ли е производството на акумулатори. останалите детайли не се ли произвеждат от мръсен нефт?

    Коментиран от #10

  • 10 Нефта е мръсен

    3 8 Отговор

    До коментар #9 от "кой ще плати батерията след":

    Ако го изгориш. От нефта необходим за производството на броните и седалките на един автомобил, може да се произведе гориво да си напълниш резервоара. Знаеш ли колко резервоара ще изгориш, по време на живота на всички пластмаси в автомобила и колкото на гадости ще излязат от ауспуха, за да ги дишаме?

    Дали тези пластмаси са произведени за електромобил или за автомобил с ДВГ, замърсяването ще е същото, но разликата идва от това какво излиза от ауспуха. Ако караме електромобили, въздуха в градовете ще е значително по чист.

    Особено пък, ако и за производство на ток и отопление не ползваме изкопаеми горива.
  • 11 аожаожо

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Някой си":

    Масовост в България не може да има заради структурата на градовете.

    Концентрирането на хиляди хора в панелни блогове не дава физическо решение за индивидуално зареждане на всеки автомобил.

    В САЩ, Канада, някой европейски и скандинавски държави където всеки живее в еднофамилна къща конюктурата е друга, за това е при тях е по-приложимо.

    При нас ситуацията е чула жабата че подковавят коня и тя вдиграна крак.

    Всичко друго е чешене на езици

    Коментиран от #16, #17

  • 12 Госあ

    5 5 Отговор
    Докато невежи, полуграмотни търгаши решават каквото и да е, света няма да тръгне към добро.

    Коментиран от #14

  • 13 гост

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "От село":

    А 300 лева за компютър и интернет да плещиш простотии тук имаш нали , ама иначе за хляб нямал , копейкинско чадо мири...во , а ??
  • 14 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    То пък като гледам тука какви "образовани и грамотни" ръсят мозък дето го нямат , с такива като теб начело , махни махни остави !!

    Коментиран от #15

  • 15 Госあ

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Глей са, поствай си селфитата у фейсбук и не разсъждавай много. Нямате базови познания, да не говорим за специални.
  • 16 Госあ

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "аожаожо":

    “ В САЩ, Канада, някой европейски и скандинавски държави където всеки живее в еднофамилна къща” 😂😂😂 у прерията у дакота, може или у канадската тундра. Иначе, в градовете на краварника, една голяма част живеят под мостовете 😂
  • 17 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "аожаожо":

    Освен тва, скандинавските държави са у Европа ве омбре ! 😂
  • 18 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не на тези, а на герберите, които управляваха и не даваха и гък да се каже, макар че сме отдавна в ЕС. Тези същите разплатиха милиарди за купчуна руско желязо, и разплащаха на тяхни фирми по фактура двойно повече от потенциалния отчетен ток от ВЕЦове, без въпроси, без проверки, нищо. Какво направиха с Перник? подложиха цял град на безводие, ами Цанков камък, милиард там, ами пътищата, които се разпадат преди да са въведени в експлоатация, там колко милиарди, ами милиардите отписвания на несъбираемо ддс? Хайде моля, моля. сегашните се опитват да вкарат смислени промени, естественно е, че ще има съпротива от тролчетата на хранилка.
  • 19 Селянина с колелото

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    а с колело може ли или само пеш ще ни позволяваш да ходим :Р