Last news in Fakti

10 Юни, 2022 16:23 34 235 58

Важно: Как актуализациите в iOS и Android ще променят телефона ви

  • смартфони-
  • android-
  • ios-
  • актуализации

Новите актуализации на операционните системи iPhone и Android ще пристигнат на нашите телефони като безплатни още тази есен

Важно: Как актуализациите в iOS и Android ще променят телефона ви - 1

Скоро собствениците на iPhone ще могат да редактират текстови съобщения, а собствениците на Android ще могат да изпращат снимки с висока разделителна способност. Много от промените са отдавна закъснели. По това време всяка година нашите смартфони се превръщат приемници на уведомления за предстояща промяна по софтуера.

Това е така, защото Apple и Google обявяват актуализации на операционните системи, които захранват нашите iPhone и телефони с Android. Скоро софтуерът, който кара устройствата да работят, ще има промени в дизайна и нови функции – с други думи, нови неща за учене.

В понеделник Apple представи iOS 16 , следващата версия на своята операционна система iPhone. Той ще включва нови функции като преработен заключен екран и възможност за редактиране на текстови съобщения. Миналия месец Google представи Android 13 , който разполага с опростено приложение за портфейл за съхранение на кредитни карти и важни документи като записи за ваксини . И двете компании заявиха, че подобряват своите приложения за изпращане на текстови съобщения.

Новите актуализации на операционните системи iPhone и Android ще пристигнат на нашите телефони като безплатни актуализации тази есен.

„Днес ще раздвижим нашите платформи по-далеч от всякога“, каза Тимъти Д. Кук, главен изпълнителен директор на Apple, в предварително записано видео за събитието, обявяващо новия софтуер.

Но в действителност много от промените – особено възможността за редактиране на текст със задна дата – са постепенни подобрения, които изглеждат така, сякаш е трябвало да се случат преди много време. Ето най-забележителните актуализации, които да търсите. Apple заяви, че прави промяна в първото нещо, което някой вижда, когато използва iPhone: заключения екран.

В миналото хората можеха да променят само тапета на заключените си екрани. Но с iOS 16 потребителите на iPhone могат да персонализират заключения екран, като избират от различни шрифтове и цветове за часовника. Хората също така ще могат да закачат „джаджи“, които по същество са преки пътища към приложения като календара на телефона и проследяването на фитнес данни, към заключения екран.

Тези персонализации могат да ни помогнат да приспособим смартфона си към нашия начин на живот. Имайте предвид, че новият софтуер ще позволи на потребител на iPhone да създадът множество персонализирани заключващи екрани за различни сценарии.

Например, заключен екран, посветен на работата, може да показва тапет на вашата офис сграда и да съдържа приспособление за календар със следващата ви среща. Заключен екран за лично време може да показва тапет на вашето куче и джаджа за упражнения. Идеята е хората да могат да превключват между заключени екрани, за да задоволят по-добре нуждите си през целия ден.

Важно: Как актуализациите в iOS и Android ще променят телефона ви

Пандемията ускори използването на мобилни покупки, тъй като много хора се насочиха към безконтактни цифрови плащания, за да избегнат докосването на пари в брой. Apple има солидна оферта за електронни плащания повече от пет години със своя софтуер Wallet за iPhone, който позволява на хората да правят покупки с кредитни карти и да носят важни документи като бордни карти и здравни данни.

Google, която се бори да пусне на пазара своята технология за мобилни плащания. Години наред нейната система Google Pay изоставаше сериозно от платежната система на Apple, защото малко потребители на Android разбираха как да използват технологията.

Миналия месец Google преименува приложението си за дигитални плащания на Google Wallet . Компанията опрости технологията, като вгради пряк път към портфейла в заключения екран на Android. Освен това планира да разшири софтуера извън кредитните карти, за да включи документи като бордни карти, билети за кино и доказателство за ваксинация срещу Covid-19.

Всеки, който е изпращал текстови съобщения с телефон, е запознат с цифровото разделение между така наречения зелен балон и син балон.

Когато се изпрати текстово съобщение от телефон с Android, то се показва като зелен балон на екрана на получателя, със снимки и видеоклипове, често пикселирани и изкривени. Това е така, защото през мрежата на телефонния оператор се изпраща съобщение с зелено балонче, което автоматично влошава качеството на изображението.

