Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 10:33 9 255 6

Най-грозната кола в света с мощност от... 1 000 конски сили се появи на живо в Париж

  • fiat-
  • multipla-
  • 1000tipla-
  • vilebrequien-
  • автосалон париж 2022

Името на модела е Fiat 1000Tipla

Най-грозната кола в света с мощност от... 1 000 конски сили се появи на живо в Париж - 1

Салонът в Париж, който отвари врати рано тази сутрин не изненада и сбъдна прогнозите за скучно събитие, с участието основно на френските марки, както и на няколко китайски. Една от основните атракции на Mondial de L'Auto di Paris 2022 обаче със сигурност е Fiat 1000Tipla.

Най-грозната кола в света с мощност от... 1 000 конски сили се появи на живо в Париж

Това е Fiat Multipla , способен да достави мощност от хиляда конски сили. разработката на колата струва 1.1 милиона евро. Идеята за проекта стартира през 2019 година след успешна кампания за набиране на средства и сега, след три години работа, това чудовище е готово да излезе на пътя.

Fiat 1000Tipla от Vilebrequien, за чиято разработка, както споменахме, бе направено истинско набиране на средства, подкрепено от потребителите на канала на Vilebrequin в YouTube, има V8 двигател, заимстван от Corvette C7 ZR06. W-Autosport и неговите партньори са в основата на проекта, за да създадат този автомобил, който със сигурност е една от свежите атракции на иначе скучното изложение в Париж.

Най-грозната кола в света с мощност от... 1 000 конски сили се появи на живо в Париж

В сравнение с нормалния Fiat Multipla, този Fiat 1000Tipla Vilebrequin има силно занижено окачване и каросерия, която е модифицирана, за да може да издържи на такава мощност. Отбелязваме наличието на нова броня, увеличени ширини на следите и леки спортни джанти. Освен това предният капак е оборудван с нови въздухозаборници , необходими за охлаждане на мощния двигател.

Накратко, Fiat Multipla, който направи своя дебют преди 24 години, продължава да разбунва духовете и след толкова дълго време. Автомобилът на Fiat раздели критиките между онези, които оценяват модела, и тези, които вместо това вярват, че той е един от най-малко естетически успешните автомобили сред тези, пуснати на масовия пазар.

Най-грозната кола в света с мощност от... 1 000 конски сили се появи на живо в Париж


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала

    9 0 Отговор
    Яка машина !
  • 2 123456

    11 1 Отговор
    ора без работа и с пари - те това е !
  • 3 Безсмъртният

    2 0 Отговор
    Няма Корвет ZR06. Двигателят е от Z06.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гого

    4 0 Отговор
    Ми не е толкова грозна

    Коментиран от #6

  • 6 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гого":

    ...е това вече е КРАСИВО ГРОЗНО! Еваала....постарали са се доста, при това в много посоки, не само като оптика! Очакваме времето от Нюрбургринг, за да почнем с троленето:)