Last news in Fakti

14 Юли, 2022 17:17 2 891 166

Новите зарядни станции на Tesla ще поддържат двойно по-бързо зареждане

  • зарядна станция-
  • зарядни станции-
  • tesla-
  • tesla supercharger

Supercharger V4 ще бъде с различна форма и дизайн

Новите зарядни станции на Tesla ще поддържат двойно по-бързо зареждане - 1

Още през 2020 година Tesla оповести плановете си да увеличи мощността на своите зарядни станции до 350кВ, което да ги постави наравно с някои от другите основни играчи на тези пазари. Сега хората на Мъск изглежда са преосмислили плановете си и ще увеличат още повече мощността на своите съоръжения.

Според информация на запалени Tesla ентусиасти, новите Superchargers V4 ще поддържат до 500kW зареждане и ще разполагат с изцяло нова форма и размери. Те ще бъдат по-малки, по-тънки и ще заемат по-малко площ от настоящите зарядни станции на марката.

Данните сочат, че новите зарядни станции ще разполагат и с два кабела, един за Tesla и един CCS конектор за други електромобили. По този начин станцията ще може да достави по 250кВ/400V на двата автомобила или 500кВ/900V на един автомобил.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами честито

    18 6 Отговор
    Дори при магистрално шофиране с 20 киловатчаса на 100 километра, теоретично тази станция ще може да зарежда по 2500 км за час, а на практика по 40 километра всяка минута.

    Тоест за десетина минути, ще зареди за ходене от София до Слънчев бряг. Май и тази опорна точка с бавното зареждане отпада?
  • 2 Браво !

    12 7 Отговор
    Само че, какво се случва с батерията? Ще се съкрати живота и! А после?

    Коментиран от #3

  • 3 Не се притеснявай

    15 7 Отговор

    До коментар #2 от "Браво !":

    Ако батерията ти е предвидена за зареждане със 100 киловата, ще се зарежда с максимум 100 киловата дори да я включиш на 1500кв зарядна станция.

    Бързо ще се зареждат само тези батерии, които са проектирани за това.

    Засега се броят на пръсти тези които могат да зареждат с над 250 киловата, но е хубаво че и за тях е помислено.

    А дори да се съкращава на половина живота на батерията заради бързото зареждане, новите батерии 4680 са проектирани за 3,5 милиона километра пробег при бавно зареждане, така че и да се съкрати живота до 1 милион километра, повечето шофьори няма и да разберат!
  • 4 Турбо

    6 6 Отговор
    "...ще поддържа до 500 квт...".Това условие отговаря за всяка мощност от 0 до 500 квт.Може да всяко число в този диапазон.Поредното ще ще ще ще ще ще.Ще има фойерверки от запалени Тесли и съкратен живот на батерията.

    Коментиран от #6

  • 5 Разбира се че е така

    6 4 Отговор
    Може да зарежда до 500 киловата, което означава че дори автомобилът да поддържа зареждане с по-голяма мощност тази зарядна станция няма да я зарежда с повече от 500.

    Но също така, тази зарядна станция въпреки че може да зарежда с 500 киловата, няма да зарежда nissan leaf с повече от 50 киловата, защото nissan leaf не поддържа по-бързо зареждане, дори да го включиш на 1500 киловата станция.

    Това са основни неща, които всеки който се впуска в спорове по темата трябва да знае поне от обща култура, преди да тръгне да се излага като тебе.

    Когато не знаеш нещо просто попитай и ще ти бъде обяснено.


    Точно както не знаеш, че един климатик черпи от мрежата един киловат електрическа енергия, но може да отделя 4 киловата топлинна енергия, без да нарушава физичните закони, но ти не можеш да го разбереш.

    Точно както не можеш да разбереш, че няма как да получиш при изчисление 60 киловата изходяща мощност на двигателя, ако самият ти си казал че входящата мощност е точно 45 киловата и нито киловата повече или по-малко, защото това вече е КПД 150 процента и е перпетум мобиле, което нарушава физичните закони.

    Ето че пиша в нови теми, за да не твърдиш, че пиша в старите да не се изложа.

    Аз си държа на думите от последните години и не съм си променил мнението по тези въпроси, а ти?

    Коментиран от #7

  • 6 Предишния коментар беше до тебе

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Турбо":

    И между другото тези 500 киловата са за 900 волта архитектура, а Тесла няма такъв автомобил, нито поддържа 500кв зареждане, ама ти пък трябваше да се изтропаш по темата без да разбираш написаното!
  • 7 Турбо

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Разбира се че е така":

    Който го интересува ще прочетете поредните ти бисери.Коп и кпд за тебе са едно и също,а климатика работи по цикъла на Карно.По твоите думи климатика е перпетуум мобиле с 400 % кпд.Гост ще потвърди.

    Коментиран от #8

  • 8 Цитирай

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Турбо":

    Това за 400% КПД Гост го каза. Аз само казах че е при един киловат консумация на изхода и на четири киловата топлинна мощност

    А ти още не си казал дали е възможно при един киловат консумация на електроенергия от контакта, климатика да отдава на изхода 4 киловата топлинна мощност или и ти подкрепяш мнението на гости че това е невъзможно и противоречи на физичните закони?

    Възможно ли е? Да или не без да увърташ, за да се измъкнеш после?
    Защото той това твърди! Противоречало на физичните закони.

    Коментиран от #10

  • 9 Адам Хилтън

    6 2 Отговор
    Има един друг проблем обаче, че ако ползваш бързо зареждане прекалено често се съкращава живота на батерията - демек нямаш ли бавно зарядно във вкъщи, батерията ще трябва да я смениш доста по-рано от 10 години. А да ти инсталират такова зарядно вкъщи също не е евтино - около 6-12 хиляди лева можело да струва - конкретната ти марка, изисква конкретно зарядно. Също трябва да платиш на електричар който разбира от такива инсталации, също може да се наложи и инсталацията на самата къща да смениш за да поддържа такова високоамперно зарядно. Абе изобщо яма за пари, за поредната мода на чорбаджиите, също като Айфоните.

    Коментиран от #12

  • 10 Турбо

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Цитирай":

    По определението за кпд от любимата ти Уикипедия,при входяща 1 квт и изходяща 4 квт колко кпд се получава специалисте?Не разбираш значението на коп.

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Доколкото разбирам

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "Турбо":

    Ще се получи СОР 4.

    Я да видим ти колко разбираш? Възможно ли е при консумация 1 киловат климатика да отделя 4 киловата топлина?

    Да или не? А дано ама надали. За седми път не отговаряш! Не знаеш отговора и сега се опиташ да смениш темата за да не отговориш и да се изложиш отново и отново и отново и отново и отново и отново ама то кой ли вече ги брои.

    Коментиран от #13

  • 12 Кой те излъга?

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Адам Хилтън":

    Едно домашно стенно зарядно струва 1000 до 2000 лв в зависимост от мощността и възможностите.

    Но то дори не е задължително, защото почти всеки електромобил пристига с комплект с кабел за зареждане, който може да ти осигури 3,5 kW в който и да е контакт, 7,4 киловата от монофазен усилен контакт, който струва десетина лева или 11 киловата от трифазен контакт, ако имаш трифазен ток.

    Ако желаеш напълно нова партида, монофазна или трифазна, 15 киловата струва 600 лв, но се чака около година, ако нямаш връзки или не намериш на кого да бутнеш някой лев.
  • 13 Турбо

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Доколкото разбирам":

    Почна да загряваш,макар и по бавно.Входа на климатика при отопление е външното тяло.Изхода му е вътрешното тяло.При охлаждане е обратното.Кпд на климатика показва,колко ефективно се пренася топлината,колко се губи от преноса.
    Докато коп показва колко ефективно се използва електроенергията, необходима за пренасянето на топлината от външното към вътрешното тяло при отопление.При изразходван 1 квт електроенергия за работа на климатика и пренесена топлина 4 квт от вътрешното тяло коп е 4.
  • 14 Турбо

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Турбо":

    Както си задал въпроса,при 1 квт входяща и 4 квт изходяща ,кпд си е 400 % специалисте перпетуум мобиле.

    Коментиран от #15

  • 15 Е добре де

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Турбо":

    Покажи ми къде съм говорил за КПД? ПОНЕ ЕДНО МЯСТО НА КОЕТО СЪМ СПОМЕНАЛ КПД КОГАТО СЪМ ГОВОРИЛ ЗА ЕДИН КИЛОВАТ ВХОДЯЩА И ЧЕТИРИ КИЛОВАТА ИЗХОДЯЩА. ЕДНО-ЕДИНСТВЕНО МЯСТО?

    А защо не поправи Гост поне веднъж когато споменаваше, че това било невъзможно и климатикът не е перпетуум мобиле? ПОНЕ ВЕДНЪЖ?

    Очевидно сега попрочете нещо и започна да се оправдаваш.

    Още не си си признал грешката, че при входяща мощност 45 киловата, няма как сметнатите от тебе 60 киловата да са били верни и да има КПД 150%.

    Ще си признаеш ли някога грешката? А дано, ама надали. Точно колкото гост ще отговори доли Шанхай е произвеждал нещо по време на локдаун след като се кълнеше в децата си, че няма как да е работил и да е изнасял защото всичко в Шанхай било блокирано, а очевидно е произвел около стотина хиляди и по-голямата част от тях са изнесени.

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Турбо

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Е добре де":

    При входяща мощност 1 квт и изходяща 4 квт колко кпд се получава?Не коп,а кпд,че ти нещо не ги различаваш.
    Тази входяща мощност 45 квт си е твоя приумица,сервирана от въздуха без изчисления и обосновка.Точно затова получаваш перпетуум мобиле в изчисленията.Базовите знания не попълват с Уикипедия.
    Винаги си признавам грешките.За фап филтъра забрави ли?

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Аз не знам, а ти?

