Last news in Fakti

26 Май, 2022 11:52 8 551 2

Peugeot получи двигател от Fiat

  • peugeot-
  • fiat-
  • двигател

Производството на френския хечбек 208 с италиански мотор стартира в Аржентина

Peugeot получи двигател от Fiat - 1

Преди месец се заговори, че Fiat ще сподели двигателите си с Peugeot, тъй като и двете марки са част от концерна Stellantis. Сега това беше потвърдено: в Аржентина стартира производството на модела Peugeot 208 с италианския двигател от серията Firefly - 1.0-литров трицилиндров агрегат, който развива 75 конски сили и е комбиниран с петстепенна ръчна трансмисия на Fiat .

Peugeot 208 трябваше да премине към двигатели на Fiat, като за следващата година беше планиран фейслифт. Компанията обаче реши друго и не дочака планираната актуализация - италианските двигатели Firefly започнаха да се монтират на сегашното поколение на 208 във варианта му аржентинска сглобка. Тази версия на модела ще се продава на всички пазари на Южна Америка.

Peugeot получи двигател от Fiat

Преди появата на версията с агрегата на Fiat, френският хечбек се предлагаше със 1.6-литров атмосферен мотор с мощност 115 конски сили, местно производство, както и с 1.2-литров вносен двигател PureTech, който произвежда 82 или 130 конски сили.

Сега, в допълнение към 1.3-литровия четирицилиндров мотор на Fiat с мощност 109 конски сили, Peugeot планира и 1.3-литров атмосферен четирицилиндров двигател, който е познат от моделите Argo, Cronos и Pulse. Peugeot 208 за европейския пазар няма да бъде засегнат от тези промени.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    2 6 Отговор
    двигателя е само един и той е напомпания 1.3 тце на Дачия

    Коментиран от #2

  • 2 Никола

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Дачия е на Рено! Тук говорим за Пежо и Фиат.