Last news in Fakti

6 Декември, 2022 15:10 2 366 4

Япония пусна първата клетъчна кула, захранвана от сателитите на Илон Мъск

  • интернет-
  • япония-
  • starlink

Кулата, се намира на остров Хацушима

Япония пусна първата клетъчна кула, захранвана от сателитите на Илон Мъск - 1

Първата клетъчна кула в Япония, захранвана от сателитния широколентов интернет на Илон Мъск, наречен Starlink на SpaceX, беше пусната в Япония от компанията KDDI Corp.

Кулата се намира на остров Хацушима. KDDI казват, че с помощта на сателитите Starlink ще може да предоставя по-надеждни широколентови интернет услуги на хора в отдалечени райони.

Компанията в крайна сметка ще разшири мрежата си от отдалечени кули до 1 200. KDDI също потвърди, че в бъдеще ще предлага услуги на Starlink Business за фирми и държавни служители.

Япония пусна първата клетъчна кула, захранвана от сателитите на Илон Мъск


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленски

    3 3 Отговор
    И там ли е безплатно?

    Коментиран от #2

  • 2 Разбира се че е безплатно

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Зеленски":

    Точно както е безплатно и зареждането на електромобили Тесла в Япония за да се популяризират защото от toyota им обяснява как няма ток в Япония.

    Ето че сега тази кула се захранва напълно безжично от сателитите на илон мъск. Скоро вероятно ще прочетем и статия, че и електромобилите се зареждат безплатно директно от сателитите на илон мъск, точно както в момента се захранва клетъчната кула.

    Разбира се това са новини за такива които имат по три мозъчни клетки, за да могат да се хванат на такава новина. За всички останали е ясно, че смисъла се е изгубил в превода и клетката не се захранва, а се свързва с интернет посредством спътниците.
  • 3 Ние с гайдите

    4 1 Отговор
    Тези неща са много далече от нашите разбирания.Японците живеят в други времеви измерения.
  • 4 Мобилен оператор

    5 2 Отговор
    И в БГ има такива. Не сме толкова далече от Япония.