Last news in Fakti

17 Юни, 2022 16:43 6 398 6

За електрическия наследник на Toyota FJ Cruiser

  • toyota-
  • fj cruiser-
  • електромобили

Автомобилът спечели престижна награда за дизайн

За електрическия наследник на Toyota FJ Cruiser - 1

В края на миналата година японската компания Toyota презентира 15 електрически автомобила наведнъж, които ще се появят в производство през следващите години. Сред тях беше и бруталният всъдеход Compact Cruiser, позициониран като духовен наследник на известния FJ Cruiser. По ирония на съдбата концепцията веднага спечели престижната награда за дизайн на автомобили в категорията концептуални превозни средства.

В чест на това Toyota сподели нови официални изображения на модела. Като цяло външният вид на електрическия автомобил се основава на вече споменатия и добре известен и у нас всъдеход на рама FJ Cruiser, както и на оригиналния Land Cruiser от първо поколение. И при иновацията отчетливо се долавят същите квадратни черти и ретро нотки в екстериора.

За електрическия наследник на Toyota FJ Cruiser

Има обаче някои детайли, които се открояват особено. На първо място, заслужава да се спомене високият просвет, специалното допълнително осветление на покрива и стоманената защита, монтирана върху пластмасовите брони. Интересен е и т.нар. експедиционен багажник, при който за лесен достъп до него е предвидена стълба, монтирана отстрани. Toyota адресира този модел към младите любители на активния начин на живот.

Все още няма информация за техническата част. Известно е само, че моделът ще се базира на модулната платформа e-TNGA, а силовият тракт ще се състои от два електромотора. Припомняме, че по-рано се появи информация, че серийната версия на електрическия седан bZ SDN може да бъде направена в сътрудничество с китайския BYD. По-специално, BYD ще сподели своите известни батерии Blade, което всъщност може да бъде приложено и при идеологичния наследник на култовия FJ Cruiser.

За електрическия наследник на Toyota FJ Cruiser


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Язе

    4 8 Отговор
    Нищо не пише за размери, но ми изглежда мъник, а и просветът нещо май не е впечатляващ.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 19 Отговор
    Тойота ГрОЗИЛА, с награда за дизайн ‼️
    Това се конкурира с Фиат Мултипла в моята класация !
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 15 Отговор
    Кубче , като Хамър и стара "G" класа дялано с длето и чук ‼️
    За всеки влак си има пътници !

    Коментиран от #4

  • 4 Бай Джап

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    За този влак точно, ще има свръхпродажба на билети и много пътници няма да се качат разочаровани!
    Помни ми думата!
  • 5 карчи

    9 4 Отговор
    Сега остава да измислят, как да го зареждат в джунглата или пушиняка?
    Иначе добре се е получил, особенно предницата!
    Илона с неговата пирамида пасти да яде ха ха!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.