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "Турбо":

    "При входяща мощност 1 квт и изходяща 4 квт колко кпд се получава?Не коп,а кпд,че ти нещо не ги различаваш."

    Когато аз не знам нещо си признавам. Този случай СОР = 4, а чакам от тебе да кажеш колко е КПД

    Хайде да науча нещо и от тебе в този живот?

    Коментиран от #19

  • 18 Турбо

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Е добре де":

    Ако приемем 45 квт входяща мощност за вярна,то изходящата ще е около 20 квт.В предишен спор ти доказах чрез изчисления,колко мощност е необходима за изкачване на голям наклон като на Шипка.Резултата беше доста над 20квт.Два тона баничарка не може да изкачи Шипка с толкова малко мощност.Защо според теб изкачвам Шипка,като превключвам непрекъснато 2 и 3 скорост?С 92 к.с. толко може.

    Коментиран от #21, #22

  • 19 Турбо

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Аз не знам, а ти?":

    Гост ти го каза колко е.Абсолютно перпетуум мобиле,получаваш повече отколкото си вложил.Пропуските от училище не се наваксват с Уикипедия.
  • 20 Изчисления и обосновка

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "Турбо":

    Мощността в киловати е равна на енергията в киловатчаса, разделено на времето в часове.


    При 15 литра на 100 км и 30 км/ч ще минеш 100 километра за 3,33333 часа

    15 литра са 150 киловатчаса/3,3333 часа = 45 киловата.

    Втори начин

    15 литра/3,333 часа = 4,5 литра на час разход на гориво което отново се преобразувана 45kWh/един час= 45 киловата.

    Както и да го смяташ все 45 киловата входяща мощност за двигателя по данни дадени от тебе. Нищо не съм си измислил аз.

    Докато ти си измисли някакви 30 градуса наклон прочетени в Уикипедия, които нямат нищо общо с прохода Шипка и направи грешните си изчисления с тях като изкара перпето мобиле с входяща мощност 45 и изходяща 60 киловата което е КПД 150%

    А после аз съм ти виновен, че не можеш да си сметнеш входящата мощност и забрави да я разделиш на времето за изминаване на 100 км, твърдейки десетки пъти в продължение на седмици, че входящата ти мощност е 150 киловата и при сметната от тебе изходяща мощност 60 киловата КПД е 40%.


    Моите сметки са верни и неопровержими. Можеш ли да кажеш същото за своите?
  • 21 Не се измъквай

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Турбо":

    "При входяща мощност 1 квт и изходяща 4 квт колко кпд се получава?Не коп,а кпд,че ти нещо не ги различаваш."

    Когато аз не знам нещо си признавам. Този случай СОР = 4, а чакам от тебе да кажеш колко е КПД

    Хайде да науча нещо и от тебе в този живот?
  • 22 Какво ще приемеш

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Турбо":

    Вярна ли е или не е вярна 45 киловата мощност от данните, които сам си дал за скорост и разход, а аз сто пъти ти повторих че е точно 45кв?

    Поне веднъж няма ли да кажеш, че съм бил прав, а ти си сгрешил?

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Турбо

    2 0 Отговор
    Ти винаги си прав ,дори когато грешиш.Пак старата песен мощност в квтч.То и коляновия вал беше еластичен,стоманата беше едновременно твърда и еластична,мощността отрицателна,коп и кпд са едно и също нещо,400% кпд на климатика.После се чудиш защо никой не иска да спори с теб и те гъбаркат.

    Коментиран от #28

  • 25 Турбо

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Какво ще приемеш":

    Давай да те видя как с 20 квт изходяща мощност ще изкачиш 10% наклон на Шипка.Искам изчисления ,а не разсъждения.

    Коментиран от #27

  • 26 Забравих

    0 2 Отговор
    Да кажеш последно колко е COP на вентилаторна печка? А колко е и КПД-то?

    Още ли твърдиш, че COP=1 (даже не знам какъв е този коп, за което говориш и не е лошо да кажеш) , а КПД е 70-80%

    В такъв случай при консумирани 2 киловата от контакта, според СОР изходящата топлинна мощност ще е 2 киловата, а според КПД изходящата топлинна мощност ще е между 1,4 и 1,6 киловата, така ли? Останалите 400-600 вата къде са изчезнали?

    Не мислиш ли, че вече е малко късно да кажеш, че някой друг го е писал с твоя Ник?

    Ето аз като не знам нещо и не ми е ясно, питам?
  • 27 Няма какво да смятам

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Турбо":

    Тези 10% ти си ги измисляш в момента и нямат нищо общо с реалността точно както и 30-те процента. Не си ги измерил, не си ги изчислил, а в момента си ги изсмукваш от пръстите. Може да са 1,3, 4 или 11% защо реши, че са точно 10?

    Докато при 30 километра в час и 15 литра на 100, входящата ти мощност е точно 45 киловата и може да варира плюс минус малък процент в зависимост от качеството на горивото, но предвид къде живеем вероятно ще са по-малко от 45 киловата, отколкото повече.
  • 28 С какво не си съгласен?

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Турбо":

    Покажи грешката в изчисленията? Или още държиш на твърденията че 1 литър дизел има мощност 10 киловата, а няма 10 киловатчаса енергия и няма значение за колко време ще бъде изгорен?

    Не разбра ли, че оттук ти тръгват всички грешки в изчисленията?
  • 29 И за да не си губим времето

    0 2 Отговор
    Защото очевидно ще работиш 10 дена по много, докато се затрупа темата, да не се излагаш и тогава мислиш да отговориш, ето мнението в което според вас твърдя че КПД 400%

    Къде виждаш някъде да съм написал че това е КПД а не СОР ?

    133 Ти да видиш!
    01ОТГОВОР
    Клиентите ще са изправени пред същия избор като дали да си купят две вентилаторни печки по два киловата за общо 50 лв за да се топлят или да си купят климатик за поне 1500 лв с изходяща мощност 4 киловата на отопление, но с входяща само един киловат.

    Както виждаш, нито климатиците, нито вентилаторните печки са спрели да се продават. За всеки влак си има пътници.
    Коментиран от 141

    Край на цитата. Къде видя КПД в мнението? КПД има в затворена система, а термопомпата не преобразува електрическата енергия на входа в топлина на изхода за да смяташ КПД, а се използва за пренос на топлинна енергия от едно място на друго. В случая от околната среда в помещението и затова се използва другия коефициент COP(Coefficient of performance), а във физиката и техниката, поне доколкото знам няма такъв коефициент КОП, но може и да бъркам.


    Както виждаш дори да съм написал нещо неясно, след това в рамките на няколко минути отричам да съм твърдял за 400% КПД, а вие с продължение на месеци, говорите за 150% КПД подкрепени с изчисления от които още не сте се отрекли! Даже продължаваш да ме питаш как ще качиш наклона само с 20 киловата при 45 от горивото!
  • 30 Турбо

    2 0 Отговор
    Вчера пътувах,докарал съм една кола стока,която трябва да се извади от кашоните и чувалите.
    Наклона на пътя го измерих с навигация Гармин.В началото на стръмното изкачване записах надморската височина и нулирах компютъра на Пежото.Горе на паркинга на Шипка отчетох колко е разликата в надморската височинадължината на маршрута и средния разход на гориво.Останалото го изчислих.
    Натоварената баничарка едва пъпли на 2 или 3 скорост по наклона,като използвам почти пълна мощност на двигателя.По каталог е 67 квт,да речем заради износването е по малко.Няма как изходящата мощност да е 20 квт,няма да мога да изкача наклона.
    Имаш данните,смятай колко мощност ти трябва за преодоляване на 10% наклон, въздушното съпротивление и триенето при гумите.
    Аз нямам време за губене

    Коментиран от #31, #34

  • 31 Пак имаш грешка в сметките

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "Турбо":

    Кажи разстоянието и разликата в надморската височина, че май пак си качвал връх Мусала право нагоре по наклона на офроуд без път, като предния път когато изкара 30% наклон!

    В коя точка от пътя нулира километража и показанията за среден разход на гориво? Мога да се обзаложа, че имаш грешка!

    И тук имаш грешка още в изчисленията на първоначалните данни, точно както сметна входяща мощност 150 киловата при 30 км в час и 15 литра на 100 разход.

    Коментиран от #45

  • 32 Пенчо

    2 0 Отговор
    Вие хубаво зареждате ама обектите на които ще са монтирани дали са обезпечени с такива мощности.

    Коментиран от #35

  • 33 Пак ли перпетум мобиле?

    0 2 Отговор
    "Натоварената баничарка едва пъпли на 2 или 3 скорост по наклона,като използвам почти пълна мощност на двигателя.По каталог е 67 квт,да речем заради износването е по малко."

    Да речем че е само близко до перпетуум мобиле, но все още не нарушава физичните закони и работи само с 99,9% КПД и има малко износване, та приемаме че входящата и изходящата мощност са 60 киловата за по-лесно смятане.

    Можеш ли да сметнеш колко би трябвало да ти е разхода на гориво в този идеален случай?

    Понеже не можеш, аз ще ти го сметна отново, а ти намери грешката, ако я има.

    1. 60 киловата мощност се доставят от 6 литра на час дизелово гориво.

    2. За да го обърнем от л/ч към л/100км трябва

    - да изчислим времето за изминаване на 100 километра, като разделим 100км на средната скорост 30км/ч и получаваме 3, 33333 часа за изминаване на 100 километра.

    - да умножим времето за изминаване на 100 километра по разхода за час, - 3,333ч х 6л/ч = 20л/100км

    3. Тоест минималният теоретичен разход при 60 киловата мощност и 30 км в час е 20 литра на 100.

    4. При 19,9 литра на 100 или по-малко, вече караш перпетуум мобиле.

    5. Ще ми припомниш ли колко беше твоя среден разход? Не беше ли 15 на сто? Това означава 45 kW входяща мощност и 60 киловата изходяща - 150% КПД

    Сега обаче не бива да забравяме, че колкото и да ти е добра баничарката, все пак трябва да се подчинява на физичните закони и максималното теоретично КПД което можеш да постигнеш е под 40%, но а
  • 34 Пак ли перпетум мобиле?

