Last news in Fakti

3 Февруари, 2023 10:59 1 846 8

Най-луксозната частна състезателна писта в света (ВИДЕО)

  • автомобилна писта-
  • япония

Трасето е на час път с кола от Токио

Най-луксозната частна състезателна писта в света (ВИДЕО) - 1

Авторите на YouTube канала Effspot показаха как изглежда луксозен частен състезателен клуб край Токио. Членството струва 235 000 долара. Срещу тази сума купувачът получава безплатна поддръжка и съхранение на автомобила, модерна инфраструктура и достъп до пистата, проектирана от архитектите на пистата за Гран при на Саудитска Арабия от Формула 1.

На час път от Токио, в град Минамибосо, се намира може би най-скъпата и луксозна частна писта в света - Magarigawa Club. Тя предлага спираща дъха гледка към планината Фуджи и Токийския залив, а конфигурацията на пистата наподобява американската Weathertech Raceway Laguna Seca.

Най-луксозната частна състезателна писта в света (ВИДЕО)

Съоръжението е в процес на завършване и ще бъде официално откритотази година. Архитектурният проект, реализиран от германското бюро Tilke Engineers & Architects, на чиято сметка е и изграждането на пистата за Гран При на Саудитска Арабия от шампионата Формула 1, струва милиард евро.

Трасето е изеално вписано в местния хълмист пейзаж. През пролетта околностите на пистата са покрити със зелен балдахин, през есента всичко наоколо е боядисано в ярки цветове, а през лятото прохладен бриз духа от океана. Името на пистата и логото са свързани с дзен будистката концепция за mui-shizen, което означава „да вървиш с течението на природата“.

Дължината на трасето е 3.5 километра. Включва технични участъци и две високоскоростни прави с дължина до 800 метра. Пистата е с доста завои (22 броя), спускания (максимум 16%) и изкачвания (20%). На територията на трасето има клубна къща, направена в японска естетика.

Най-луксозната частна състезателна писта в света (ВИДЕО)

Членовете на клуба имат достъп до плувен басейн, горещи извори onsen, детска площадка и парк за кучета. Тези, които идват в Magarigawa за състезания, ще харесат питлейна за 36 автомобила, с екипи от механици и инфраструктура за зареждане.

На пистата ще има и четири падока, които повече напомнят на луксозни вили . Всеки от тях разполага с голяма всекидневна, кухня, трапезария и множество бани. Личните автомобили могат да се съхраняват в специален гараж с контролиран климат. Клубът ще се грижи и за тяхната поддръжка и ремонт. Членството в Magarigawa струва 235 000 долара. Квотата е само 50 места.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахахахахаа

    5 6 Отговор
    пътищата им са същите като колите им здрави и надеждни но щом стане въпрос за качество веднага се търсят немците…

    Коментиран от #3, #4

  • 2 ТИРбушон

    4 1 Отговор
    Ето затова ринга е любима писта. Всекк който си плати 35 евро на кръгче влиза! Има даже и пункт за допълнителна застраховка. 😃😃😃 По спомен ми взеха 120 евро за една обиколка.....

    Дори и така, пак не е колкото в Япония

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 4.4

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "хахахахахахаа":

    А немците защо работят с китайски чипове? Нали са големи техничари, да си ги произведат!
  • 5 нали се разбираш,

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТИРбушон":

    ,че на тая писта ходят хора с много финансови възможности, а не всеки гащник с Renault Twingo.

    Коментиран от #6

  • 6 ТИРбушон

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "нали се разбираш,":

    На ринга времето ми е малко над 9 мин с макларън 650......Не ми прилича на рИно туинго някакси....

    Дали не се обърка леко?

    Коментиран от #7

  • 7 Точно

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ТИРбушон":

    с Макларън да, ама на Плейстейшън.... всички ти повярвахме и силно се притеснихме....г-н Чарудин!!!
  • 8 Знайко

    2 0 Отговор
    ....знаех си ,че много хора ще са възмутени ,че има само 50 места и един вид ги дискриминират по този начин.....Хораааа, това не е за ВАС, а заТЯХ! Пише, че се ГРИЖАТ за колите, което ако включва поддръжката, не е толкова люто колкото изглежда! Ако питате мен....нещо си в япония, дето щяло да има само 50 юзъра.....вече се знаят даже кои са те поименно...най-вероятно са синовете на 50-тината акционера!