За разлика от тях, съобщенията със сини балончета, изпращани между потребителите на iPhone, преминават през iMessage, собствената услуга за съобщения на Apple, която поддържа висококачествен вид на снимки и видеоклипове.

С Android 13 Google се опитва да създаде собствено приложение със син балон. Компанията вгражда в приложението си за съобщения технология, наречена Rich Communication Services , която може да изпраща изображения с висока разделителна способност и големи файлове. Освен това ще позволи на хората да създават групови разговори, като повечето съвременни приложения за съобщения.

Междувременно Apple прави промени в iMessage, така че потребителите на iPhone да могат да редактират съобщения, след като бъдат изпратени. Редактирането на съобщения със задна дата, което би ни спестило неудобството от странни автоматично коригирани печатни грешки или случайния текст в джоба, е функция, която хората искат от години.

Важно: Как актуализациите в iOS и Android ще променят телефона ви

В наши дни нито една актуализация на софтуера не би била пълна без голяма технологична компания да заяви, че се грижи за нашата поверителност. Това е така, защото технологичните компании искат потребителите да се чувстват в безопасност при споделяне на лични данни, особено след като европейските регулатори и други се намесиха срещу тях по въпроса.

Така че естествено Apple и Google заявиха, че предлагат повече защита на потребителските данни в следващите си операционни системи. Apple, която отдавна позволява на потребителите на iPhone да предоставят на членовете на семейството и романтичните си партньори постоянен достъп до данните за местоположението си , заявиха, че ще осигури по-задълбочени контрол за подобно споделяне на данни, ако една интимна връзка се обърка. Новата му софтуерна функция, Safety Check, ще позволи на хората бързо да преглеждат и отменят достъпа до такива данни, за да могат да защитят информацията си от злоупотребяващи.

Google заяви, че ще даде на потребителите повече контрол върху това какви данни се споделят с приложения на трети страни. В следващата версия на Android хората също ще могат да дават на приложения достъп само до определени снимки вместо до цялата си ролка на камерата – мярка за защита срещу злонамерени приложения, които се маскират като софтуер за редактиране на снимки.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варерлий

    5 25 Отговор
    Хаха, Андроид откраднаха портфела от Апъл?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 сектант

    26 3 Отговор
    нещо за 3310. няма ли

    Коментиран от #21

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иван

    5 24 Отговор

    До коментар #1 от "Варерлий":

    Сефте да откраднат
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 лалета

    28 3 Отговор

    До коментар #3 от "куцо, кьораво и сакато":

    и какво излиза? гугъл са го пуснали 2011 а епъл 2012? значи ябълката отново е краднала а на феновете им е слаба информацията. за кой ли път..
  • 7 Бримстоун

    33 4 Отговор
    Ванкааааа, ванка...отново си пролича колко си зле! Запомни, Епъл са плагиати, лъжци, алчняри - прикрито зло, комунисти! а...фенчетата им сте заслепени от дългогодишната изолация, пропаганда и маркетинг. Това е истината! 90% взаимствате от останалите, и обратното 10% останалите взаимстват от вас и то с най-пошлите неща като например премахването на зарядните (самсунг), увеличаване на цените 1000$+ и т.н. Само вие сте способни пред фактите и истината да продължавате да ги кривите през вашите си още по-криви призми. Едно е да ви се иска, друго е да е така!

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 8 ако си комуне

    2 19 Отговор

    До коментар #7 от "Бримстоун":

    Харесваш ли НРБ?
  • 9 кой копира

    2 21 Отговор

    До коментар #7 от "Бримстоун":

    Вече две и повече години плащам с телефон, вие кога?

    Коментиран от #10

  • 10 А ти кой си къде си

    17 1 Отговор

    До коментар #9 от "кой копира":

    От 2018 в щатите за пръв път пазарувах , вие само от 2.5г?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Джииииит

    25 4 Отговор

    До коментар #11 от "Ко5":

    Джиткам си телефона за 1200 левчета и си гледам кефа. Има от 100 до 2000+ избора е голям според бюджета и нуждите на всеки. Гугъл портфейл 2011 г. , епъл плагиатството 2012. И така е било с всичко! Епъл са ви комунистите, пропагандата им ви е изпила мозъците! Явно тук на някой не му изнася истината и трие коментари, а? :) Лесно се давате да ви манипулират...прекалено лесно! Такива ви и обичат де ..наивни-подвижни касички

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Владимир

    13 7 Отговор
    Най-добре лични данни се пазят като не се събират!
    Който иска,може да си купи дегугълнат Андроид.