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "Турбо":

    Сега обаче не бива да забравяме, че колкото и да ти е добра баничарката, все пак трябва да се подчинява на физичните закони и максималното теоретично КПД което можеш да постигнеш е под 40%, но аз ще ги приема за толкова.

    6. При 60 киловата на изхода , 30 км в час и 40% КПД разходът е 20л/100/0,4=50л/100, ако си използвал максималната мощност на двигателя. И това е минималния разход при максимално на теория КПД.

    7. В реалността трудно ще постигнеш дори 30% КПД от резервоара до колелата, като включиш всички загуби и консумацията на допълнителни системи, което автоматично означава поне

    20/0,3 = 66л/100 разход на гориво при 30 км в час.

    Все още ли твърдиш, че си използвал пълната мощност на двигателя?

    Ако имаш някакви претенции за грешки, посочи в коя точка са и ги поправи по свое усмотрение за да коментираме?

    Този път целта не е да повтаряш грешките няколко седмици, за да съм сигурен че ти си писал и няма да се отметнеш, а целта е да си намерим грешките и да стигнем до консенсус възможно най-бързо и ще ти давам точно как съм изчислила всичко, за да ми намериш грешките и да ме поправиш.

    Давай?
  • 35 Хубаво е, че питаш

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Пенчо":

    Към момента всеки 4 зарядни на Тесла са свързани към шкаф, който поддържа общо 1000 киловата мощност.

    Очевидно в момента за да поддържат 500 киловата на колонка, ще трябва да свържат един шкаф към две колонки, които ще поддържат

    Две по 500 kW

    4 по 250 kW

    Или 2 по 250 kW плюс 500 kW

    Тези шкафове са свързани към батерии, които имат капацитет за съхранение 3000 киловатчаса и двупосочен инвертор, който може да разрежда и зарежда батерията с мощност 1500kW както от мрежата, така и от фотоволтаични панели върху зарядната станция.

    Тоест тази енергия е съхранена с много по-ниска мощност от мрежата, когато натоварването и е било малко и цените ниски и/или от фотоволтаиците когато пече слънце, а няма достатъчно коли за зареждане, които да изразходят всичката произведена енергия.

    И не стига, че не натоварват мрежата, но всъщност и помагат, като връщат енергия от батериите в електропреносната мрежа, когато е претоварена и цените са високи.

    Тоест колкото повече такива зарядни има толкова ще е по сигурна енергийната мрежа и толкова ще са по-ниски цените на тока. Това е бъдещето на енергетиката. Токът да се произвежда, съхранява и използва близо до мястото на производството, за да се намали натоварването на електропреносната и електроразпределителните мрежи, въпреки повишаването на потреблението на електроенергия.
  • 36 Турбо

    2 0 Отговор
    Грешката ти е,че смяташ мощност в киловатчаса.Липсата на базови знания,не могат да се наваксат с четене в любимата ти Уикипедия.
    Баничарката няма как да извади повече от 76 квт мощност.Ако предположим,че максималната изходяща е 60 квт,а входящата 150 квт,кпд се получава 40 %.Колкото и да я настъпваш разхода е около 15 л/100.Грешни са ти сметките,баничарката не може да изгори 66 л/100 ,това да не ти е камион Белаз.
    Изобщо не смятам да стигам с теб до консенсус,това е невъзможно да се постигне с наученото от Уикипедия.Най интересното е,че сам си вярваш.

    Коментиран от #38, #39, #46

  • 37 гост

    0 3 Отговор
    Това е всичко, което е нужно, остава и повечето коли да преминат към 800волтови батерии, или поне както прави Хюндай/Киа, 400волтова архитектура, която при заряд работи на два кърга и зарежда като 800волтова. Тогава действително няма да има пречка нито финансова, нито мрежова за изместването на ДВГ.
  • 38 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Турбо":

    Не му се връзвай на тоя,само те дразни да му отговаряш и да трупа постове.

    Коментиран от #44

  • 39 Ще изчакам

    0 3 Отговор

    До коментар #36 от "Турбо":

    Продължаваш ли да твърдиш че литър дизел има мощност, но няма енергия?

    Калоричността мярка за какво е? За мощност или за енергия?

    Как изчисли 150 киловата мощност и откъде се взеха? Може ли формулите?

    Аз ти показах как стигнах до моите 45 киловата, като разделих енергията на горивото на времето за неговото изгаряне, за да получа моментната мощност.

    Ще изчакам да се наработиш колкото е необходимо за да се откажеш от предишното мнение с мотива че не си го писал, защото е очевидно грешно.

    Коментиран от #40

  • 40 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Ще изчакам":

    От уикипедия да не са ти издали сертификат, който да ти дава право да оценяваш хората?

    Коментиран от #41

  • 41 Уикипедия греши ли?

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Че като гледам нещо си противоречите с нея и хич не я обичате?

    Според Уикипедия дизела има енергийна плътност 36MJ/l

    Какви са тези мега джаули и какво представляват?

    36 мегаджаула на колко киловата мощност се равняват?

    Коментиран от #42

  • 42 На 10кВтч

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "Уикипедия греши ли?":

    1кВтч=1000ВтХ 3600сек=3 600 000Дж.=3,6МДж 36МДж = 10кВтч

    Коментиран от #43

  • 43 Това го обясни на

    0 3 Отговор

    До коментар #42 от "На 10кВтч":

    Инженерите турбо Радев и Гост

    Според тях един литър дизел има мощност 10 киловата, защото горивото имало мощност, а нямало енергия, а мощността не се мери в киловатчаса.

    Виж колко пъти ми се подиграваха, че меря мощност на литър гориво в киловатчаса. Следователно написаното от тебе Не е вярно от тяхна гледна точка и Уикипедия лъже нагло, а ние преписваме от нея лъжите. В учебника по перпетуум-мобиле пишело друго. Всеки литър дизел има 10 киловата мощност и точка по въпроса.
  • 44 Турбо

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Гост":

    Опитва се да ме дразни, защото за пореден път се изложи с кпд и коп.Тоя е за връзване,изпитва нужда винаги той да е прав.Винаги ми преиначава твърденията като това,че горивото имало мощност хахахаха хиляда пъти му повторих,че от 1 литър дизел,в двигателя може да се получи 10квт мощност,той си го преиначи както на него му е удобно и повтаря като латерна.

    Коментиран от #48, #49

  • 45 Турбо

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Пак имаш грешка в сметките":

    Измервал съм от началото на стръмното изкачване.Разстоянието,което съм измериш е 7 километра,а денивелацията 700 метра.Хайде смятай да те видя.

    Коментиран от #47

  • 46 Това аз ли го твърдя?

    0 3 Отговор

    До коментар #36 от "Турбо":

    "Ако предположим,че максималната изходяща е 60 квт,а входящата 150 квт,кпд се получава 40 %.Колкото и да я настъпваш разхода е около 15 л/100.Грешни са ти сметките"

    Посочи ми поне една запетайка, която съм променил?

    Само искам да потвърдиш че си изчислил тази мощност при 15 литра на 100 разход и 30 километра в час, а после да ми кажеш в коя точка съм сгрешил в коментари 33 и 34.

    Посочи ми поне една грешка? След като никога не си твърдял че горивото има мощност 10 киловата на литър, някога отрекъл ли си, че има енергия 10 киловатчаса на литър?

    Хайде да ми посочиш къде съм казал че мощността се мери в киловатчаса? В коя точка е станало това?

    Ще ми посочиш ли къде във всички изчисления в двата коментара въобще съм споменал киловатчас?

    Виждаш ли кой преиначават думите?
  • 47 Ами смятам

    0 2 Отговор

    До коментар #45 от "Турбо":

    И все перпетомобиле излиза! Входящата мощност пак е 45 киловата при 30 км в час и 15 на сто. И 1000 пъти да го сметна все толкова излиза. Хайде намери грешката къде е?

    Коментиран от #50

  • 48 Това пък кога съм го отричал?

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "Турбо":

    "че от 1 литър дизел,в двигателя може да се получи 10квт мощност"

    За разлика от твърдението че от 45 киловата на входа може да получиш 60 киловата на изхода, което е абсолютно невъзможно според мен, никога не съм твърдял, че от един литър дизел не можеш да получиш 10 киловата мощност. Винаги съм твърдял че можеш да получиш и 1 киловат мощност, както и 100 киловата мощност, а след като 10 е между 1 и 100, защо да не можеш да получиш 10 киловата?

    Я посочи къде съм го отричал? Ти си този, който твърди, че от 1 литър се получават точно до 10 киловата и нищо друго. Точно както твърденията че от 15 литра/100км дизел при 30 км в час , получаваш 150 киловата входяща мощност и ще получиш същата мощност от 15 литра на 100 при 120 километра в час, ако катериш друг баир с някакъв друг наклон, но същия разход и тогава пак ще караш с максималната мощност на двигателя при 40% КПД?

    Поправи и това мое твърдение, ако греша някъде?
  • 49 Така е изложих се за КПД и коп

    0 3 Отговор

    До коментар #44 от "Турбо":

    А ти защо мълчиш като партизанин на разпит?

    Продължавам да питам:

    Да кажеш последно колко е COP на вентилаторна печка? А колко е и КПД-то?

    Още ли твърдиш, че COP=1 (даже не знам какъв е този коп, за което говориш и не е лошо да кажеш) , а КПД е 70-80%

    В такъв случай при консумирани 2 киловата от контакта, според СОР изходящата топлинна мощност ще е 2 киловата, а според КПД изходящата топлинна мощност ще е между 1,4 и 1,6 киловата, така ли? Останалите 400-600 вата къде са изчезнали?

    Това по повод изказването ти:
    "КОП и кпд са различни неща.Коп е коефициент на трансформация.На входа имаш 1 квт,на изхода 4 квт и коп е 4.При вентилаторна печка имаш 2 квт на входа и 2 квт на изхода,коп е 1.
    Кпд е вече друга бира.При вентилаторната печка освен излъчената топлина,имаш загуби.Част от енергията се превръща в светлина на реотана,имаш загуби от загряване в намотките на вентилатора и триене в лагерите.Кпд е някъде около 70 -80%."

    Очевидно много ги разбираш разликите между коп и КПД, та затова те моля за разяснение, защото аз не мога да ги схвана. Правилно ли съм пресметнал по твоите препоръки?

    Коментиран от #51, #56

  • 50 Турбо

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ами смятам":

    Чакам да ми изчислиш изходящата мощност с данните които съм ти дал.
  • 51 Турбо

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Така е изложих се за КПД и коп":

    Няма да си губя времето да ти попълват празните места от образованието ти.Не ми плащат за това

    Коментиран от #52

  • 52 Не те карам това

    0 3 Отговор

    До коментар #51 от "Турбо":

    Попълни си своите. Моите формули и данни са правилни за разлика от твоите!

    Изчислената входяща мощност при тази скорост и разход е точно 45 киловата и нито киловат повече или по-малко. Абсурдно е да е 150 киловата, както си ги сметнал ти.

    Калоричността 36 мегаджаула на 1 литър дизел не може да се преобразува в киловати И никога не е могло , защото не е мощност, а енергия в киловатчаса, каквото и да пише в учебниците ти и във фалшивата таблица на ремикс.

    Коментиран от #53, #54, #55, #58

  • 53 Турбо

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Не те карам това":

    Не се измъквай.Входящата я остави настрана.Чакам да ми изчислиш изходящата с денивелация 700 метра и дължина 7 км на маршрута.Давай,смятай да си видиш поредното перпетум мобиле.

    Коментиран от #61

  • 54 Турбо

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Не те карам това":

    Горивото има енергия,така е.Но като се изгори в двигателя се получава механична мощност в квт.Това и първокласник щеше да го разбере.

    Коментиран от #57

  • 55 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Не те карам това":

    Този път колко кпд ще изкараш господин климатичен перпетум мобиле?
  • 56 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Така е изложих се за КПД и коп":

    Не мога да разбера,защо ти отнема толкова много време да разбереш нещо толкова елементарно.

    Коментиран от #59

  • 57 Пак питам?

    0 2 Отговор

    До коментар #54 от "Турбо":

    Къде видях киловатчаса в изчисленията?
  • 58 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Не те карам това":

    "Изчислена" от теб 45 квт входяща,означава ли 20 квт изходяща?С толкова малко мощност може да изкачиш планински проход с Фиат 500,но не и товарна баничарка.

    Коментиран от #60

  • 59 Ами отговори де

    0 2 Отговор

    До коментар #56 от "Гост":

    Още не съм разбрал? Надали ще разбера как в единия случай имаме два киловата изходяща мощност, а в другия само 1,4 киловата от една и съща вентилаторна печка, която консумира два киловата от контакта.

    Ти ако си разбрал, обясни го? В какво се превърнаха тези 600 вата и защо нарушиха отново закона за запазване на енергията?

    А този Coefficient Of Performance, По какъв начин се отнася за вентилаторна печка? Наистина не мога да я схвана вашата физика, която не отговаря на нашата, където този коефициент се отнася само за термопомпи? Как пък сложихте CoP на вентилаторна печка?
  • 60 Дрън-дрън

    0 2 Отговор

    До коментар #58 от "Гост":

    Ако баничарката на Турбо по негови изчисления харчи 60 киловата при 30% наклон, при три пъти по-малък наклон 10%, ще харчи около 20 киловата, което вече е 45% КПД, което е теоретично възможно, но на практика не е и пак бърка нещо. По-вероятно е на клона да е около 8% или по-малко.

    Какво стана обаче със 150 киловата входяща мощност? Май не можа да намериш грешка в изчисленията и се съгласяваш, че не е 150, а 45кв?
  • 61 Виж предишния коментар

    0 2 Отговор

    До коментар #53 от "Турбо":

    20 киловата и 45% КПД. Ти толкова ли ги изкара?

    Хайде сега ти кажи дали входящата е 150 или 45 киловата?
    Ако входящата ти е 150 киловата, КПД отива на 13%, което е нормално за градско при ниско натоварване на двигателя и малък въртящ момент, но е нелогично ниско за високонатоварен двигател, където се очаква КПД да е около максималното.

    И в крайна сметка се оказва, че сметките ти нямат нищо общо с предишните и се съгласяваш с моите?

    В крайна сметка входящата ти мощност не е 150 киловата изходящата 60 киловата, а дойде на моята, че са 45 входяща и 20 изходяща?

    Ти да видиш!

    Коментиран от #62

  • 62 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Виж предишния коментар":

    Пак предположения и нито ред изчисление.Друго не съм и очаквал инджинер перпетуум мобиле с диплома от Уикипедия.
  • 63 Малко ли са ти изчисленията

    0 3 Отговор
    В 33 и 34 коментар съм ти номерирал 7 реда изчисления. Намери ли грешка?

    Ти и един ред изчисления дал ли си за 150 киловата входяща мощност при 30км/ч и 15/100?

    Поне един за максимална мощност 67kW при 30км/ч и наклон 10%, който уж си измерил с Гармин?

    Моите сметки излизат на 100%, а твоите ги няма, а само твърдения за съществуването на перпетуум мобиле и нищо друго от години насам.

    Коментиран от #65

  • 64 От любопитство

    0 3 Отговор
    Докато си пия кафето реших да сметна се пак тази баничарка колко ли харчи при 10 % наклон при 30 километра в час.

    1. 10%=5,7106⁰
    2. P=m.g.V.sin(A)/3600=1800kg.9,8m/s.30км/ч.sin(5,7106⁰)/3600=14,6270642kW

    Ти да видиш !

    Даже няма да ти смятам съпротивлението на гумите и челното съпротивление при 30 километра в час защото ще са смешни на фона на изкачването на 10% наклон!

    И се връщаме на

    "Натоварената баничарка едва пъпли на 2 или 3 скорост по наклона,като използвам почти пълна мощност на двигателя.По каталог е 67 квт,да речем заради износването е по малко.Няма как изходящата мощност да е 20 квт,няма да мога да изкача наклона."

    Ами въобще не ти е малко износването, след като двигателя се затруднява да ти достави 17-18 киловата до гумите.

    Това че не си инженер е ясно от километри, ама сега се чудя дали въобще имаш баничарка и дали въобще си стъпвал на Шипка, ако въобще си шофьор!

    Коментиран от #69

  • 65 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Малко ли са ти изчисленията":

    Тези изчисления не ги показвай никъде хахахаха ще те скъсат от подигравки господин климатичен перпетум мобиле.Щом 60 квт изходяща мощност я изкара да се получи от разход 66 л/100 км.Усети ли се? ИЗХОДЯЩА мощност свърза с разхода на гориво?
    Че и си умножил с кпд,вместо да разделиш с кпд.Затова ти се получава перпетум мобиле.

    Коментиран от #66, #67

  • 66 Кое точно не разбра

    0 2 Отговор

    До коментар #65 от "Турбо":

    При 60 киловата полезна мощност на изхода и 30% КПД трябва да имаш 60/0.3= 200 киловата консумация на входа. 200 киловата са разход 20 литра на час. 100 километра се минават за 3, 3333 часа и разходът става 66,6666 литра на 100

    Колко по-елементарно да ти го обясня?
  • 67 Провери ли сметките за наклона?

    0 2 Отговор

    До коментар #65 от "Турбо":

    Има ли грешка или перпетуум-мобилето се отлага, защото физиката отново победи?

    А ако толкова те объркват тези киловатчаса, можем въобще да ги избегнем като използваме мегаджаули
    1.
    1 киловат мощност = 3,6 мегаджаула на час

    2.
    200 киловата са 720 мегаджаула на час

    3.
    100 километра са 3,33 часа пътуване с 30 километра в час.

    4.
    За 100 километра ще изразходиш 3,333.720=2400 мегаджаула.

    5.

    1л дизел = 36 мегаджаула.

    6.
    2400/36= 66,6666667 литра дизел.

    Както и да го смятам, все толкова излиза. Да намираш в някой ред грешка? Кажи в кой номер?

    Мога да ти го сметна по още пет начина и пак толкова ще излезе, а ти не знаеш дори един начин по който да си сметнеш входящата енергия, когато вече знаеш изходящата и КПД.
  • 68 Поправка

    0 2 Отговор
    "Мога да ти го сметна по още пет начина и пак толкова ще излезе, а ти не знаеш дори един начин по който да си сметнеш входящата енергия, когато вече знаеш изходящата и КПД."


    Знам че мразиш енергията, така че ще редактирам това изказване, защото дали ще смяташ по енергия или по мощност няма никаква разлика по принцип ама за тебе е голям проблем, когато някой спомене енергия и КПД заедно. За да избегнем словоблудствата ти по темата, приеми че съм написал:


    Мога да ти го сметна по още пет начина и пак толкова ще излезе, а ти не знаеш дори един начин по който да си сметнеш входящата МОЩНОСТ, когато вече знаеш изходящата и КПД.
  • 69 Турбо

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "От любопитство":

    Изненада ме,най после си намерил формулата!След толкова месеци четене в Уикипедия си успял.Това не означава,че изчислението е верно.Ще те оставя сам да си намериш грешката.

    Коментиран от #71, #74, #75, #82

  • 70 Ето ти и по енергия

    0 2 Отговор
    Така най-много личи какво перпетомобиле караш.

    Ако двигателят ти работи с мощност 60 киловата, ще изминеш 100 километра за 3,33 часа и двигателят ти през това време ще извърши полезна работа 60kW.3,33h = 200 kWh за 100 километра полезна работа.