    Коментиран от #15

  • 15 Опсаааа

    20 2 Отговор

    До коментар #14 от "Владимир":

    Такаа след като разбрахме, че епъл портфейла и той е изплагиатствам и, че сме плащали по-рано от вас сега обръщаме палачинката с данните, а?! Супер! :) Който вярва на Privacy маркетинга на епъл и , че през 2022 никой не събира данни доказва само едно :) Има ли смисъл да казвам какво е това нещо? Какво стана март месец тази година? Ами едно от многото заглавия като това - "Apps sell your location data despite Apple policies, using simple workaround" - 9to5mac. com. Винаги действат така "WORKAROUND" само вие сляпо вярващите на всяко нещо, което ви кажат си оставате твърдоглави с дълбоко заровени глави...някъде там. Света е бизнес...за жалост! Просто едните се правят на по-хитри и се възползват от хората. Това е истината! Всичко останало е заблуда

    Коментиран от #29

  • 16 Алекзандър

    5 19 Отговор
    Какъв портфейл сте ползвали 2011 година, като в момента плащането през телефон с Андроид е най-новият хит. Доскоро всички ни гледахте как с айфоните плащаме по магазините и ни се смеехте (завиждахте) - нямало смисъл, било позьорско, и изведнъж, като ви направиха плащането най-накрая да работи всички се юрнахте да сте по-назад от нас. Селска чест. Гугъл може и 1999 г. да са имали плащане, ама е работело само на картинка като почти всички услуги от тази фирми, които са сделани и неизползваеми, освен че не знаеш кога ще ги спрат.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Уоу

    20 3 Отговор
    "В миналото хората можеха да променят само тапета на заключените си екрани. Но с iOS 16 потребителите на iPhone могат да персонализират заключения екран, като избират от различни шрифтове и цветове за часовника."

    Те това ако не е революция аз не знам кво е!

    Коментиран от #22

  • 21 Има калъфче

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    като пада на земята да не чупи плочките.
  • 22 Иван

    1 10 Отговор

    До коментар #20 от "Уоу":

    И Google наскоро го добавиха след като го бяха махнали, спокойно.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 НРБ - Сесесере

    2 14 Отговор
    Не всеки андроид е ползван от комунист, но всек комунист ползва андроид.

    Коментиран от #25

  • 25 Западен стил

    4 13 Отговор

    До коментар #24 от "НРБ - Сесесере":

    Не е вярно. Заможните комундели ползват iphone. Само бедните комунета ползват тел. с андроид. Най-забавното е че всички комуняги мразят американската apple и хвалят Гугъл, но и двете компании са американски .

    Коментиран от #26

  • 26 Някой

    4 16 Отговор

    До коментар #25 от "Западен стил":

    Съгласявам се с теб, всичко, което казваш е истина. Познавам потомствени комуняги, потомци на шумкари, които има средстава от далавери, които ползват iPhone, въпреки, че мразят Америка. Явно, когато имаш пари можеш да си позволиш да опиташ и да видиш разликата.
  • 27 Голям Слон

    16 3 Отговор
    Дали защото съм чел диагонално или по някаква друга причина, но никъде не видях последната важна новост за всички не особено умни ползватели на iOS - ще има български език :-)
  • 28 Голям Слон

    5 12 Отговор
    И както винаги се случва в тази държава, къде го чукаш, къде се пука. Имам чувство, че и за черните дупки да стане дума, все ще се намесят червеногъзи комунисти-путинсти. Просто няма начин българските човечЕта да водят някакъв смислен и възпитан разговор. Дали заради болонската образователна система, дали заради нещо друго, но умните възпитани хора стават все по-голяма рядкост. Много по-голяма от хилядите видове вписани в Червената книга.
  • 29 Владимир

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Опсаааа":

    Да съм казал,че вярвам на Apple?
    Видя ли някъде да се изказвам в тяхна подкрепа?

    Коментиран от #31

  • 30 Владимир

    12 5 Отговор
    Има и Линукс телефони.
    Има алтернатива всичко!
  • 31 Опсаааа

    11 2 Отговор

    До коментар #29 от "Владимир":

    Моя грешка, не съм те разбрал правилно. И все пак коментара ми важи за тез , които вярват, че алчните са света вода ненапита. Комунистите от епъл успешно хвърлят пумия и пропаганда а жертвите вече са достатъчно зомбиране, щом им продават парцали със съвместимост за модели и инструкции.

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Аман от комунета

    2 11 Отговор

    До коментар #31 от "Опсаааа":

    Защо да са комунисти Апъл, бе, отворко, я обясни с малкото ти мозъче! Апъл дават свобода, толерантни са, либерални са, демократи си, образовани са, възпитани, талантливи майстори! Къде ги сравняваш със селяндури, тип "правешки цървул"? Комунисти са Гугъл, които не се интересуват от качествеото, а да е евтино и да им носи голяма печалба. Те слагат възможно най-евтините продукти, софтуерът им се прави от пълни аматьори, в сравнение с Апъл, екосистемата им е на една хилядна от апълната и парите, които влагат в разработки са миниатюрни, на фона на апълските, но Селчо смята, че комунистите са Апъл. Комунистите, драги ми Смехурко, са тези, които ви зомбират, че е лошо да имаш нещо хубаво, красиво и просто, които ви учат, че важното е да е евтино, а не да работи безотказно в продължение на години.

    Коментиран от #34, #35, #36

  • 34 Опсаааа

    18 4 Отговор

    До коментар #33 от "Аман от комунета":

    Драги ми зомбиран смехурко, стой си в затвора и лъжите в , които са ви вкарали с пропагандата им и се радвай. Андроид е шаси върху, което всеки има свободата да гради. За това и харесвам само два бранда от многото нищо, че всички са на андроид (запитай се защо и дали няма разлика помежду им) 10 г. бях от страната на епъл като вас, докато просто не разбрах каква идеология, и прикрито зло стои зад тази компания. Нямах я свободата, креативността..избора! Комунистите обикновено не говорят за другите с цел да държат в неведение хората какво се случва извън тяхната "кухня". Това го наблюдавам и при вас. Здраво са ви вкарали в шарения затвор и си мислите, че всичко почва и свършва с епъл, докато в 90% от случаите истината е съвсем в обратния ред.

    Коментиран от #48

  • 35 Опсаааа

    16 5 Отговор

    До коментар #33 от "Аман от комунета":

    Според теб е евтино, не е направено да работи с години. Това е според промития ти и фанатизиран мозък. Имам 3 телефона един вече на 6 г. други на по 4-5 и работят безпроблемно и до ден днешен. Разбира се не бяха ниско бюджетни, а флагмани и тук е редно да спомена, че отново избора го има за всеки джоб. И аз се дразня като се е налагало да боравя с бавни и дръгливи телефони, но има хора, които не могат да си позволят по-скъпи устройства. А "бюджетния" SE на епъл е просто смешна работа! С останалите части от складовете им и дизайн от 2017-2016 с тези цени :)...и смешна батерия говори достатъчно какво уважение имат към потребителите си! (бъдещи и настоящи) За цената на техния т.н. бюджетен телефон ще взема нещо сто пъти по-добро, също с добър процесор, но с модерен дизайн и т.н.
  • 36 Apple са КОМУНИСТИ!!!!!

    10 2 Отговор

    До коментар #33 от "Аман от комунета":

    Свобода? - не можеш да изтеглиш приложения от трети страни; не можеш да изпратиш файл през Bluetooth към устройство от друг производител; дори порта им е различен за да не можеш да ползваш кабели на другите производители; а скоро ще ви накарат и да използвате само техния сервиз - СВОБОДАТА ДА ИЗПОЛЗВАШ САМО ТЕХНИТЕ ПРОДУКТИ !
    Толерантни? - да си чувал за делото на Spotify срещу Apple, и как Apple се опитва да задуши конкуренцията и да наложи своите услуги.
    Качество? - не можеш да си купиш устройство с по-некачествена батерия, Apple казват, че батериите им издържст до 500 цикъла, другите производители дават между 800 и 1200 цикъла и това се доказва и от реалния живот познавам хора с iPhone батериите им изкарват между 2-3 години и айде в сервиза за нова, аз съм 4 годишен Android и батерията ми издържа един цял ден със средно натоварване (navigation, browsing, videos....), а имам приятели и с над 5-годишни андроиди с оригинална батерия издържаща цял ден.
    Дизайн - остарял и непроменящ се с години като при Ладите.
    А за скандала със забавянето на iphone със стари батерии????
    LCD screen
    ПРОПАГАНДА, ЛЪЖИ, ОГРАНИЧЕНИЯ, СТАРИ ТЕХНОЛОГИИ и АЛЧНОСТ - какво ги отличава от комунизма?