    Ти твърдиш че разходът ти е 15 литра на 100 километра което е 150kWh за 100 километра разход на енергия на входа.

    При 150 киловатчаса разход на енергия и 200 киловатчаса полезна работа имаш КПД 133%

    При входяща мощност 45 киловата и изходяща 60 киловата, КПД пак е 133%.

    Дали по мощност Дали по енергия, Дали по киловати Дали по мега джаули сметките винаги излизат едни и същи, ако знаеш какво смяташ и как да го сметнеш!

    Чакам да ми покажеш грешката в някое изчисление?
  • 71 Я си пий гинко билобата

    0 2 Отговор

    До коментар #69 от "Турбо":

    По тази формула ти сметнах, че караш перпетомобиле при 30% наклон още в предишния спор и ти сметнах, че наклона няма как да е повече от 10%.

    А единственото нещо което съм интерпретирал и мога да сгреша е теглото, но дори там съм пресолил манджата, като вместо 1300 kg съм засилил 1800кг което е почти максималното позволено тегло на партнера по каталог, а доколкото си спомням ти обясняваше, че караш в сравнително леки стоки и не ти е необходим микробус. Хайде не ми обяснявай, че товариш по един тон багаж за да ти излязат сметките? Само че и тон товар да сложа което означава, че качил два пъти повече килограми отколкото е товароносимостта, пак ще остане под 20 киловата.

    Ако искаш да се излагаш казвай теглото, ама си помисли сега ли ще излъжеш или досега си ни лъгал?

    После си помисли как от 5 на 100 по каталог празен, разходът ти е 4,5 докато го караш претоварен с два пъти повече от максимално разрешения товар

    Коментиран от #78

  • 72 Максимално тегло

    0 2 Отговор
    Хайде от мен да мине при максимално позволено тегло от 1920 кг, мощността за преодоляване на 10% наклон с 30 километра в час е 15,6022018 киловата.

    Смяташ ли че в сравнение с преди това изчислените 14,6270642kW има някаква съществена разлика?

    И като вземем предвид, че не си дал средната скорост, защото не си засякъл за колко време си изминал тези точно 7000 м с точно 700 м денивелация тази мижава разлика е в рамките на статистическата грешка.

    И понеже вероятността да си засякъл точно 700 М денивелация за точно 7000 метра точно на връх Шипка е много по-ниска отколкото да удариш три поредни шестици от тотото, забележката ти за 6-7% разлика в познаването на теглото по метода на Ванга си е чиста проба заяждане на дребно от безсилие.

    Няма такъв участък на връх Шипка и много добре го знаеш, защото не ми отговори от къде до къде си засякъл тези точно 7000 м с точно 700 м денивелация точно 30 километра в час средна скорост и точно 15 литра на 100 разход.

    И въпреки всички измислени условия, претоварвания и каквото се сетиш, докарваме четири пъти по-ниска от максималната мощност на баничарката за качване на несъществуващ наклон на Шипка!

    А спореше, че мощността за движение по магистрала била по-ниска? Дали можеш да докараш двайсетина киловата за движение с празна баничарка, на която си свалил дори седалките за да олекне като се движиш по магистралата с по твоите думи " максималната разрешена скорост по пътя по който се движа"

    Абе как все тво
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Мощност енергия време

    0 2 Отговор

    До коментар #69 от "Турбо":

    А спореше, че мощността за движение по магистрала била по-ниска? Дали можеш да докараш двайсетина киловата за движение с празна баничарка, на която си свалил дори седалките за да олекне като се движиш по магистралата с по твоите думи " максималната разрешена скорост по пътя по който се движа"

    Абе как все твоите сметки не излизат, а единствената грешка която намираш е, че не съм отгатнал точното тегло на баничарката ти?

    Дали въобще ти трябваше да зачекваш темата за мощност енергия и КПД, като не си спрял да се излагаш от 4 години, откакто пишеше с никът Радев и още не си схванал дори връзката между енергия мощност и ВРЕМЕ , като ВИНАГИ забравяш последното в сметките И не правиш разлика между киловат и киловатЧАС?

    Коментиран от #77, #81

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "Нисък разход, голяма мощност":

    Не ти ли се се вижда малко общото тегло 1800 кг за товарна баничарка?Ти откъде знаеш колко е тежка една баничарка дълга база и колко товари?Откъде си сигурен този ден Турбо колко товар е возил?Може да е влачил ремарке.Занижавал си данните за ти се получат сметките.Средната скорост не ти ли се вижда малко?По системата на Нагодяйкин си избрал тегло и скорост за да ти се получат опорките.

    Коментиран от #88

  • 77 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "Мощност енергия време":

    Този спор го води с мен,не с Турбо.

    Коментиран от #79

  • 78 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Я си пий гинко билобата":

    Откъде си сигурен за наклона от 10% на прохода?На най стръмния участък наклона е по голям.В нета го дават 10% за целия участък от 14 километра.От село Шипка в началото на прохода, пътя е равен.

    Коментиран от #80

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Аз не си ги измислям условията

    0 2 Отговор

    До коментар #78 от "Гост":

    Смятам всичко по данните които турбо лично ги е измерил и споделил тук. Аз само си смятам!

    А моите сметки излизат с 40% КПД, а на турбо със 133% КПД, въпреки че той лично е измислил условията, за да докаже гледната си точка. Както виждаш измислих само теглото защото не го знам и мога да сметна с каквото тегло си измисли Турбо.

    Коментиран от #83

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Да видим?

    0 2 Отговор

    До коментар #69 от "Турбо":

    ако входящата мощност при 15 на сто при 30 километра в час е 45 киловата, колко ти е входящата мощност, когато караш със 140 километра в час с разход 6 на сто?

    Можеш ли да сметнеш? А дано ама надали. Можеш ли поне да отговориш дали е повече или по-малко от 45 кв, след като разхода е повече от два пъти по-нисък? Хайде да видим имаш ли напредък от преди, когато твърдеше че по-нисък разход на 100 километра означава по-малка входяща мощност?

    Коментиран от #84

  • 83 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "Аз не си ги измислям условията":

    Твоите сметки ги знаем ,всичките са перпетум мобиле.Щом климатика има 400% кпд какво да говорим повече.
  • 84 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "Да видим?":

    Мога,но не си ти човекът,който ще ме изпитва.

    Коментиран от #87

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Турбо

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "Гост":

    Нищо,нека си смята с неговите изходни данни,нали трябва да докара нужните му резултати.Поне се е постарал да намери вярната формула.

    Коментиран от #90, #91

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Така ли било?

    0 2 Отговор

    До коментар #88 от "Турбо":

    Не каза ли, ти че си засякъл 15 литра на 100 разход при 30 километра в час средна скорост за изкачване на 700 метра денивилация и разстояние 7км?

    Всичко е сметнато само от тези данни, които лично си дал. Само че от едни и същи изходни данни, аз изкарах входяща мощност 45 киловата, а ти ги изкара 150 киловата.

    При данните за наклона и максимално възможно тегло от 1920 кг, аз изкарах 15,6 киловата необходима мощност, а ти над 50 киловата, като даже смятаме по една и съща формула.

    От едни и същи изходни данни, които ти си казал, сме получили напълно различни резултати. На кой сметките са грешни, защото няма как и двете решения да са верни?
  • 91 Можеш ли да отговориш?

    0 2 Отговор

    До коментар #88 от "Турбо":

    ако входящата мощност при 15 на сто при 30 километра в час е 45 киловата, колко ти е входящата мощност, когато караш със 140 километра в час с разход 6 на сто?

    Можеш ли да сметнеш? А дано ама надали. Можеш ли поне да отговориш дали е повече или по-малко от 45 кв, след като разхода е повече от два пъти по-нисък?

    Хайде да видим имаш ли напредък от преди, когато твърдеше, че по-нисък разход на 100 километра означава по-малка входяща мощност?

    Или още смяташ, че входящата мощност в първия случай е 150 киловата, а във втория е 60 киловата?

    Коментиран от #92, #96

  • 92 Турбо

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "Можеш ли да отговориш?":

    Госта ти е отговорил в коментар 84.

    Коментиран от #93

  • 93 Ха-ха-ха

    0 2 Отговор

    До коментар #92 от "Турбо":

    Ако знаеше отговора, щеше поне да отговориш дали е повече или по-малко от 45 киловата, ама не можеш дори това да сметнеш. Как точно си представяш да сметнеш КПД, като не можеш да си сметнеш дори входящата мощност и си мислиш, че тормозиш двигателя на максимална мощност на втора предавка, защото било странно и си претоварил пикапа, при положение че няма и двайсетина киловата барабар с въздушното съпротивление и съпротивлението на търкалянето на колелата?

    А в същото време, когато мислиш, че си "облекчил" двигателя с два пъти по-нисък разход на гориво на магистралата, заради лекия наклон надолу и липсата на багаж, мислиш, че караш с два пъти по-ниска мощност, всъщност както входяща така и изходящата ти мощност е два пъти по-голяма, отколкото в първия случай, ама ти не можеш да си го сметнеш и между 6 на сто и 15 на сто, коя била по-голямата цифра!

    Забавленията с тебе нямат край!

    Коментиран от #94, #95

  • 94 Поправка

    0 2 Отговор

    До коментар #93 от "Ха-ха-ха":

    защото било СТРЪМНО и си претоварил пикапа
  • 95 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #93 от "Ха-ха-ха":

    Не мисля,че съм чел някъде по големи глупости.

    Коментиран от #98

  • 96 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "Можеш ли да отговориш?":

    На магистрала с разход от 6 л/100 ще изгориш само 6 литра за 100 км.На планински проход ще изгориш повече за същото разстояние.Елементарно е.Не разбирам защо ти трябва толкова усилия да го разбереш.

    Коментиран от #99

  • 97 Гост

    2 0 Отговор
    Забавлението с теб е несравнимо.Дай измисли нещо ново,така за настроение да се посмеем.
  • 98 Тебе пък кой те пита

    0 2 Отговор

    До коментар #95 от "Гост":

    Да се месиш?
    Турбо поне може да си види грешката, въпреки че никога, по никакъв повод и в никакъв случай няма да си я признае. Ти дори не разбираш написаното и в никакъв случай не можеш да сметнеш входящата мощност, иначе щеше да видиш че съм прав!

    Коментиран от #101

  • 99 Още четене трябва

    0 2 Отговор

    До коментар #96 от "Гост":

    Аз питам за мощност. Ти правиш ли разлика между мощност и енергия?

    Коментиран от #100, #102

  • 100 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "Още четене трябва":

    Спора ми с теб започна като разход на енергия на планински път и магистрала.Как Теслата при спускане щяла да си върне заряда при спускане.При петролна кола това няма как да се случи.
    Ти го обърна на мощност след като видя грешката си.

    Коментиран от #103

  • 101 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "Тебе пък кой те пита":

    Това е свободна медия всеки може да пише.
  • 102 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "Още четене трябва":

    С неверни данни ще получиш неверни резултати.Скоростта не ти ли се вижда ниска?Дори с двутонен сув ще се движиш поне с 50 км/ч.С 30 км/ч се движат 40 точните камиони.При 30 км/ч скорост означава че наклона е по голям от 10% или теглото на баничарката е по голяма.
    Аз приемам скорост 50 км/ч.Турбо е отчел 15 л/100.При тази скорост ще изгори 7,5 л гориво.
    При магистрално шофиране ти е дал 6 л/100 при движение с 100 км/ч.
    Кое число е по голямо,7,5 или 6 литра.От тук може да изчислиш входящата мощност.Коя е по голяма?

    Коментиран от #106

  • 103 Това е баничарката на Турбо

    1 1 Отговор

    До коментар #100 от "Гост":

    Доколкото си спомням е дизелова, а не електрическа.

    И понеже беше много сигурен, не пожела да се обзаложим на 1000 лв, че за преминаването на сливенския проход в двете посоки с неговата баничарка, може да изразходи по-малко гориво, отколкото за изминаване на същите 40 километра по магистрала със 140 километра в час.

    Никакви сметки, а пълним резервоара догоре и после допълваме да видим кога ще събере повече.

    После изведнъж се преместихме на Шипка. После решихме, че ще натоварен баничарката с повече товар отколкото е разрешено по каталог и пак не е много сигурен в резултата защото се отметна от облогът. Най-малкото защото не знае колко харчи баничарката със 140 километра в час, защото никога не е вдигал толкова.
    Тогава вече от енергия преминахме на мощност, защото знам че за вас е едно и също и смятате че големия разход на 100 означава голяма мощност.

    И въпреки, че не съм 100% сигурен, съм почти убеден че баничарката на турбо за 60 километра преминаване в двете посоки на Шипка, ще изхарчи по-малко литри гориво, отколкото за 60 км по магистралата със 140 километра в час. Без ремарке и без да я претоварва. За електромобил да не говорим.


    Времето мебелите и в мощността и енергията ще е по-малко за преминаване през Шипка отколкото над магистралата. Както виждаш, аз все още държа на това което съм казал и не съм променил и буква.

    Питай Турбо дали и с него е така? Дали все още мисли, че средната мощност за изкачване на Шипка е по-голяма, от

    Коментиран от #105, #107

  • 104 Това е баничарката на Турбо

    0 1 Отговор
    Мощността и енергията ще е по-малко за преминаване през Шипка отколкото на магистралата. Както виждаш, аз все още държа на това което съм казал и не съм променил и буква.

    Питай Турбо дали и с него е така? Дали все още мисли, че средната мощност за изкачване на Шипка е по-голяма, отколкото и магистрала, особено откакто научи, че прохода Шипка не бил един баир 300 м? Питай го дали все още мисли, че при разход 15 литра на 100км входящата мощност винаги е 150 киловата независимо от скоростта?

    Питай го все още ли мисли, че ако кара с 30 километра в час и изходяща мощност 60 киловата и топлинни загуби 90 киловата , които са общо 150 киловата и 15 литра на час дизелов еквивалент, все още смята, че това се равнява на разход 15 литра на 100 километра?

    Както виждаш, аз все още не съм си сменил нито едно първоначално твърдение и те важат дори при абсурдните сценарии на турбо, които нямат никаква връзка с реалността и постоянно ги променя в движение, като например 30% наклон на Шипка и два тона баничарка!
  • 105 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #103 от "Това е баничарката на Турбо":

    Дал съм ти данните,смятай.Мъчиш се пак да се измъкнеш с много приказки.Не се интересувам в какво ти си убеден или сигурен.Колко квт ще бъде изходящата мощност с 7,5 и 6 л/100 разход?

    Коментиран от #108

  • 106 Ти адвокат на турбо ли си?

    0 2 Отговор

    До коментар #102 от "Гост":

    Остави го сам да знае с каква скорост се е движил и колко му е бил средния разход. Каза че ги е прочел от борд компютъра. Средна скорост 30 км в час, 15 литра на 100 разход. Точно 7000 метра разстояние и точно 700 М денивелация засечени по Гармин. Както виждаш всичко е измерено много прецизно и дори при тези 100% точни резултати, при които аз получавам входящата мощност с точност 100%, турбо пак изкарва перпетум мобиле.

    Да ти припомня ли че първоначално скоростта беше 20 километра в час? Да ти припомня ли, че първоначално сметките бяха за 30% наклон за изкачване на прохода Шипка, който е с дължина 30 километра? Май не си спомняш шегите ми, че е изкачил по-високо от Еверест право по билото нагоре с този наклон, защото означава че би трябвало да е преодолял денивелация 10 000 метра.

    Казвам ти, че ни е изключително забавно да четем с приятели и познати бисерите ви. Даже пращам отделни цитати и линкове по Вайбър от време на време!

    Коментиран от #109

  • 107 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #103 от "Това е баничарката на Турбо":

    Дали ще намериш някой който ще пожелае да се обзалага с теб? Пак ще се измъкнеш или може и да не дойдеш.Откога те карам да направим София Бургас да видим кой ще пристигне по рано,ти с Тесла,аз с дизелова кола.Нещо се отметна и млъкна.

    Коментиран от #110

  • 108 Отговорът е прост

    0 1 Отговор

    До коментар #105 от "Гост":

    "При тази скорост ще изгори 7,5 л гориво.
    При магистрално шофиране ти е дал 6 л/100 при движение с 100 км/ч.
    Кое число е по голямо,7,5 или 6 литра.От тук може да изчислиш входящата мощност.Коя е по голяма?"


    За всеки завършил гимназия без въобще да смята е видно, че мощността на магистралата е между два пъти и три пъти по-висока, така че даже няма нужда от точни сметки. Ето получи си отговора.

    Дежавю между другото, защото беше безсмислено да прави и сметките, дали от 45 kW входяща мощност за катерене на Шипка, двигателя може да изкара 60 киловата мощност на изхода. В такъв случай няма никакъв смисъл да проверявам сметки а просто обявявам че това е перпетум мобиле. Поредното!

    А след като ми задаваш този въпрос очевидно си сигурен, че мощността при 7,5 литра на 100 км в час е по-висока? Турбо поне се усети, че греши, ама ти продължаваш!

    Коментиран от #111

  • 109 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #106 от "Ти адвокат на турбо ли си?":

    Обзалагам се че Турбо те ползва за гаргара,а ти се връзваш да спориш.Чел съм му коментарите,той тогава се включи в моя подкрепа .Той каза че по завоите скоростта е била 30 40 км/ч,а на прохода има и прави участъци където можеш да караш с по висока скорост дори с баничарка.Не си спомням да е споменавал средна скорост.Прохода Шипка е 30 км от Шипка до Габрово.Турбо е засичал само на южната страна с дължина 17 км,където в началото са десетина километра равен път.
    Смяташ с грешни данни получаваш перпетуум мобиле с 400 % КПД.

    Коментиран от #112

  • 110 Да не съм луд?

    0 2 Отговор

    До коментар #107 от "Гост":

    Не се обзалагам дори при малката вероятност да изгубя, а да не говорим пък като за този облог в който 100% ще изгубя. Кога съм твърдял че Тесла ще стигне първа?

    Обаче може друго да се обзаложим. Зареждаме за 50 лв да видим кой ще стигне първи? Дали въобще ще стигнеш?

    Коментиран от #114

  • 111 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Отговорът е прост":

    Ти май и гимназия не си завършил,след като отричаш очевидното.Щом без изчисления заяви от 15л/100 при 50 км/ч,за 50 км ще изгори 7,5 л.На магистрала с 100 км/ч и разход 6л/100 ще изгориш 6л.Коя мощност ще е по голяма, кандидат гимназисте?

    Коментиран от #113

  • 112 Пак забравяш!

    0 1 Отговор

    До коментар #109 от "Гост":

    Аз и турбо смятаме по едни и същи данни! Точно както и ти смяташ по същите данни сега, но изкарваш различни резултати и изводи

    Мога да ти го докажа за 5 минути. Съгласен ли си?

    1. Каква е входящата мощност от горивото при 7,5 литра на 100 и 50 км в час

    2. Каква е входящата мощност при шест литра на 100 и 140 километра в час на магистрала.

    3. Кога мощността е по-голяма?

    Ето условията са еднакви. Аз вече ти отговорих на точка 3. Сметни И ми докажи че не съм прав?

    За по-малко от пет минути можеш да сметнеш и да напишеш мнението и да ми затвориш устата. Можеш ли да ги сметнеш? Не можеш, а оттук започват всички изчисления. Ако това не можеш да сметнеш, значи нищо не можеш да сметнеш и всички изводи ще са ти грешни!