    Коментиран от #38

  • 37 Романов

    1 9 Отговор
    Налазили са ни съветски тролове. Естествено, че не може да изтеглиш приложението на Сульо и това се нарича хигиена. Ако исках да живея на ръба и да експериментирам със сигурността си щях да си взема андроид. Ти наистина мразиш така, както комунист мрази Америка. Под всяка статия си да плюещ против Апъл. Платен трол

    Коментиран от #39

  • 38 Радан

    1 8 Отговор

    До коментар #36 от "Apple са КОМУНИСТИ!!!!!":

    Това, че батерията на Андроидите издържала по-дълго от батерията на Ейпъл е най-голямата измислица, която повтарят всички като папагали. Доказано е, че не е така. Има безброй видео в Ютюб, които показват, че няма съществена разлика.

    Коментиран от #40

  • 39 Лозан

    2 9 Отговор

    До коментар #37 от "Романов":

    Не те ли впечатлява колко енергоикономични за айфоните, имайки предвид по-малките батерии, а изкарват същото време като андроидите? Хубав процесор, опитимизиран софтуер. А андроида, както знаем, харчи много ток, ползва много рам и тн.
  • 40 Успокой се

    11 5 Отговор

    До коментар #38 от "Радан":

    Става дума за "бюджетните" ви SE пръчки

    Коментиран от #41, #42

  • 41 Антон

    3 12 Отговор

    До коментар #40 от "Успокой се":

    При Апъл няма бюджетни, всичко е на високо ниво, с най-бързи процесори, харчещи най-малко ток, най-малко памет, оптимизирани да издържат дълго, колкото тухлите четворки на андроид с огромните батерии.

    Коментиран от #49

  • 42 Иван

    4 12 Отговор

    До коментар #40 от "Успокой се":

    850 - 900 лв. за смартфон си е доста добра цена. А и никъде в маркетинга на SE не се споменава, че е бюджетен (въпреки че за цената си е).
  • 43 Опсаааа

    14 4 Отговор
    За тая пръчка и 400 лв са много! Не е нужно да се казва каквото и да е, то като го погледнеш и те връща назад във времето. По оптимизирани са , но винаги ще избера батерия с по-голям капацитет и бързо зареждане. От 30-80% 7-8 минути, пия си кафето и тръгвам на работа и не се занимавам с глупости. При епъл е като да караш по магистралата колата ти да е 300 к.с. ама да можеш да вдигаш само 90 км/ч. Митове и легенди слушам и чета като знам за какво иде реч. В момента sot-а ми е 9:30ч с оставащи 30% (последния път я заредих от 15%-95%) от батерията а телефона е на 2г. - просто чук! UI, UX, всичко е 6+. Не ми харесва да съм "модерен" роб, обичам свободата, креативността и да имам избора...индивидуалността..все неща, които липсваха със старите ми пръчки. На 2-та минута още виждаш нещо, което си гледал толкова години наред до втръсване а промяната е минимална. Дръжте си ги и слушайте господарите си ;) където ви държат зомбирани във виртуалния им затвор. Комунистите не обичат да се говори за неща извън техните предели и да се признават и зачитат останалите.

    Коментиран от #44

  • 44 Айде бегай

    2 12 Отговор

    До коментар #43 от "Опсаааа":

    Пак лъжи на съветски. При Апъл колата вдига 300км, защото процесорът на Апъл мачка конкуренцията с обиколки. Сам си даваш плюсове! "Дизайнът бил стар", но вие копирахте нашия стар дизайн и все още го ползвате, докато Апъл мина на нов дизайн, по-квардратен, вие вече и него копирате. UI и UX e едно към едно краден от Апъл, с теслата, дори крадете като не разбирате какво точно крадете и затова ви се получава такава сбирщина. Батерията ми е малка, лека, а издържа колкото тухлите четворки на изостаналите.

    Коментиран от #45

  • 45 Опсаааааа

    13 2 Отговор

    До коментар #44 от "Айде бегай":

    300 км ама с 90 км/ч. Не обичам лъжата, незнам какви плюсове, точки и запетайки те гонят и разнообразието от дизайни при конкурентите е многобройно. Квадрат, триъгълник няма такова определение за дизайн. Хората камери и сума ти сензори слагат под дисплеите вече а вас ви пробутват всяка година един и същ отегчителен
    ноч. (само не почвай с глупостите, че под него седят еди какви си сензори) Да видим punch hole дали ще го откраднете и него след толкова години забавяне както обикновено се случва. Iphone 13 pro max събаря панталони :) ако нямаш колан. Та ти си поклоник на една комунистическа пропаганда и нищо повече. Ким Че Ун или Тим Кук разлика с главатарите ви няма. Зомбиран модерен роб

    Коментиран от #46

  • 46 Жужето

    1 8 Отговор

    До коментар #45 от "Опсаааааа":

    Нас телефоните ви св отключват със снимка, бе, пич, потресаваща липса на сигурност! 300 км вдига айфона и не харчи 30 на 100, лек в, първа в, набира като електричка. Въпросът не е дали имаш пънч хол или ноч, а какво ти прави телефона. Вие много повърхностно гледате нещата, но когато копираш и не знаеш къде отиваш е така - като мухи без главите сте, не знаете кое е ценното, кое е важното, удобното, лесно, приятното, солидното, предсказуемото, последоватвлното, разбираемото. Имаш пънч хол, ама сензори нямаш, телефона ти е сляп за света около него.

    Коментиран от #47

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Цецо

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "Опсаааа":

    Мани ги тия направо са си дърти комуняги. Осъдиха една малка компания защото логото им е круша и наподобявало тяхното. Това е точно типично за едни комуняги където си мислят че всичко е тяхно. Бе монополисти, комундета или капиталисти при тях всичкото тФА важи
  • 49 Apple са комунисти

    7 2 Отговор

    До коментар #41 от "Антон":

    И с най-елементарната операционна система, за да може да върви бързо на слабия хардуер!

    Коментиран от #50, #51, #53

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Шуме

    2 9 Отговор

    До коментар #49 от "Apple са комунисти":

    Ти защо криеш, че се числиш към болшевишката култура? Омразата ти към Америка те издава.

    Коментиран от #52

  • 52 Опсааа

    10 2 Отговор

    До коментар #51 от "Шуме":

    Айде спри с тоя спам бе комуне! Всеки има право на мнение и има свобода на словото нали? Ти си този , който не приема различно мнение от твоето. В коментара ти, който изтриха беше прав само за едно нещо, че операционната ви система е проста! Емулация на ОС. Никой не харесва пошлостта, прикритите лъжи като например, че правите нещо уж за доброто на природата а всъщност целта ви е печалбата и нищо повече. Който одобрява подобно нещо значи или не го осъзнава или просто не иска да го признае! И гугъл и епъл са зло, но едните поне не го прикриват. Държат ви в неведение и в измислена екосистема с цел да ви затворят в един кръг от , който няма излизане.

    Коментиран от #54

  • 53 Иван

    3 8 Отговор

    До коментар #49 от "Apple са комунисти":

    За това ли издухва всичко на бенчовете?
  • 54 Съветски човеко

    2 6 Отговор

    До коментар #52 от "Опсааа":

    Ти трябва да си тотално скаран с технологиите и дизайна, за да твърдиш, че да е просто е лошo. Simple is hard!

    Коментиран от #55

  • 55 Опсааааа

    14 3 Отговор

    До коментар #54 от "Съветски човеко":

    Абе би трябвало...ама не! ;) В прекия смисъл ios е проста :) емулация на истинска операционна система. simple is hard хахахахахах излез от филма, комуне!

    Коментиран от #56, #57

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Пенчо

    0 3 Отговор

    До коментар #55 от "Опсааааа":

    Тези си ги разправяйте на селските вечеринки. Комунистичесите фирми са в Китай и са управлявани от Китайската комунистическа партия. Апъл е свободна да прави каквото си иска, както и феновете на марката са свободни да отидат при китайкците. Ти сигурен ли си, че не харесваш НРБ?

    Коментиран от #58

  • 58 айПръчки

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Пенчо":

    От вашите измамници-господари по-големи комунисти няма! Толкова лесно са ви вкарали във виртуалния затвор, че и им плащате като попове за едното нищо всяка година. Те ви се присмиват тайно как лесно ви изгъбаркват а вие им се радвате и не се усещате. То малко акъл да имаш и самоуважение ще го разбере човек.