    Коментиран от #115

  • 113 Отговорът е прост

    0 1 Отговор

    До коментар #111 от "Гост":

    Отговори на предишното мнение и ще лъсне истината кой може и кой не може да смята. За да сравниш мощностите, първо трябва да ги сметнеш, а ти не можеш. Докажи ми че греша? Трябват ти само две числа!
  • 114 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #110 от "Да не съм луд?":

    Нямам пари за Тесла.Но имам достатъчно пари да си зареждам колата втора употреба с газ и да си я карам.
  • 115 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #112 от "Пак забравяш!":

    Не ми се измъквай като пренасочвал спора в друга посока с предварително нагласени данни,който са в твоя полза.С грешни данни ще получиш неверни резултати.

    Коментиран от #116, #118

  • 116 На калпавия водолаз

    0 1 Отговор

    До коментар #115 от "Гост":

    Нали ти ги измисли тези данни?

    Че данните са измислени са измислени и баничарката няма как при 140 км в час да гори само 6 на сто, както твърди турбо. Но дори при този нисък измислен разход, мощността на магистрала е по-висока, а при реалния разход ще стане още по-висока.



    Ти Сега сметни по тези нагласени данни с които реши, че ще си защитиш гледната точка. Давай. Пет минути минаха а още не си отговорил коя мощност е по-голяма?

    Ей така за хорски срам сметни мощностите да видим дали можеш? Поне едната сметни, която си избереш и ти е по-лесно? Ама не можеш, но не можеше да си затвориш устата, въпреки че една елементарна сметка не можеш да направиш с която да си почнеш изчисленията.
  • 117 Обеца на ухото

    0 1 Отговор
    Друг път Не задавай въпроси на които не можеш да понесеш отговора. Очевидно е, че всичките ти разсъждения се основават на предразсъдъци и не можеш да сметнеш две цифри на кръст иначе нямаше да самият ти да поставиш точно тези условия.

    За да ти помогна с отговора, все пак сметнах и едната входяща мощност е 37,5 киловата, а другата мощност е 84 киловата. Коя е по-голяма? Сега можеш ли да познаеш коя при кой разход е?
  • 118 Другия извод!

    0 1 Отговор

    До коментар #115 от "Гост":

    Дори при 15 на сто при 50 км в час изкачване на завои те на Шипка с претоварена баничарка, което според тебе било реалистичен сценарий мощността пак е по-ниска, отколкото при шофиране на празна баничарка със 140 километра и спускане по наклон, за да постигне баничарката 6 на сто разход, защото на равен път не може да постигне толкова нисък разход.

    Я си помисли дали точно това искаше да докажеш?

    Ама какво да правиш, физични закони. За разлика от закона за движение по пътищата, не можеш да ги пренебрегнеш или да ги нарушиш за да си докажеш опорната точка.

    Крайния извод винаги е бил един и същ. Електромобилите не са по-неефективни на магистрала, отколкото градско. Просто автомобилите с ДВГ са много неефективни извън магистралата това няма как да го разбереш само от разхода на 100 километра, както правите вие, без да включиш и скоростта на движение.
  • 119 Гост

    1 0 Отговор
    На планински път с 7,5 л/50 км и скорост 50 км/ч, максималната възможна мощност е 75 квт.На магистрала с 6 л/100 и скорост 100 км/ч максималната възможна мощност е 60 квт.
    Коя мощност е по голяма,75 или 60 квт?

    Коментиран от #121

  • 120 Гост

    1 0 Отговор
    75 и 60 квт са ти входяща мощност.Изходящата мощност се изчислява от съпротивлението при движение и оттам можеш да си сметнеш и КПД.
    Разбирам много добре защо ме караш да смятам мощности с 140 км/ч.При тази скорост въздушното съпротивление превишава съпротивлението от наклона.Така ти трябва за опорките.Турбо кога ще вдигне 140 км/ч с натоварена баничарка?

    Коментиран от #122, #123

  • 121 Какви са тези мощности?

    0 1 Отговор

    До коментар #119 от "Гост":

    Знаеш ли поне как се смята мощност?

    Изгарянето на 1 литър дизел за 1 час доставя входяща мощност 10 киловата. Изходящата зависи от КПД.

    Ако за същия този един час изгориш 3 литра дизел, входящата мощност вече е 30 киловата.

    Ако разхода стане 10 литра на час, вече имаш 100 киловата входяща мощност.


    И това е входящата мощност доставена от течното гориво наречено дизел за която и да е машина или съоръжение, независимо дали е ДВГ, горелка на котел или ще изгориш това количество в на обикновенна кофа или изсипано на земята.

    Съгласен ли си?

    Коментиран от #124

  • 122 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #120 от "Гост":

    Благодаря, господин адвокат Гост за помощта.Той Тесльо сам си гласи скоростта и разхода,важното е резултатът да е в негова полза.Остави го да се пъне,голям майтап пада в отбора на антиелектриците.

    Коментиран от #126

  • 123 Така е! Прав си!

    0 1 Отговор

    До коментар #120 от "Гост":

    Нищо не е случайно и според физичните закони няма как да сте прави и затова мога да се обзалагам спокойно.

    Още повече пък, защото ще клъвнете, понеже вече четвърта година не можете да схванете Как се изчислява входящата мощност и ще решите, че щом разходът на 100 е по-нисък, значи и мощността е по-малка.

    Ето ти си поредното доказателство с последните си мнения! При ниски скорости дори при голям наклон и голям товар, автомобилът се нуждае от много по-малко мощност отколкото на магистрала, за поддържане на постоянна скорост. Турбо дори не може да се усети каква е причината, баничарката да не върви и да не и стига мощност, въпреки че за преодоляване на наклона използва само една трета от максималната мощност на баничарката. Пак физични закони.

    А дори не можеш да се усетиш, че мощността на баничарката на турбо няма да му стигне за да вдигне 140 км в час с толкова нисък разход и неслучайно съм го пуснал по баира надолу, а не да го катери, защото турбо и този разход си го измисли, както и всички останали постановки.

    Коментиран от #125

  • 124 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "Какви са тези мощности?":

    С измислени начални данни,ще получиш само перпетуум мобиле,тесльо.

    Коментиран от #129, #132

  • 125 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #123 от "Така е! Прав си!":

    Гост ти е сметнал.Кое число е по голямо,тесльо?

    Коментиран от #128

  • 126 Най-добре се смее...

    0 1 Отговор

    До коментар #122 от "Турбо":

    Както виждаш работя само с данни от клиента!

    Вие сами си измисляте постановките които доказват че грешите.

    Ще поправяш ли адвоката си за това твърдение или ще оставиш да му се смеем:

    "75 и 60 квт са ти входяща мощност.Изходящата мощност се изчислява от съпротивлението при движение и оттам можеш да си сметнеш и КПД.
    Разбирам много добре защо ме караш да смятам мощности с 140 км/ч.При тази скорост въздушното съпротивление превишава съпротивлението от наклона.Така ти трябва за опорките.Турбо кога ще вдигне 140 км/ч с натоварена баничарка?"


    Както виждаш той сам си измисли 50 км в час и 7,5 литра на 100 и 6 на 100 които ти каза за скорост 140 километра в час и пита коя мощност била по-голяма.

    После за 7,5 литра, които по всички физични закони доставят 37,5 кв входяща мощност твърди, че били 75 киловата!

    Прав ли е? Хайде ти си наред да адвокатстваш?

    Прав ли е че при 6 на сто и 140 км в час, входящата мощност е 60 киловата, а не както аз твърдя 84 киловата?

    Давай смей се на някой, ама да видим на кой!

    Кой, кой кой е за смях? Ти поне се усети преди да дойде Нова година когато щях да те правя за смях. И то след много много много много подсказване включително от някой, който не бях аз, въпреки че им казах да не го правят!

    Мен поне ме поправиха, когато обърках еластичността с модул на еластичност. Не мога да знам всичко включително и превод от английски на непознати за мен технически термини, но както виждаш си признах грешката за

    Коментиран от #130

  • 127 Най-добре се смее...

    0 1 Отговор
    Мен поне ме поправиха, когато обърках еластичността с модул на еластичност. Не мога да знам всичко включително и превод от английски на непознати за мен технически термини, но както виждаш си признах грешката за разлика от вас, които за да за мъжете един гаф правите още 10 на негово място!
  • 128 Питам и тебе

    0 1 Отговор

    До коментар #125 от "Турбо":

    Изгарянето на 1 литър дизел за 1 час доставя входяща мощност 10 киловата. Изходящата зависи от КПД.

    Ако за същия този един час изгориш 3 литра дизел, входящата мощност вече е 30 киловата.

    Ако разхода стане 10 литра на час, вече имаш 100 киловата входяща мощност.


    И това е входящата мощност доставена от течното гориво наречено дизел за която и да е машина или съоръжение, независимо дали е ДВГ, горелка на котел или ще изгориш това количество в на обикновенна кофа или изсипано на земята.

    Съгласен ли си?
  • 129 Е така де!

    0 1 Отговор

    До коментар #124 от "Турбо":

    С едни и същи измислени данни, на мен сметките ми излизат а при тебе излиза перпетомобиле. При това ти си измислил измислените данни!

    Коментиран от #131

  • 130 Турбо

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "Най-добре се смее...":

    Ти май не четеш,тесльо.Гост е приел 15 л/100 и скорост 50 км/ч и 7,5 л/50 пак с 50 км/ч.

    Коментиран от #134

  • 131 Турбо

    0 0 Отговор

    До коментар #129 от "Е така де!":

    Излезе ти пак перпетуум мобиле.Друго не съм и очаквал.

    Коментиран от #135

  • 132 Черна дупка?

    0 1 Отговор

    До коментар #124 от "Турбо":

    И все още чакам да ми обясниш какво е това Коп на вентилаторна печка и ако КПД на една вентилаторна печка според тебе може да е 70%, при 2 киловата консумация от контакта, след като само 1400 вата се превръщат в топлинна къде изчезват останалите 0,6 киловата мощност, след като очевидно не е в топлина?

    Според закона за запазване на енергията, енергията не се губи, ама на тебе ти се губят едни 600 вата, които не знаеш къде са отишли? Отсъстват, както очевидно ти си отсъствал от часовете по физика.

    И ще ми говориш за смях?

    Коментиран от #133

  • 133 Турбо

    0 0 Отговор

    До коментар #132 от "Черна дупка?":

    Чети ,тесльо.Пропуснатото в гимназията не може да се навакса в Уикипедия.За твоето ниво обаче върши работа.

    Коментиран от #136

  • 134 Така ще да е било

    0 1 Отговор

    До коментар #130 от "Турбо":

    Както и да променяш условията в движение все грешни резултати излизат

    "Ти май не четеш,тесльо.Гост е приел 15 л/100 и скорост 50 км/ч и 7,5 л/50 пак с 50 км/ч.

    Дори при Това условие, сигурен ли си че ходя щата мощност са 60 и 75 кв както сметна клиента ти?

    Разбираш ли как се смеем в момента и на двамата! Затъваш в лъжите и се омазваш яко!

    119 Гост
    10ОТГОВОР
    На планински път с 7,5 л/50 км и скорост 50 км/ч, максималната възможна мощност е 75 квт.На МАГИСТРАЛА с 6 л/100 и скорост 100 км/ч максималната възможна мощност е 60 квт.
    Коя мощност е по голяма,75 или 60 квт?
    Коментиран от 121
  • 135 Пак питам?

    0 1 Отговор

    До коментар #131 от "Турбо":

    Изгарянето на 1 литър дизел за 1 час доставя входяща мощност 10 киловата. Изходящата зависи от КПД.

    Ако за същия този един час изгориш 3 литра дизел, входящата мощност вече е 30 киловата.

    Ако разхода стане 10 литра на час, вече имаш 100 киловата входяща мощност.


    И това е входящата мощност доставена от течното гориво наречено дизел за която и да е машина или съоръжение, независимо дали е ДВГ, горелка на котел или ще изгориш това количество в на обикновенна кофа или изсипано на земята.

    Съгласен ли си?
  • 136 Четох търсих

    0 1 Отговор

    До коментар #133 от "Турбо":

    Само за черната дупка която поглъща енергията намерих. Да нямаш някоя черна дупка дето ти изсмуква енергията от печката у вас, та да не се подчинява на физичните закони и вместо малко под 100% КПД като всяка една печка с реотан, има само 70% КПД и от консумирани 2 киловатчаса електрическа енергия, само 1,4 се отделят като топлинна енергия, а останалите 0,6 киловатчаса ги изяжда черната дупка?

    Да не би пък после да ги връща в двигателя дето работи със 133% КПД и от консумирани 45 киловата мощност, на изхода се появяват 60 киловата механична мощност?
    Не може да ти се отрече че освен невероятни условия за задачи си фантазираш и невероятни физични закони.

    Не си ли се замислил да станеш фантаст?

    Коментиран от #137

  • 137 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "Четох търсих":

    Добре,сбърках с кпд на вентилаторната печка,малко под 100 % е.Както сбърках,че нямам фап филтър на Партнера.

    Коментиран от #138, #139, #155

  • 138 А друго да си сбъркал

    0 1 Отговор

    До коментар #137 от "Турбо":

    Например входящата мощност на двигателя при 30 км в час и 15 литра на 100? Само питам?

    Коментиран от #140

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #138 от "А друго да си сбъркал":

    С грешни данни няма как да се получат верни резултати.

    Коментиран от #143, #145

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Добре де

    0 1 Отговор

    До коментар #140 от "Турбо":

    Искаш да кажеш, че е невъзможно баничарката ти да се движи с 30 километра в час и да има 15 литра на 100 разход и тези изходни данни аз съм ги измислил и са напълно теоретично и практически невъзможни, за да тръгнеш да смяташ от тях?


    Да не казваш че аз съм писал с твоя Ник колко ти е разхода за изкачване на Шипка, с каква скорост я качваш и с какъв товар?

    Наистина ли това твърдиш?

    Доста ниско падаш!
  • 144 А това дали е възможно?

    0 1 Отговор
    "На планински път с 7,5 л/50 км и скорост 50 км/ч, максималната възможна мощност е 75 квт.На МАГИСТРАЛА с 6 л/100 и скорост 100 км/ч максималната възможна мощност е 60 квт.
    Коя мощност е по голяма,75 или 60 квт?"


    За същите изходни данни измислени от Гост и сметнати от него аз твърдя, че :

    1.На планински път с 7,5 л/50 км и скорост 50 км/ч, максималната възможна мощност е 37,5 киловата

    2. На МАГИСТРАЛА с 6 л/100 и скорост 100 км/ч максималната възможна мощност е 60 квт.

    3. 37,5 киловата е по-малко от 60 киловата, следователно мощността на магистралата е по-голяма.


    Очевидно по втора точка сме съгласни, кажи сега по първа и трета точка кой греши, защото при едни и същи данни получаваме различни резултати?

    Давай адвокате? Своята чест ли ще защитиш като кажеш, че аз съм прав или отбора на антиелектриците, като кажеш че Гост е прав и ще си плюеш на името.

    Ако не отговориш ясно и конкретно, че гостът е прав е очевидно, че заставаш на моя страна гласно или негласно!


    Правилни ли са резултатите на Гост. Да или не

    Да или не?
  • 145 Пак питам?

    0 1 Отговор

    До коментар #140 от "Турбо":

    Изгарянето на 1 литър дизел за 1 час доставя входяща мощност 10 киловата. Изходящата зависи от КПД.

    Ако за същия този един час изгориш 3 литра дизел, входящата мощност вече е 30 киловата.

    Ако разхода стане 10 литра на час, вече имаш 100 киловата входяща мощност.


    И това е входящата мощност доставена от течното гориво наречено дизел за която и да е машина или съоръжение, независимо дали е ДВГ, горелка на котел или ще изгориш това количество в на обикновенна кофа или изсипано на земята.

    Съгласен ли си?

    Коментиран от #147

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Турбо

    0 0 Отговор

    До коментар #145 от "Пак питам?":

    Пак пишеш безсмислици,който не искам да коментирам.

    Коментиран от #156

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Тесльо мъдурейра

    1 0 Отговор
    Смешник!
  • 153 Тесльо мъдурейра

    1 0 Отговор
    Усетиш ли,че губиш започваш да триеш.
  • 154 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #142 от "Не знам дали е изтрито":

    Па ли тесларски номера? Фактите който са срещу теб се правиш че не си ги видял.
  • 155 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #137 от "Турбо":

    Сега многониковото ще те разнася за грешката поне за месец.

    Коментиран от #157, #160

  • 156 Разбрах те

    0 1 Отговор

    До коментар #147 от "Турбо":

    Ако не отговориш ясно и конкретно, че гостът е прав е очевидно, че заставаш на моя страна гласно или негласно!


    Правилни ли са резултатите на Гост. Да или не

    Да или не?



    Това ли ти е "стратегията"?

    Не се получава!

    ДА ИЛИ НЕ!

    Гост ли е сметнал правилно или НЕ?

    Коментиран от #158

  • 157 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #155 от "Гост":

    Местя го в другия крачол.

    Коментиран от #159

  • 158 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #156 от "Разбрах те":

    Нямаш никакъв шанс да сметнеш нещо с неверни данни.Резултата е само един, перпетуум мобиле.
  • 159 Изключително изказване

    0 1 Отговор

    До коментар #157 от "Турбо":

    Разкрива изцяло нивото на интелекта, възпитанието и културата ти!

    Искрено благодаря, че ги потвърди!

    За съжаление (по-скоро не), не съм на тези нива и не мога да отговоря подобаващо, затова културно ти пожелавам приятна вечер!

    Надявам се, че се гордееш със себе си и възпитаваш и образоваш по тази начин и децата си?

    Коментиран от #163

  • 160 За себе си ли говориш

    0 1 Отговор

    До коментар #155 от "Гост":

    Ще разнасям само НЕПРИЗНАТИТЕ грешки, докато си ги признае или смени ника. Точно както и тебе.

    Не е срамно да питаш. Срамно е да не знаеш.

    Не е глупаво да грешиш, глупаво е да повтаряш една и съща грешка отново и отново и да не се учиш от грешките си и да не ги повтаряш.

    Винаги съм се отнасял с уважение и респект, когато някой си признае грешките и никога не би ми хрумнало да се подигравам на някой, че си е признал.

    За какво ми е да го питам вече за КПД на печката, като си е признал грешката? Само мога да го поздравя, че поне за една грешка си призна. Ама като гледам нивото на писане очевидно не му пука за репутацията и ще сменя Ника. Няма да му е за сефте.

    Коментиран от #161, #162

  • 161 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #160 от "За себе си ли говориш":

    Не позна.Ника си няма да сменя.Да не съм като теб многониковото да пиша с различни имена.После да ми твърдиш,че не си чел за фап филтъра.

    Коментиран от #164

  • 162 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #160 от "За себе си ли говориш":

    Разнасяй ме,не ми дреме.Тъкмо ще дадеш шанс на отбора на антиелектриците да се посмее.
  • 163 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #159 от "Изключително изказване":

    Твоята оценка не ме интересува.
  • 164 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #161 от "Турбо":

    Аз успях да прочета поста ти за fap филтъра,преди да го изтрият.В поста нямаше нищо обидно и не разбирам защо го изтриха.
    Дилъра на Пежо не ти ли каза за наличието на този филтър в баничарката?Всички нови дизели са с такъв филтър по Европейските закони за намаляване на ФПЧ.

    Коментиран от #165

  • 165 Турбо

    1 0 Отговор

    До коментар #164 от "Гост":

    Може и да ми е казал,но аз не съм го разбрал.
  • 166 Бреййй

    1 0 Отговор
    Този ток ще трябва с пожарникарски маркучи да го доставяме, с жички няма да достига :-)))))))))))